Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory
Vepřový plátek s bylinkovými pečenými brambory je rychlé, voňavé a chutné jídlo. Můžeme ho doplnit třeba čerstvými rajčat...
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek se hodně podobá klasickému cordon blue, ale ten má být z telecího masa. I tato varianta je ale skvě...
Jak posuzovat chuť vína
Jediný doušek vína vám může napovědět, jaké chuťové zážitky vás čekají a ke kterému pokrmu se hodí. Laik rozezná několik ...
Hodně rozšíří náš jídelníček, zachraňují nás při nečekaných návštěvách. Rozmanité, pikantní, dietní i sladké. Pomazánky.
Vždycky najdeme v ledničce a ve spíži něco, z čeho můžeme připravit dobrou pomazánku. Rybí konzerva, pár stroužků česneku...
Vepřový špíz s jablky
Vepřový špíz s jablky můžete připravit na grilu nebo v troubě. Přílohou může být zeleninový salát nebo čerstvé pečivo....
Nadívaný vepřový bok
Nadívaný vepřový bok chutná báječně s domácí bramborovou kaší nebo s bramborovým salátem. Připravíme ho snadno v troubě....
Vepřový řízek po italsku
Vepřový řízek po italsku podávejte s pečenými nebo smaženými brambory. Také se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny....
Tipy a triky od profesionálů na dokonalé smažené řízky
Mohlo by se zdát, že připravit takový smažený řízek není žádná věda, a že s tím si poradí i začínající kuchař bez velkých...
O jídle s Katem z Prago Union
S Katem známým také pod jménem Deph, aktuálně působícím ve skupině Prago Union, jsme se sešli v restauraci Paláce Akropo...
Vepřový bok na šalvěji se švestkovou omáčkou
Pikantní švestková omáčka perfektně doplňuje vepřové maso nebo kachnu. Můžete si ji připravit dopředu a uskladnit ve ster...
Žampionová omáčka k těstovinám
Co k těstovinám? Opravdu velmi rychlá žampionová omáčka. Pro vaše těstoviny to pravé....
Sýrová omáčka k těstovinám
Sýrová omáčka k těstovinám a nejen k nim. Můžeme ji s úspěchem použít třeba k vařeným masům....
Celiakie a citlivost na lepek, aneb jak se žije zdravě bez lepku
Poslední výzkumy ukazují, že celiakie a nesnášenlivost lepku nejsou žádné dětské choroby a mohou se rozvinout v kterémkol...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám
Jemná rajčatová omáčka k těstovinám se v naší kuchyni určitě uplatní. Vždyť kdo by neměl rád těstoviny. Stejně tak ji ale...
Hospodský vepřový guláš
Hospodský vepřový guláš podáváme s chlebem nebo s knedlíkem jako výborné syté hlavní jídlo. Máme-li rádi pikantnější jídl...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Karel Voříšek o svobodě, otevřenosti, požitku z jídla a uzené kryse
Středočeský rodák po studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy nastoupil do Československé televize jako programov...
Kapr smažený nebo načerno?
Plné sádky vánočních kaprů a promrzlí prodavači s podběráky snažící se vylovit právě toho co jste si vybrali, i to patří ...
Vepřový řízek s bramborami a zeleninovou oblohou
Připomeňme si oblíbenou klasiku. Vepřový řízek s bramborami si můžete dopřát jako sváteční jídlo, nebo prostě, když na ně...
Vepřový perkelt
Vepřový perkelt je jednoduché a výborné jídlo, ke kterému můžeme podávat jak čerstvé pečivo, tak třeba své oblíbené těsto...
Vepřový prejt
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org...
Nejlepší těstoviny
Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodně...
Top 10 těstovinových jídel
Už římský císař Tiberius, o němž jedni historici dnes tvrdí, že byl zvrácený despota, a druzí zase, že byl uvážlivý polit...
Vepřový ořech
Vepřový ořech je kvalitní a jemné maso z vepřové kýty. Protože se snadno vysuší, je lépe ho připravovat s omáčkou. Třeba...
Pikantní vepřový řízek
Pikantní vepřový řízek v těstíčku doplňte třeba domácí bramborovou kaší. Nebo bramborovým salátem, máte-li ho rádi. ...
Vepřový guláš s jarní cibulkou
Vepřový guláš s jarní cibulkou bude chutnat s rýží, houskovým knedlíkem nebo s vařenými bramborami. Je jen na vás, jakou...
Vepřový bůček pečený s červenou cibulí
Vepřový bůček pečený v troubě s červenou cibulí, třeba jen s čerstvým chlebem, je pochoutka pro labužníky. Můžete přidat ...
Klasický vepřový řízek
Klasický vepřový řízek, kdo by ho neměl rád. S bramborovým salátem, s bramborovou kaší, s vařenými bramborami a nebo jen...
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou
Přírodní kuřecí plátek s omáčkou můžete doplnit dušenou rýží, vařenými bramborami, nebo bramborovými noky. Podle své chut...
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami je lehké a chutné jídlo, vhodné na náš stůl po celý rok. Jeho příprava je nenáročná, ...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Svařené víno
Svařené víno je nápoj hodící se na zimu. Je to tradice, kterou si můžete uvařit i doma. Vyrábí se z červeného nebo bílého...
Rychlé tousty se slaninou
Rychlé tousty se slaninou, k nim dobrý černý čaj, a skvělou večeři vykouzlíte za pár minut. ...
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
Skvělá omáčka k těstovinám nebo knedlíkům. Očistíme a oloupeme houby. Cibuli nasekáme na malé kpousky. Houby nakrájím...
Omáčka Alfredo na těstoviny
Alfredo omáčka je perfektním doplňkem k těstovinám, kuřecímu masu, bramborám nebo k jakémukoliv předkrmu, kterému chcete...
Zapečené těstoviny s brokolicí a lososem
Jednoduchý recept na velmi chutné a přitom lehké jídlo. Svou chutí a vůněmi připomíná italské recepty. Nejprve vaříme...
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není t...
Sýrová omáčka
Sýrová omáčka je báječná ke všem těstovinám a je rychle a snadno připravená. Pokud potřebujete připravit rychlý oběd neb...
Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Vaření je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brok...
Vepřové kotlety na zelenině
Vepřové kotlety na zelenině podáváme s dušenou rýží, vařenými bramborami. Kdo dává přednost těstovinám, může je použít ta...
Houbová omáčka
Smetanová omáčka z hub se velmi dobře hodí například k těstovinám, zejména širším nudlím, kterým se říká tagliatelle. Ten...
Žampionová omáčka se zakysanou smetanou
Hodí se k vařenému hovězímu, ale také s vejcem natvrdo a vařeným bramborem. Omáčka ze žampionů se ale však hodí i k těsto...
Domácí pesto s koriandrem
Domácí pesto s koriandrem nabídněte například k hovězímu steaku. Stejně tak bude dobré s jednoduchým bramborovým salátem ...
Libečkové pesto
Hustá zelená omáčky, tedy pesto, je výtečné dochucovadlo v kuchyni. Pesto dodá šmrnc těstovinám, polévkám, masu a natřít ...
Omáčka na těstoviny s mozzarellou
Omáčka na těstoviny s mozzarellou je rychlá a smetanově hladká. Hodí se i k vašim oblíbeným těstovinám....
Cizrnová omáčka
Cizrnová omáčka se hodí třeba k vařeným masům. Příloha může být jakákoliv, omáčka je výborná i k těstovinám....
Sýrová omáčka na špagety
Sýrová omáčka na špagety s čedarem je oblíbená, rychle připravená a kromě špaget ji můžete použít i k jakýmkoliv jiným ob...
Těstoviny fettuccine s krevetami a brokolicí
Těstoviny fettuccine s krevetami a brokolicí připravíte velmi snadno a určitě ne jen jednou. Je to totiž skvělé a lehké j...
Těstoviny Fregola se zeleným hráškem a Ricottou
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Veprovy platek k testovinam recepty