Vánočka
Každý rok pečeme nebo kupujeme vánočku jako tradici vánočních svátků. Bez sladké kynuté pletýnky s rozinkami posypané plá...
Tradiční česká vánočka
Který recept na vánočku je ten ideální právě pro vás? Skoro každá rodina má svůj (tajný) recept, který každoročně již po ...
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
Kvasnice jsou přísada, bez níž se neobejde téměř žádný pekař. Miliony drobných mikroorganismů pomáhají těstu zvětšovat ob...
Vánočka - sladký symbol českých Vánoc
Kdo z nás by si rád nepochutnal na vláčné vánočce plné mandlí a rozinek. Vánočka neodmyslitelně patří hlavně k českým ván...
Vánočka
Už samotný název nám evokuje vánoční stůl na kterém domácí vánočka nesmí chybět. Jako výbornou snídani ke kávě a čaji ji ...
Kynutá vánočka s tvarohem
Kynutá vánočka, která se jen rozplývá na jazyku. Recept na toto těsto můžete využít hned dvakrát v roce, dá se z něj přip...
Kluci v akci vánočka ze šesti
Letošní sváteční pečivo podle známé kuchařské dvojce - Kluci v akci. Královské vánočka ze šesti je krásně vláčná, a proto...
Droždí - přírodní zázrak
Když se řekne droždí, co si kdo představí?! Samozřejmě velice známou surovinu v kuchyni a v oboru pekařství, díky kterému...
Návod, jak vyrobit domácí droždí z brambor, piva i datlí
Surovina, bez níž se pekaři a pekařky jen stěží obejdou, to je droždí. Pečení domácích rohlíků, housek i chleba si našlo ...
Šlehačková vánočka
Rozplývá se na jazyku, je hedvábně vláčná a nadýchaná. To je šlehačková vánočka, která vás svou medovou krustou a křupavý...
Hrníčková vánočka
Nebaví vás stát hodiny u plotny, ale milujete tradiční vánočku? Připravili jsme si pro vás recept na toto vláčné vánoční ...
Kynutá vánočka
Tradiční recept na sváteční pečivo, které je staré jako tato krásná tradice. Vyzkoušejte si letos tento osvědčený recept ...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
Polévka z droždí
Polévku z droždí dělávaly už naše babičky a určitě věděly proč. Drožďová polévka totiž obsahuje spoustu vitaminu B a má t...
Výroba droždí doma
V době koronaviru vzrostla popularita pečení domácího pečiva. Je finančně dostupnější a hlavně každý ví, co si do něj dal...
V pořadu Peče celá země pletli vánočky. Vyzkoušejte nejlepší soutěžní recept!
Soutěžící se v sobotním díle Peče celá země potýkali s dalším nelehkým úkolem, přípravou vánoček. Sladké pečivo z kynutéh...
Velikonoční mazanec – recept
Velikonoční mazanec je tradiční součástí velikonočního stolu. Kde se vlastně tato tradice vzala a jak upéct ten nejlepší ...
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí
Rychlé domácí rohlíky ze sušeného droždí jsou rychlé hlavně díky tomu, že těsto na ně nemusíte nechat kynout. A přesto js...
Langoše ze sušeného droždí
Langoše ze sušeného droždí jsou jednoduší v tom, že nemusí kynout. Takže ušetříte spoustu času....
Výroba droždí doma
Výroba droždí doma je záležitost opravdu velmi jednoduchá. K tomuto receptu postačí suroviny, které určitě máte běžně dom...
Jak na kynuté těsto?
Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...
Focaccia dvakrát jinak: vyzkoušejte toto výborné italské pečivo
Tenký chléb zvaný focaccia má těsto podobné pizze a stejně jako tuto oblíbenou italskou pochoutku, ho lze obložit zelenin...
Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Langoše bez kynutí, bez droždí
Langoše bez kynutí, bez droždí jsou velmi jednoduchou a rychlou pochoutkou. Dochutit je můžete kečupem a sýrem, ale třeb...
Tvarohová vánočka nejlepší
Jemně se rozplývá na jazyku a její chuť vás provede pohodovými vánoci. Nejlépe chutná namazaná s máslem a teplým kakaem....
Domácí housky bez droždí
Pečení domácího pečiva slaví během doby pandemie velký boom a na čerstvých houstičkách si může pochutnat i ten, komu zrov...
Francouzská bageta
Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě. Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co má...
Croissant s čokoládou
Croissant s čokoládou je jedno z nejznámějších francouzských sladkých pečiv . Zavřete oči, nechte se unášet jeho vůní a z...
Pletení vánočky ze 6 pramenů
Přinášíme skvělý tip jak připravit lahodnou vánočku ze šesti pramenů. Nelamte si hlavu sožitým pletením, zde se dozvíte j...
Velikonoční mazanec
K Velikonocům patří i velikonoční mazanec, který je na přípravu velice jednoduchý, ale výsledek zaručeně stojí za to. V t...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky je mnohem lepší než ta z obyčejného pečiva. Vyzkoušejte ji a uvidíte sami....
Sváteční žemlovka z vánočky
Sváteční žemlovka z vánočky je opravdu skvělá. Stačí zaměnit staré rohlíky za vánočku, trochu si pohrát s dokončením a hn...
Kynuté houskové knedlíky
Tradiční česká kuchyně se bez knedlíků neobejde a stejně je tomu u nás doma. Knedlíky se u nás podávají jako příloha k ma...
Ciabatta
Tento nadýchaný bílý chléb je typický velkými póry. Jak název napovídá, ciabatta je doma v Itálii a patří mezi velmi oblí...
Domácí pšeničný chléb s oblíbenými semínky
Upečte si doma chléb z pšeničné mouky a ozdobte ho oblíbenými semínky. Pečeme ho na plechu vyložený pečícím papírem. Neb...
Pizza Margherita
Pizza Margherita získala svůj název podle královny Margherity Savojské, které velmi zachutnala v roce 1889 v Neapoli. Bud...
Tradiční velikonoční šoldra
Tato tradiční velikonoční delikatesa - velikonoční šoldra - je oblíbená především ve Slezsku. V podstatě se jedná o kynut...
Drožďová pomazánka na topinky
Drožďová pomazánka na topinky je zdravá a pikantní. Můžete ji namazat na opečené topinku, na jednohubky nebo na chlebíčky...
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s ...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
České palačinky z kynutého těsta
České palačinky z kynutého těsta jsou oblíbené jídlo, servírované třeba jako dezert po obědě. Jako hlavní jídlo ho ocení ...
Česká domácí bageta
Česká domácí bageta je pečivo, které si snadno upečeme doma v troubě. Použijeme ji všude tam, kde potřebujeme pečivo jak...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Mini pizza se šunkou a sýrem
Mini pizza se šunkou a sýrem je vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Hodí se k vínu i pivu. Podáváme ji teplou, rovnou z t...
Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem doma upečená je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu. Ale můžete ji upéct klidně jen tak na ch...
Mazanec
Mazanec, neboli velikonoční bochánek se připravuje většinou o jarních svátcích ze sladkého kynutého těsta. Je to klasické...
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vanocka z instantniho drozdi recepty