Kokosky
...z dětství. Typická je pro ně jedinečná chuť, správně upečené kokosky jsou křehké, uvnitř vláčné a ... hmota. Záludnosti vajíček aneb jak a z čeho správně vyšlehat sníh První a základní zásada pro...
Jednoduché vafle
Už vás nebaví utrácet peníze za vafle na skvělou snídani. Řešení je naučit se je vařit. Mnoho lidí má pocit, že pečení va...
Víte, jak pít správně víno?
...I to se tedy při výběru musí zohlednit. Jak správně rozlévat?Při rozlévání vína bychom měli dávat ... Nos je také důležitýKdyž máme nalito a držíme správně sklenici, přichází na řadu čich. Čichem lze určit...
Umíte si správně připravit čaj?
...pak byste se měli naučit připravit si jej správně. Užitečný návod pro přípravu čaje Jste si ... opravdu jistí, že čaj připravujete správně? Nebo jsme vám do hlavy nasadili brouka a teď si...
Kuřecí nudličky
...se kuřecí nudličky správně připraví, jsou křehké a šťavnaté. Velmi záleží na...
Rizoto s kuřecím masem
...s kuřecím masem je oblíbený český recept. Správně bychom ale měli raději říkat „dušená rýže s...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
...na to, zda je maso čerstvé, z prověřeného chovu a správně ošetřené. Na baleném mase na etiketách najdeme...
Podle čeho správně vybírat víno?
...Proto je dobré vědět co nejvíce, abychom si mohli správně vybrat. Z vinice až do lahveNa počátku jsou vždy...
Pečená krkovice
...pokrmů z vepřového masa, pokud se správně upeče. Podáváme ji s knedlíkem a se zelím, nebo...
Houbová polévka s kváskem a chilli
...nového, originálního a jedinečného, jste tady správně....
Koření na maso a brambory
Máte chuť na dobře upečené maso? Důležité je i správné koření. Pojďme si ho doma připravit....
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
...či svačinová volba spousty z nás. Jak chléb správně uchovávat, aby vydržel chutný co nejdéle? Stačí...
Tipy jak správně zmrazit a rozmrazit potraviny. Na co si dát pozor?
...právě ulovený kapr. A další pravidla? Tipy jak správně zmrazovat Do mrazících boxů by měly putovat co...
Bezový sirup
Pokud milujete home-made výrobky a nebojíte se je sami doma udělat, určitě přijdete na chuť bezovému sirupu. Ten si doma ...
Králík pečený na zelí
Králík pečený na zelí můžeme podávat třeba s bramborovými knedlíky. Ale i houskový knedlík by se jako příloha k takto při...
Kuřecí stehna v houbové omáčce
Kuřecí stehna v houbové omáčce budou nejlepší s houskovými knedlíky nebo vařenou rýží. Není-li zrovna houbová sezóna, můž...
Tipy jak správně skladovat potraviny a uchovávat je čerstvé…
...vám jak správně uskladnit potraviny, aby si zachovaly co nejdéle...
Nebojte se jíst a netrapte se dietami, prostě jezte správně.
...navíc nám přibudou další, protože příliš mnoho nesprávně zvoleného jídla s sebou samozřejmě přináší kila ... konfekční velikost a raději se naučme jíst správně. Vytvořme si vlastní pravidla a dejme na signály...
Polévkové nudle bez lepku
Polévkové nudle bez lepku jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A pro ty, co nesnáší lepek, to bude příjemná změna od ji...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Jehněčí kapustové rolky - Low carb
Přinášíme další lahodný recept podle zásad Low carb. Lahodné jídlo a u toho hubnout? Ano je to reálné, důležité je správn...
Deset základních pravidel pro správné grilování
Taky se tak těšíte na léto nejen kvůli sluníčku, opalování, lenošení, výletům ale hlavně kvůli grilování? Ta báječná letn...
Jak správně skladovat pečivo?
Tedy tak, aby vydrželo dlouho krásně čerstvé a chutné? Rádi si pochutnáváte na voňavých rohlících i křupavém chlebu, ale ...
Tradiční velikonoční šoldra
...to jest staré označení pro černocha, a je to tak správně. Muřin dokonce doslova znamená černocha, což...
Francouzská cibulačka
Připravte si doma tuto delikátní francouzskou polévku zapečenou se sýrem a bagetkou. Rychlá večeře, která vás zahřeje nej...
Bavorské vdolky
Potěšte se na podzim bavorskými vdolečky. Na podzim jsou nějaké ty kalorie povoleny a tak si dopřejte tuto tradiční delik...
Chili con carne
...a dodnes se tento pokrm vaří v různých variacích. Správně udělané chili je šťavnaté, pálivé a jíst se dá...
Pravé italské parmazánové rizoto
Každý z nás, co někdy pokoušel zdánlivě jednoduchý recept na klasické rizoto, tedy tradiční severoitalský rýžový pokrm, n...
Dušená mrkev
...možná vybaví školní jídelna a blátivá chuť mrkve. Správně podušená mrkev přitom může být velká pochoutka,...
Brambory grenaille
Označení Grenaille nesou brambory menší než 28 mm. Tento druh je oblíbený zejména ve francouzské kuchyni a ze země galské...
Vejce na tvrdo
Na hniličko, na měkko, na tvrdo… Vejce se dá připravit mnoha způsoby a záleží jen na tom, na co máme momentálně chuť. Prv...
Kuře na kari bez smetany
...těstovin ale mohou být přílohou i kvalitní a správně uvařené těstoviny...
Drůbeží játra na víně
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše neb...
Třené těsto
...akorát - tedy ani příliš řídké, ani příliš hutné. Správně připravené třené těsto poznáte tak, že nestéká ze...
Srnčí ragú
...chuť a před tepelnou přípravou je třeba, aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupované srnčí maso,...
Odpalované těsto
Výroba odpalovaného těsta není úplně snadná, ale dezerty z něj vyrobené jsou nebesky dobré. Odpalované těsto se hodí k př...
Špagetová dýně se slaninou
Špagetová dýně se slaninou, sýrem a smetanou je lahodná a jemná. Nejvíce času zabere pečení, pak už je to otázka několika...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Sváteční bábovka
Sváteční bábovka se hodí ke slavnostnějším příležitostem, ale proč si na ní vlastně nepochutnat hned teď?...
Pikantní smažený řízek
...při střední teplotě přibližně 8 minut, až omáčka správně zhoustne. Pak ji přikryjeme pokličkou a odstavíme...
Broskvové koblihy z podmáslí
Broskvové koblihy z podmáslí jsou úžasně voňavé a lahodné. Báječné zakousnutí ke kávě nebo čaji k odpolední svačině. T...
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem
...jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené. Můžeme k němu připravit dip smícháním...
Banánové lívance s čokoládovými lupínky
Banánové lívance s čokoládovými lupínky jsou báječné a chutnají nejen dětem. I když těm hlavně. V míse smícháme sůl, ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Správně recepty