Salát z naložené zeleniny
Salát z naložené zeleniny je díky hotovým ingrediencím hotový během chvilky. Ještě lepší bude, když ho necháte uležet pár...
Kuřecí mini řízečky naložené v jogurtové marinádě
Léto je tu, užívejte si sluníčka a dobrého jídla. Prožijte léto naplno. Dobré jídlo a pití k tomu patří. Kdo by počítal ...
Houbové hody na podzim
Někteří houbaři tvrdí, že se houby najdou v kterémkoliv ročním období. Je pravda, že na podzim asi už nenajdete tolik kře...
Okurky - zdánlivě obyčejná zelenina
Všichni je známe, je to snad ta nejběžnější zelenina u nás. Okurkový salát nás provází celým životem. Je jednoduchý a nen...
Pikantní salát s vejci
Pikantní salát s vejci je rychlé a jednoduché jídlo. Podávejte ho s čerstvým pečivem....
Kuřecí sendvič s mozzarellou
Kuřecí sendvič s mozzarellou je lahodný sendvič, oblíbený po celém světě. Je to skvělé a rychlé pohoštění, které určitě ...
Velikonoční vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka, respektive její recept nám pod ruku přijde zpravidla po Velikonocích, protože většinou zbude spousta na...
Rozhodující ingredience nejen při grilování - marinády
S příchodem teplého počasí se mnozí z nás začnou připravovat na grilování. A právě při grilování bývá důležitou součástí...
Co by ve vaší kuchyni nemělo nikdy chybět? Základní suroviny, ze kterých uvaříte kdykoliv
Stává se vám že spíž a lednička s mrazákem zeje prázdnotou, a najednou nemáte z čeho uvařit? Přijde nečekaná návštěva a v...
Naložená pochoutka k pivu
Dopřejme si naložený hermelín, pěkně proložený kořením a dalšími dobrotami!...
Znojemská hovězí pečeně
Znojemská hovězí pečeně je notoricky známá a oblíbená hlavně díky omáčce s nezaměnitelnou chutí. Můžete ji podávat s hous...
Salát s hráškem a kukuřicí
Salát s hráškem a kukuřicí je bez majonézy, připravíte ho za pár okamžiků a rozhodně si na něm pochutnáte. Z čerstvých sý...
Letní úvahy nad zavařováním
aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...
Marinovaná krkovice video recept
Pokud si chcete připravit nějaké lahodné maso na grilu doporučujeme krkovici. Měla by být částečně prorostlá. Určitě ...
Karbanátky pro vegetariány
Karbanátky pro vegetariány jsou ze zeleniny a z luštěnin. A jsou zdravé a nemusíte-li maso, budou vám chutnat stejně dobř...
Kukuřičný pudink
Kukuřičný pudink je jednoduché jídlo s překvapivě skvělou chutí. Dobře se uplatní v našem jídelníčku jako snídaně, svačin...
Pečený kuřecí stehýnka s hranolkami
Opláchněte kuřecí nohy pod studenou tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Chcete-li připravit marinádu, promíchejte r...
Top 10 nej omáček
Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Prosciutto závitky
Prosciutto závitky jsou rychle připravené pohoštění s pečivem pro hosty, nebo mohou být vynikajícím předkrmem. Můžeme po...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Dušené maso s brambory po španělsku
Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno do...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.
Vždycky najdeme v ledničce a ve spíži něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku...
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu
Zeleninový salát s avokádem a sýrem tofu je lehoučké letní jídlo, můžeme ho podávat s pečivem, nebo k němu přidáme jogurt...
Smažené karbanátky
Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa. Jako příloha se hod...
Rybíz ala brusinky
Rybíz ala brusinky se skvěle hodí třeba ke svíčkové. Nebo k jiným masům, prostě všude tam, kde bychom použili naložené br...
Kvašáky
Kvašáky, neboli rychlokvašky, jsou okurky naložené v solném nálevu. Mějme na paměti, že na 1 l vody potřebujeme 400 g sol...
Americké okurky
Americké okurky jsou naložené okurkové řezy v pikantním nálevu. Kdo má rád ostřejší chuť okurek, ten si je snadno v okurk...
Španělský ptáček
Španělský ptáček je velmi známá kuchařská klasika. Plněné masové plátky v omáčce podáváme většinou s rýží, ale hodí se k ...
Vrstvený salát
Vrstvený salát nejlépe použijeme jako netradiční přílohu, třeba místo vařených brambor. Můžeme ho ale klidně považovat za...
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská kýta na smetaně je nejlepší podávaná s domácím houskovým knedlíkem. Je to skvělé jídlo pro slavnostní a význam...
Vajíčkový salát
Vajíčkový salát patří do klasické české kuchyně. Je to výtečná pomazánka na chlebíčky nebo s čerstvým pečivem nahradí kl...
Bezlepkové cizrnové karbanátky
Bezlepkové cizrnové karbanátky můžeme připravit během několika minut. Výborně nám budou chutnat třeba s bramborovou kaší....
Rychlý salát z těstovin
Rychlý salát z těstovin je znamenitá a během chvilky připravená večeře, která bude všem chutnat. Místo naloženého hrášku ...
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Zapečené těstoviny s uzeným masem podáváme s kyselou okurkou nebo salátem z nakládané zeleniny. Těstoviny zvolíme střední...
Kapustové závitky
Kapustové závitky můžeme doplnit čerstvě uvařenými brambory a máme výborný oběd či večeři. Místo kapustových listů můžeme...
Sýrový salát s vařenými brambory
Sýrový salát s vařenými brambory se hodí jako příloha ke všem pečeným i smaženým masům. Také je skvělý na chlebíčky neb...
Pomazánka na chlebíčky
Tato pomazánka na chlebíčky je pikantní a velmi rychlá. Stačí mít doma dlouhou bagetu nebo chlebíčkovou veku a máte skvěl...
Jogurtová marináda
Maso lze marinovat na mnoho různých způsobů. Tento recept nabízí ojedinělou jogurtovou marinádu, která dodá grilovanému m...
Zapečené kuřecí plátky s paštikou
Zapečené kuřecí plátky s paštikou budou chutnat zase jinak než klasické kuřecí plátky. Tahle varianta opravdu stojí za vy...
Cizrnový salát
Cizrnový salát s olivami je skvělé lehké jídlo plné vitamínů. Klidně nahradí večeři nebo jednoduchý rychlý oběd. Můžeme p...
Farmářské brambory
Farmářské brambory nepotřebují žádnou přílohu. Je tam všechno. Zelenina, maso, vejce, houby....
Pikantní hlebová smaženka
Pikantní chlebová smaženka potřená hořčicí a obložená nakládanou kapií, cibulí nebo kyselou okurkou. Pikantní chuťovka k ...
Císařský trhanec
Některé prameny uvádějí, že tento rakouský vynález původního názvu Kaiserschmarrn z lívancového těsta s rozinkami naložen...
Zeleninový aspik s vejci
Zeleninový aspik s vejci je pikantní pohoštění k pivu nebo k vínu. Hodí se i jako předkrm u slavnostního oběda. Zeleninov...
Rychlý fazolový salát
Rychlý fazolový salát je syté jídlo, které můžeme považovat jak za přílohu, tak za samostatný pokrm. Připravujeme ho radě...
Kuře na kari bez smetany
Recept na kuřecí maso, které voní po Indii, je oblíbené jídlo mé dcery, a protože má intoleranci laktózy, hledala jsem al...
Čína
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborov...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vaclavky nalozene recepty