Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Jak na domácí aspik
Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...
Vařený květák s Nivou
Vařený květák s Nivou je zdravé a rychlé letní jídlo. Podáváme k němu brambory, uvařené nebo opečené na grilu....
Vařený chřest s holandskou omáčkou
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho j...
Pomalu vařený lilek
Pomalu vařený lilek je skvělé jídlo ze zeleniny. Bude chutnat určitě nejen vegetariánům. Opečený plátek chleba je k tomut...
Jedinečný mangold
Už jste ho zkusili? Pak choi neboli mangold je úžasná listová zelenina, která se na našem trhu neobjevuje zas tak často. ...
Chřestová sezona začíná
Chřestová sezona v Čechách začíná. Sklizeň bílého chřestu již začala, sběr zeleného chřestu začne o pár dní později. V ga...
Pomalu vařený irský guláš
Pomalu vařený irský guláš na pivě je pochoutka pro opravdové labužníky. Ten čas tomu prostě musíme věnovat, stojí to za t...
Vaječný salát s domácí majonézou
Vaječný salát s domácí majonézou můžeme připravit o velikonocích, kdy máme přebytky vařených vajec. Když si připravíme do...
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bram...
Bulgur jako příloha, ale i do salátů
Není pšenice jako pšeniceBulgur je další variantou přílohy, kterou můžete nahradit rýži, brambory nebo knedlíky. Vaše jíd...
Fenykl je koření králů proti nadýmání...
Velmi populární zelenina a bylina, často přezdívaná jako „koření králů“. V lidové medicíně se semena používají na povzbuz...
Sváteční hrachová polévka
Sváteční hrachovou polévku můžeme podávat s opečenými krutony, nebo s topinkou. Můžeme ji na talíři ještě ozdobit třeba ...
Marinovaný chřest s nivou
Marinovaný chřest s nivou si můžeme přidat k přírodním masům, může to být i pikantní předkrm. Je snadný, jednoduchý a ryc...
Pikantní květák s chilli a parmezánem
Pikantní květák s chilli a parmezánem je hotový za chvíli a rozhodně to není ani nudné ani fádní jídlo. Je to jen další z...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Vareny plantain recepty