Makrela na grilu
Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdra...
Králík s hořčičnou omáčkou
Králík s hořčičnou omáčkou bude výborný s bramborovou kaší. Nebo také s domácím bramborovým knedlíkem....
Proč právě rozmarýn?
...se!Rozmarýn lékařský nebo také rozmarýna je stálezelená, aromatická, léčivá bylinka, ... Nesnáší však tuhé zimy. Použití v gastronomiiRozmarýn se používá v kuchyni již po staletí jako koření....
13 bylinek, které oživí Vaši kuchyni
...libeček, medvědí česnek, oregano, petržel, rozmarýn, tymián-ryby-bazalka, bobkový list, kopr, ... koriandr, majoránka, rozmarýn, tymián-těstoviny-bazalka, máta, oregano, rozmarýn-omáčky-bobkový list, kopr, medvědí česnek,...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Rajčatová polévka s para ořechy
Receptů na polévku z rajských jablek je nepřeberné množství. Stačí si jen vybrat! Tento recept je vylepšený o para ořechy...
Vepřová krkovička na rozmarýnu
...krkovička na rozmarýnu je šťavnatá a lehce pikantní. Třeba s bramborami...
Léčivé rostliny, které si snadno vypěstujete doma v truhlíku
...potřebuje dostatečnou vláhu a zkypřenou půdu. Rozmarýn Rozmarýn se řadí do šalvějí a má pouze několik ... jsou zelené keře a polokeře. Nejvíc rozšířen je rozmarýn ve středomoří a na severu Afriky.Tato bylinka ... nedostatku sil, působí rovněž močopudně. Masti z rozmarýnu pomáhají při revmatických bolestech. K rozvinutí ... vůně rozmarýnu je dobré ho pěstovat na slunci a s jenom...
Jak na voňavé grilování
...v každém případě do něj patří tymián, bazalka a rozmarýn. Někdy je doplněné estragonem, saturejkou, ... , bazalka (skvělá při grilování zeleniny), rozmarýn (nezbytný ke skopovému, ale skvěle ochutí každé...
Rychlé lasagne
Lasagne jsou tradiční italský pokrm, který můžete potkat ve více variantách. Naše rychlé lasagne připravíme ze sušených t...
Řecké dušené hovězí
...3 hrnky vody, sůl, tymián, bobkový list, skořici, rozmarýn a šalvěj. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu....
Italské dušené hovězí
...rozdrcený tymián, 3 hrnky hovězího vývaru, rozmarýn, bobkový list, majoránku, na kousky nakrájená...
Bylinky sušené i čerstvé – rychlý průlet základními druhy
...minutu, aby se nevytratila její typická chuť. Rozmarýn Rozmarýn oplývá výraznou chutí i vůní. Hodí se...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
...variantě, kdy je chléb ozdobený přísadami jako rozmarýn, česnek, cibule nebo sýr. Chutná ale i nasladko, ... 200°C, asi půl hodiny. Focaccia s bramborami a rozmarýnem - překvapí skvělou chutí Potřebujeme: 350 g ... 200 g anglické slaniny, 250 g brambor, čerstvý rozmarýn. Z droždí a cukru umícháme kašičku, přidáme vodu ... parmezánem, pokapeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem. Focacciu pečeme na 200°C, přibližně půl hodiny...
Kentucké dušené hovězí
...Přidáme tymián, bobkový list, rozetřený česnek, rozmarýn, mleté nové koření a nasekanou čerstvou petrželku...
Bezkonkurenční králík
...masu přidáme bobkový list, nadrobno nasekaný rozmarýn, špetku chilli koření, pokrájená rajčata a...
Hovězí líčka na víně
...chvíli opékáme. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, nové koření, celý pepř a rajský protlak,...
Top 6 koření pro zdraví a pohodu v sychravé zimě…
...zvýší produkce hladiny serotoninu v mozku. 5./ Rozmarýn Je voňavý a jeho vůně sama o sobě může ... prospěch, protože kyselina karnosová obsažená v rozmarýnu může zlepšovat vaše kognitivní funkce. Rozmarýn ... se také dožívají nejdelšího věku. Příliš mnoho rozmarýnu však může způsobit průjem nebo bolesti hlavy a...
Bylinky a jejich využití v kuchyni
...však i dušené maso, zvěřinu, luštěniny atd. Rozmarýn má tvrdé tenké lístky, které připomínají jehličí. ... Používá se hlavně ve Špaňelsku, Itálii a Řecku. Rozmarýnem ochucejeme vepřové, jehněčí maso, drubež, ryby...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Hříbky v těstíčku s bylinkami
Pokud se vám poštěstí koupit nebo nasbírat v lese menší hříbky, můžete vyzkoušet tento recept. Lepší než klasika v trojob...
Koření a jeho použití v kuchyni
...se používá na ozdobu studených i teplých mís. Rozmarýn – Přidává se na drůbež, ryby, skopové, vejce i...
Jak na zvěřinu?
...a aromatické bylinky jako je šalvěj, tymián nebo rozmarýn. Všeobecně platí, že čím je maso starší, tím...
Plněná vepřová plec
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory. ...
Low carb jogurtový chléb
Přinášíme recept na nízkosacharidové pečivo bez klasické mouky. Pokud plánujete hubnout do plavek, nízkosacharidová dieta...
Bylinkový ocet
I když jsou bylinkové octy neobvyklé, jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k ...
Sýrový quiche
Sýrový quiche v bramborovém těstě je jeden z mnoha oblíbených slaných koláčů. Když k němu přidáte salát z čerstvé sezónní...
Vepřová krkovička na medu
Vepřová krkovička na medu bude nejlepší s vařenými nebo pečenými bramborami. Místo vývaru můžete maso podlévat pivem....
Vepřová panenka
Panenka nebo také vepřová svíčková, je křehké a šťavnaté maso, které představuje to nejlepší z prasete. Nejenže skvěle ch...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Fokáča
Focaccia je italský kynutý chléb, jehož těsto je téměř identické s tím na pizzu. Jeho nadýchaný vzhled vybízí k zakousnut...
Vepřová krkovice
Krkovička je tučnější kousek masa z prasete. Díky tomu, že je prorostlá, se dá připravit vcelku i nakrájená na plátky. Up...
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha
Trhané vepřové maso podle Z. Pohlreicha je jemné lahodné maso, kterým můžeme naplnit třeba ciabattu. Nebo si vybereme něj...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Nové brambory s bylinkovým tvarohem
Na jaro se v kuchyni moc těším, protože se na pultech obchodů opět začnou objevovat mé oblíbené rané brambory. Velmi popu...
Vepřové kotlety se zelím podle Pohlreicha
Kombinace vepřového masa a zelí je v české kuchyni prostě nesmrtelná, a když přidá svůj recept i známý šéfkuchař, není co...
Mražené krevety
Mražené krevety jsou většinou připravené přímo k vaření. Stačí je rozmrazit. Koření můžete použít i jiné. Podle chuti....
Česnekové rohlíky
Nadýchané, čerstvé a křupavé rohlíčky vonící po česneku, jsou prostě a jednoduše báječné. Stačí je pouze namazat máslem a...
Pečené koleno podle Pohlreicha
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pi...
Hříbková omáčka
Hříbková omáčka bude nejlepší ze samých hříbků. Ale klidně ji můžete uvařit i ze směsi čerstvě nasbíraných hub....
Ďábelské kuře
Ďábelské kuře si můžete připravit v troubě, ale také venku na grilu. Přílohou může být podušená nebo grilovaná zelenina, ...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Jehněčí na jehle
Jehněčí na jehle můžete grilovat na zahradě, ale také doma. Maso je jemné a je to opravdu pochoutka. Přílohou mohou být ...
Krkovice
Krkovička je chutnější než například pečeně, protože je prorostlá tukem. S kostí se hodí převážně na pečení, vykoštěná a ...
Bylinkový čaj
Tento bylinkový čaj si připravujte vždy čerstvý. Zahřeje vás a pomáhá proti virům a bakteriím, takže se hodí do sychravéh...
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Hovězí pečené na česneku a rozmarýnu
...pečené na česneku a rozmarýnu je jemné maso v pikantní omáčce. Podávat ho...
Vepřová panenka pečená s rozmarýnem a slaninou
...panenka pečená s rozmarýnem a slaninou, a s přílohou podle vašeho výběru...
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou
Králičí stehna s pečenými bramborami a slaninou mají tu výhodu, že celý oběd připravíte v jednom pekáči....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Rozmarýn recepty