Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Vanilkové rohlíčky
...pořídit v běžně v obchodě. Je třeba však dávat pozor, abychom ho nezaměnili s cukrem vanilinovým....
Pozor na nevhodné potraviny pro kojence
...a půl až dvou let můžete lehce přisladit medem (pozor, může vyvolat alergickou reakci), panelou (jedná ... sirupem nebo ječným sladem (tzv. „sladěnkou“). Pozor! Třtinový cukr dost často bývá pouze barvený ... pozdějších letech cukrovku 2. typu, ale i poruchy pozornosti a poruchy imunity. Jedná se o ochucené kaše, ... produkty, margaríny a ztužené tuky. Veliký pozor by měli maminky dávat na umělá barviva, umělá...
Sezona zavařování je v plném proudu. Na co si dát pozor?
...a barviva. Tipy, jak na to a na co si dát pozor 1. Nepodceňovat přípravu Než se člověk pustí do ... úplně postačí 2 – 3 kg ovoce nebo zeleniny. A pozor! Vybíráme pouze krásné kousky, žádné nahnilé, ... před manipulací s potravinami pečlivě umýt. A pozor na ochutnávání! Náčiní, které použijeme pro...
Pracny
...pracen Až je budete plnit do formiček, dejte pozor hlavně na to, abyste je neplnili do maxima. Na ... recepty rovněž k vymazávání radí užít olej. Pozor, tento postup ale platí pouze pro případ, že máte...
Nejlepší čokoládový dort
...není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, pokud něco vynecháte nebo toho dáte příliš,...
Bramborový knedlík
...masa a například se špenátem jsou výborné. Pozor, je důležité dodržet poměr jednotlivých...
Vánoční katastrofy: pozor na oheň i rybí kosti
...svíčky, stromeček a rybí pokrmy. Na co si dát pozor, aby byly Vánoce krásné a poklidné? Svíčky k ... v bytech či domech. Na co si dát o Vánocích pozor? Otevřený oheň Častým zdrojem požárů ... Měl by dekorovat, ale neměl by překážet. Pozor také na kabely od světýlek, a pokud používáte...
Stravování při úplňku. Na co si dát pozor?
...nadílky. Na co si dát kromě namrzlé vozovky ještě pozor? Emoce na houpačce Vlčí úplněk, tedy první ... a pokud to jen trochu půjde, i svým blízkým. Pozor na zažívání Měsíc však neovlivňuje jen emoce,...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Chlebíček s nivou
Chlebíčky neodmyslitelně patří ke každé oslavě nebo party s přáteli. Představují rychlé a hlavně velmi chutné pohoštění, ...
Dýňová krémová polévka
Hustá polévka z dýně Hokkaido nás zaujme na první pohled. A když do ní vložíme lžíci a ochutnáme, zamilujeme se do ní. D...
Proč jsou ořechy zdravé a na co bychom si měli dávat při jejich konzumaci pozor
...konzumovat při dietě. Jen si musíme dávat pozor na druhy a také na množství. Nejvíce kalorické ... Takže v naší směsi bychom si i na tohle měli dát pozor. Kromě toho bychom měli mít na paměti, že para...
Pozor na silné potravinové alergeny u dětí
...které nadělají v organismu pěknou neplechu. Pozor! Už kojící matky, by měli s opatrností konzumovat...
Fofr hrnková bábovka
Tento recept je pro všechny, kteří si rádi pochutnají na bábovce, ale nemají čas na složité recepty....
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Pozor na výběr octa
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mohou mít totiž na chuť a kvalitu jídel ...
Zdravá strava u dětí je velice důležitá, na co si dát pozor?
Výchova a vysvětlování je základV dnešní době, kdy je konzumní způsob života na vzestupu, je obzvláště obtížné udržet u d...
Vepřová krkovice pečená na zelenině
...na zelenině bude nejvíce chutnat s bramborem. Pozor, v tomto receptu nepoužíváme kmín, jak je u...
Banánovo arašídové smoothie
Toto smoothie si naprosto zamilujete, jde o hutnější a sytější verzi smoothie, kterou oceníte zejména v zimě a na podzim....
Polévka z ovesných vloček
Polévka z ovesných vloček je zdravá a velmi jednoduchá. Zbude-li vám zeleninový nebo masový vývar, polévka z ovesných vlo...
Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor?
Uložit k ledu sezónní ovoce, zeleninu nebo zásoby masa, je velmi praktické a pro většinu lidí naprosto běžné. I zmrazován...
Pozor na původ česneku! Ne každý „český“ je skutečně český
V českých obchodech se dějí záhady. Jako tomu je česnekem, který je označený jako český. Svízel spočívá v tom, že „českéh...
Domácí vanilková zmrzlina
Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou. Přes exotické příchuti stál...
Panna cotta
Oblíbený původem italský dezert zdomácněl také u nás. Na přípravu je velmi jednoduchý a v létě vás báječně osvěží. Jak na...
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Kandované ovoce
...tak mlsat, nebo jej použít od pečení či pudingů. Pozor, ale na kvalitu ovoce, musí se jednat o chemicky...
Noky se šunkou v sýrové omáčce
Pokud patříte k těm, kdo bojují s časem a na vaření vám ho příliš nezbývá, jsou pro vás noky v sýrové omáčce ideálním pok...
Polévka z červené řepy na posílení imunity
Vitamínová bomba, které vám pomůže posílit váš organismus v boji proti koronaviru. Červená řepa obsahuje velmi málo kalor...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp se hodí hlavně tehdy, když zrovna nechcete k obědu zase maso. Je to zdravé, syté a lehce stravitelné jíd...
Sépiové špagety s krevetami a rajčaty
Pojďte ochutnat něco nového z italské kuchyně. Sépiové špagety vás okouzlí na první pohled svou sytě černou barvou, která...
Rebarborovo-jahodový crumble
Pokud milujete ovocné koláče zejména kvůli drobence, udělejte si crumble neboli krambl, záleží na vás. V červnu se rebarb...
Bylinkový ocet
I když jsou bylinkové octy neobvyklé, jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k ...
Cuketová pomazánka
Zdravá a nápaditá pomazánka, díky které připravíte skvělou svačinu do práce nebo do školy. Pokud už nevíte co si počít s ...
Pečené artyčoky v troubě
Sezona artyčoků je tu a nastal čas objevit kouzlo artyčoku. Tento perfektní předkrm z Jižní Itálie, je velmi rychlý na př...
Tarte tatin z jablek a hrušek
Netradiční kombinace tradičního francouzského obráceného koláče. Využijte sezónní ovoce a připravte si lahodný tarte tati...
Ghee - zdravé přepuštěné máslo
Už naše babičky věděli proč je konzumace přepuštěného másla zdravá. Ghee neboli také přepuštěné máslo má mnoho kladných v...
Dušené kapustičky
Dušené kapustičky jako příloha k pečenému masu nebo rybě jsou skvělé. Recept je velmi jednoduchý a ani vám nezabere příli...
Profiterolky (Gougères, česky větrník)
Gougères jsou sýrové bochánky z odpalovaného těsta, jinak také nazývané profiterolky, česky se jim říká větrník. Jejich c...
Hovězí líčka podle Pohlreicha
Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová...
Chili con carne
Tato specialita mexické a texaské kuchyně si našla cestu i na talíře českých strávníků. První recept na chili pochází ze ...
Pečená treska s citronem a česnekem
Snadný recept na pečenou tresku v řeckém stylu s hrstkou středomořského koření a citronovou šťávou. Vychutnejte si tuto ...
Těstoviny s vepřovým ragú
Těstoviny s vepřovým ragú mají svůj původ a základ ve vepřové pleci, která je dušená v kuřecím vývaru, celeru a tymiánu, ...
Omáčka na torteliny
Italské těstoviny torteliny se dají naplnit sýrem, špenátem nebo masem. Aby pokrm nebyl zbytečně suchý, dají se kombinova...
Chřest
Špargl neboli chřest milují Němci, Holanďané, ale i na českém menu má své místo. Málokdo ví, že právě Češi mají v pěstová...
Domácí seitan
Pokud jste přemýšleli o tom, jak si vydělat seitan sami doma, inspirujte se naším receptem. Seitan je velmi levný na příp...
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Chřestová polévka
Sezona chřestu startuje na jaře a tuto skvělou zeleninu, která snižuje cholesterol a upravuje krevní tlak, je dobré zařad...
Bílý chřest se šunkou a holandskou omáčkou
Tato odrůda chřestu patří k nejkvalitnějším. Podávat se dá jako hlavní chod nebo příloha. Připravit z něj však lze i polé...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Pozor recepty