Domácí vaječný koňak
Vaječný koňak je oblíbený vánoční, ale i celoroční český likér. Přinášíme vám nejjednodušší recept na vaječný koňak. ...
Vaječný likér
Když se řekne vaječný likér, mnoho z nás si vzpomene na své dětství, kdy se mohl na malou chvilku povznést mezi dospělé a...
Horké drinky, které si v zimě zamilujete
Vanilkové rohlíčky, pracny, vosí hnízda, svařené víno, punč… To jsou stálice mezi vánočními dobrotami, které prostě miluj...
Top 10 vánočních jídel
Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...
Babiččin vaječný koňak bez vaření
Babiččin vaječný koňak bez vaření si připravíme rychle a snadno doma. Pro milé návštěvy, pro savnostní okamžiky, nebo jen...
Vánoční vaječný koktejl
Dobře známý vaječný koňak. Tento recept jsem dostala od mého přítele. Dejte žloutky s vanilkovým a moučkovým cukrem do...
Domácí vaječný koňak
Likér s krásně žlutou barvou se tradičně pije na Vánoce nebo Velikonoce, ale “vaječňák” výborně chutná třeba i v létě. St...
Hříšné mlsání: 3 recepty na dezerty s oblíbenými likéry
Nepohrdnete sklenkou dobrého pití a milujete sladké? Pak vás určitě zaujmou dezerty, v nichž je tajnou přísadou některý z...
Co se jí na Vánoce v jiných zemích?
Vánoce slaví každá země trochu jinak, má své tradice a své tradiční vánoční pokrmy. Samozřejmě jsou země, které Vánoce ne...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Vaječný salát
Vaječný salát můžeme použít při výrobě domácích chlebíčků. Nebo ho podáváme s čerstvým pečivem a zelným salátem....
Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
5 tipů na jedlé dárky
Vánoce se blíží a vyvstává otázka co nadělit blízkým a přátelům pod stromeček. Kupované dárky jsou prima, ale radost uděl...
Top 5 způsobů, jak nastartovat metabolismus po vánočním přejídání…
V období mezi Vánocemi a Novým rokem se servíruje spousta neodolatelného jídla. Ale pak přijdou dny, kdy si najednou uvěd...
Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Velikonoční beránek – recept
K velikonočním svátkům neodmyslitelně patří velikonoční beránek. Víte, jak se tato tradice na našich stolech ocitla? A ja...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Pomalu vařený lilek
Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomut...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Vaječňák - vánoční vaječný likér
Snad nikdo si v Čechách nedovede představit pravé vánoce bez Vaječňáku. Proto vám přinášíme tento recept bez kterého nebu...
Nevíte, co nabídnout hostům během svátečních návštěv? Existuje spousta možností!
Od Vánoc nás dělí už jen necelý měsíc, což znamená, že nastává období velkého pečení, úklidu a nákupů dárků pro naše blíz...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Vaječný koláč se spoustou zeleniny
Rádi zkoušíte nové věci? Vaječný koláč se spoustou zeleniny si připravíte v troubě a během chvilky máte večeři pro celou ...
Vaječný salát se zeleninou a šunkou
Pokrmy z vajec jsou velmi populární a vaječný salát k nim rozhodně patří. Klasická varianta je bez zeleniny a šunky, ale ...
Vaječný salát s ředkvičkami
Svěží, ale přesto hutný salát. Nejlépe chutná na jaře a v létě, kdy jsou k dostání čerstvé ředkvičky. Podávat ho lze s če...
Vosí hnízda
Vosí hnízda neboli včelí úly, jak se jim také někdy říká, mají jednu obrovskou výhodu. Připravit je můžete klidně na Štěd...
Drink Bombardino
Drink Bombardino si můžete dát na každé italské sjezdovce. Taky si ho ale můžete snadno připravit doma pro zahřátí. ...
Tvarohový krém do dortů
Upéct korpus na dort není až taková věda, ale čím ho naplnit? Kdo má raději lehčí dezerty a není fandou máslových krémů, ...
Jarní kuře s parmezánem
Kombinace chuti parmezánu a kuřete spolu s brambory, hráškem a čerstvým špenátem je opravdu výtečná. Příprava je jednoduc...
Lahodné citronové koule
Oblíbený lehký citronový moučník připravovaný hlavně o velikonocích, jsou lahodné citronové koule. Nadýchané citronové cu...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Ořechovo karamelový koláč
Kombinace křupavých ořechů s lahodným karamelem vám otevře brány extáze. Křehké těsto se vám jen bude rozplývat na jazyku...
Ricottové knedlíčky s chřestem a zeleným česnekem
Velmi jednoduché knedlíčky na přípravu a jedná se o ideální pokrm na jaro. Jarné chřestová sezóna je za dveřmi a tak ji n...
Kuřecí steak s chřestem a krémovou česnekovou omáčkou
Skvělý jarní recept ideální pro lidi, kteří drží nízkokalorickou dietu. Kombinace svěží zeleniny a dietního kuřecího masa...
Muffiny s vaječným likérem
Do těsta na tyto nadýchané a vláčné muffiny se přidává “tajná” ingredience, kterou je vaječný likér. ...
Flambované kuře s chřestem
Flambované kuře s chřestem je jemný, delikátní pokrm se kterým se nemůžeme splést. Je jednoduchý na přípravu a ta nám nez...
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Kachní medailonky
Pokud je tento typ drůbežího masa připravován v celku, žádá si pomalou přípravu v troubě. Sice je to časově náročnější, a...
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka je lahodná smetanová pochoutka. Voní houbami, bylinkami a můžeme ji doplnit i čerstvým pečivem. ...
Anglický pudink s kandovaným ovocem
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to,...
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi
Hovězí Stroganoff se širokými nudlemi je v podstatě jednoduché jídlo. Stačí mít pohromadě všechny ingredience a čas na v...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Sváteční hrachová polévka
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba ...
Jak dlouho vařit taliány
Jak dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte poprvé, může v...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Kuřecí rolky
Skvělý způsob jak vyrobit působivé jídlo, je udělat rolku. V tomto receptu budeme balit ingredience do drůbežího masa, kt...
Bramborový salát
Variant svátečního bramborového salátu je mnoho a asi každá rodina má ten svůj osvědčený recept. Občas ale není na škodu ...
Smažený sýr
Sýr obalený v trojobalu a osmažený na tuku je prostě klasika, která chutná malým i velkým. Kdo si chce pokrm ještě vylepš...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vajecny vareny konak recepty