Ovocné tvarohové knedlíky
...Tvarohové knedlíky mi připomínají léto. Slunce, voda a všude plno ovoce. Ovocné knedlíky ... pokapané rozpuštěným máslem. Paráda. U nás oblíbené jídlo, hlavně o prázdninách....
Šéfem za pár minut - nový pořad o vaření se Zdeňkem Pohlreichem…
Výrazná osobnost české gastronomie se vrací na televizní obrazovky s nový pořadem “Šéfem za pár minut”. Zdeněk Pohlreich ...
Sláva větrákům aneb chládek za pár korun
Teplo nejen venku, ale letní vedra už dorazila i k vám domů a vy nutně potřebujete pořádné ochlazení? Pomocníka, který vá...
Vánočka
...část je spletena ze čtyř, aby symbolizovala vodu, slunce, zemi a vzduch. Na ně se položí pletenec ze tří...
Krém z nutely
Vznášet se na obláčku lehkého oříškového krému? Přesně tak se budete cítit, když ochutnáte dezerty plněné krémem z nutell...
Gazpacho
Tato studená polévka se tradičně připravuje ve Španělsku, používá se na ni vždy čerstvá zelenina a každá rodina má svůj z...
Pár typů jak přežít letní vedra
...závěsy či žaluzie aby se vám byt zahříval horkým sluncem co nejméně. Také je dobré, dát si do ložnice...
Pár tipů jak kreativně zařadit ovoce a zeleninu do jídelníčku
...pro děti. Prostě jim dejte cucat zmrzlou jahodu. Paráda! V případě, že potřebujete zvýšený příjem ... během léta častým návštěvníkem na zahradách a v parcích. Zeleninu můžete na gril klást nakrájenou na ... trocha jablečné šťávy a skořice), které v parních letních dnech představují balzám pro tělo i...
Cuketa
Tato zelenina je na pěstování velmi nenáročná, ale to neznamená, že je nudná. Cuketa má v kuchyni pestré využití a ocení ...
Kuřecí pilaf z trouby
Pokrm z rýže nebo pšeničného bulguru je tradiční uzbecké jídlo, které lze snadno připravit i v našich končinách. Sympatic...
Vánoční perníčky podle Kluci v akci
Recept na perníčky z oblíbeného kuchařského pořadu jsem vyzkoušela už před pár lety, a od té doby ho používám každý rok. ...
Je vám zima? Mrznou vám ruce? Máme pár tipů, jak se zahřát
...poté pořádné vytření chodidel froté ručníkem parádně rozproudí prochladlé tkáně...
Avokádo: důvody, proč si ho zamilovat a pár tipů z kuchyně
Z ovoce, které je původem z Mexika, se využívá dužina, která je velmi chutná. Z vnitřku avokáda se připravuje výtečný dip...
Bramborová polévka s vařeným vejcem
Asi nejtradičnější recept na bramborovou polévku je ten s houbami. Polévku z brambor však lze připravit v mnoha variacích...
Domácí kakao
Šálek horkého kakaa je sladký jako láska a zahřeje na duši. Kakaový prášek sám o sobě sladký není, proto je třeba přidat ...
Italská polévka minestrone
...pokrájená rajčata, nasekanou bazalku a kůru z parmazánu. Osolíme a dochutíme pepřem. Polévku ... vaříme asi půl hodiny. Vyjmeme z polévky parmazánovou kůru a přidáme rozlámané špagety. Vaříme ... plotny. Jednotlivé porce posypeme strouhaným parmazánem...
Končí léto plné slunce a tepla? Říjen sice hlásí příchod podzimu, ale ten má také svá kouzla.
Se svátkem svatého Václava 28.září je jasné, že léto je pryč, a s říjnem už definitivně přichází podzim. Bývá už chladno ...
Pár slov o soli, je opravdu nad zlato?
Sůl je lidem známá už od pradávna. Všechny národy ji pokládají za nezbytnou pochutinu a nikdo si již asi nedovede předsta...
Řecké pečené jehněčí s novými brambory
Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílkov...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád...
Chutný čaj z černé jeřabiny
Chladnější večery nás ponoukají k tomu, uvařit si dobrý, teplý čaj. Zkuste si uvařit čaj z černé jeřabiny....
Pár tipů na zdravé vánoční cukroví...
Vůně cukroví dokáže v interiéru vykouzlit tu pravou podzimní atmosféru. Začínáme s přípravami na Vánoce a tak se u nás in...
Začínáte v novém zaměstnání na dálku? Těchto pár tipů by vám mohlo pomoci.
Omezení, která přináší pandemie do našich pracovních i osobních životů s sebou nesou řadu nejistot ale i výzev. Součás...
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Naložená kuřecí prsa v chutné omáčce
Stravovat se zdravě a chutně, to bychom měli všichni. Udělejme si jídlo pěkné. ...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Čokoládový fondant
Tento vášnivý dezert uspokojí každý mlsný jazýček. Není vůbec náročná na přípravu a zvládne ho každý. Vyčarujete ho za ma...
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Dušená mrkev
Někomu se při pomyšlení na tento pokrm možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom mů...
Losos
Tato velmi chutná ryba se řadí mezi nejoblíbenější druhy. Mezi její přednosti patří mimo jiné také vysoký obsah omega - 3...
Mražené krevety
Plody moře si našly cestu i na český jídelníček a mezi nejoblíbenější z nich určitě patří krevety. Koupit se dají i čerst...
Kluci v akci hovězí guláš
Tento recept na guláš je sice rychlý, ale to neznamená, že je chuťově chudý. Přímo naopak! Už jen po přečtení ingrediencí...
Vaření krup
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a použív...
Králík na česneku
Maso z králíka je dietní, ale přesto velmi chutné. Pokud ho zkombinujete se zeleninou a bramborem, vytvoříte bohatý oběd,...
Tropický drink
Tropický drink nás osvěží v letních večerech při setkání s přáteli. Když vynecháte rum, můžete jím pohostit i děti. ...
Staročeská houbová omáčka
Dary lesa jsou výborné i v sušené formě, a právě sušené houby jsou základem pro tuto výbornou tradiční omáčku. Podávat se...
Rajčatová polévka s para ořechy
...Stačí si jen vybrat! Tento recept je vylepšený o para ořechy, které jsou bohatým zdrojem proteinů a...
Hummus
Tahle pochoutka je tradiční zejména na Středním východě, kde se podává například s plackami, ale i v našich končinách je ...
Pórková polévka krémová
Zeleninové polévky jsou snadné, lehce stravitelné a ta z pórku patří k velmi oblíbeným. V krémové úpravě se dá pórková po...
Těstoviny s krabími tyčinkami
Lehce pikantní pokrm, který navodí prázdninovou atmosféru - to jsou těstoviny s krabími tyčinkami! Kdo si troufne, může p...
Ledová okurková limonáda
Ledová okurková limonáda je báječné letní osvěžení. Hotová je během pár minut a stačí k tomu salátové okurky....
Špagety s pečenými rajčaty
Špagety s pečenými rajčaty doplněné dobrým sýrem, to je pochoutka. Velmi jednoduchá příprava a jen pár potřebných surovin...
Pizza Margherita
...rozpůlenými cherry rajčátky a posypeme strouhaným parmezánem. Nakonec povrch pokapeme olivovým olejem a...
Ratatouille
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. ...
Pečená dýně s chilli a feta
Pečená dýně s chilli a feta je voňavé podzimní jídlo. Ořechy můžete použít jakékoliv, podle vaší chuti. Oloupanou dýni...
Jahodová marmeláda
Domácí jahodovou marmeládu připravíme velmi snadným způsobem a zaručeně si na ní zdravě pochutnáte. Namazaná na čerstvé...
Bramborová polévka s pórkem
Začneme tím, že si oloupeme cibuli a najemno ji nakrájíme, pórek nakrájíme nadrobno. Dáme do rozpáleného hrnce s máslem a...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Slunce seno a par facek 3 recepty