Pečená srnčí žebra
...má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v...
Srnčí ragú
...aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupované srnčí maso, nemusíte nic řešit, protože zde už se jedná ... maso zrát v chladu, ideálně i s kůží. Ragú ze srnčího masa chutná skvěle s bramborovou kaší,...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Druhy hovězího masa
...hovězím mase vyznat? Víte například, kde najdeme zadní kližku? Svíčková Ta má válcovitý tvar, který je ... Připravujeme z ní minutky nebo pečeme. Hovězí zadníHovězí zadní je vlastně kýta. Připravují se z ní...
Hovězí zadní kýta
Hovězí zadní kýta pomalu dušená pod pokličkou v troubě při mírné teplotě několik hodin je křehká a maso se vám bude rozpl...
Hovězí zadní maso
...také železa. Maso z kýty nebo plece tedy hovězí zadní, se hodí pro pečení, dušení, opékání a připravit...
Hovězí zadní maso
Hovězí zadní maso pečené s kořenovou zeleninou je opravdu lahůdka, která vám vydrží dlouho. Bude výborné například s rýží...
Svíčková na smetaně s knedlíkem – národní poklad a cenné dědictví
...se používá například falešná svíčková – hovězí zadní (kulatá plec, případně kýta), s nímž ale není ... ingrediencí nemá vliv. 1 500 g masa – hovězí zadní150 g voňavého uzeného špeku3 lžíce sádla3 lžíce...
Charakteristika všech druhů steaků, abyste příště netápali
...velikostí, říká se mu král steaků. Nachází se v zadní části hřbetu směrem k oháňce a je křehký jako ... netypický steak. Předně se nachází v horní části zadní kýty, v takzvaném vnitřním špalíku. Jeho maso...
Guacamole
...nezhnědlo. N arozmačkání je dobré použít zadní část vidličky, aby omáčka nebyla příliš hladká. K...
Španělské ptáčky s uzeným masem
V klasické kuchyni nesmí chybět španělský ptáček. S jasmínovou rýží tvoří ideální dvojici k nedělnímu obědu. U nás patř...
Svíčková na smetaně
...zboří všechny tyto mýty. A z jakého masa? Zkuste zadní hovězí. To je totiž pro tento druh přípravy...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
Drobnější rostlina keříčkovitého vzrůstu s oválnými, žlutozeleně zbarvenými lístky, které vydávají silnou citronovou vůni...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...a masem nalijeme do pekáčku nebo formy na srnčí hřbet, přikryjeme potravinovou fólií a necháme...
Králík na víně s žampiony
Králík na víně s žampiony je pikantní a zároveň velmi jemný pokrm. Jako přílohu doporučujeme vařené nové brambory. ...
Smažená králičí stehna
Smažená králičí stehna jsou jemná a pikantní díky marinování. Můžeme k nim podávat bramborovou kaši nebo vařené brambor...
Králík na paprice
Králíka na paprice podáváme s houskovými knedlíky. Králičí maso má jemnou lahodnou chuť a se smetanovou omáčkou se dobře ...
Jak na zvěřinu?
...Zvěř, která byla odstřelena, se zavěsí za zadní nohy a nechá se 7-14dní na chladném místě o...
Ambrobene, vlhký kašel
...nosohltanu. Vlhký kašel se také objevuje u tzv. zadní rýmy, kdy nám hleny z nosní sliznice stékají do...
Smažené králičí řízky
Smažené králičí řízky podávejte s bramborovou kaší . K tomu se bude hodit i salát z čerstvé sezónní zeleniny, třeba rajča...
Dušené hovězí
Dušené hovězí můžeme podávat s jakoukoliv přílohou. Brambory, knedlík, rýže. A klidně i s kvalitními těstovinami....
Tatarák
Kvalitní syrové hovězí smíchané s dalšími ingrediencemi a namazané na topince - tatarák! Tahle dobrota má v naší republic...
Raw dieta
V poslední době můžeme kromě rychle se střídajících módních trendů pozorovat, že i v gastronomii se setkáváme se stále no...
Onemocnění sítnice, aneb když se nám svět ztrácí před očima
...cévy pak propouští tekutinu nebo i krev do zadní části oka. Hromaděním této tekutiny vzniká na...
Králík pečený se zeleninou
Králík pečený se zeleninou je velmi dietní a zároveň velmi dobrý. Jako přílohu můžeme mít brambory, bramborovou kaši nebo...
Rychlý oběd z vepřové kýty recept
...kýta (stehenní část zadní nohy) se skvěle hodí k přípravě nejrůznějších...
Králičí stehna pečená v troubě
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlato...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Srnčí zadní recepty