Články o Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách ... recept

Sdílejte obsah s přáteli

Články o Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách ... recept pro Vaší inspiraci nejen v kuchyni. Chcete-li se o Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách ... recept dozvědět více, přečtěte si články, jejichž hlavním tématem je Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách ... recept. Přejeme zajímavé čtení!

Deset základních pravidel pro správné grilování
Uložit recept!
článek
článek

Deset základních pravidel pro správné grilování

...se tak těšíte na léto nejen kvůli sluníčku, opalování, lenošení, ... provoněné pronikavou vůní jídla a koření ničím nenahradíš. Grilování není žádná velká věda, a tak se ... v létě změní leckterá zahrada na voňavou letní kuchyni. Abyste se stali ... pro vás několik osvědčených rad. Ale bez ohledu na ustálené postupy a zvyklosti není třeba bát se ... maso, uzeniny, ryby a mořské plody, ale i zelenina nebo ovoce. 1. Kvalitní suroviny jsou základem ... všeho. Chystáme-li se grilovat, zapomeňme také na diety. Z masa je nejlepší lehce prorostlé, ... protože si zachová šťavnatost. U vepřového je třeba skvělá krkovička, z ... grilované pokrmy měly tu správnou výraznou chuť, naložíme maso, ryby, ale i zeleninu, předem do ... noc. Marinované suroviny ukládáme vždy do chladna. 3. Sůl používáme až při servírování hotových ... patřičně předehřejeme, nikdy negrilujeme nad ohněm, ale jen nad žhavými uhlíky. Používáme-li na grilování dřevo, nejlepší je jabloňové nebo z ... jiných listnatých stromů. 6. Grilovací rošt a grilovací jehly ... grilovat celé ryby, nejde-li to, musíme s masem nakládat velmi opatrně, aby se předčasně nerozpadlo....

Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Uložit recept!
článek
článek

Marinády, grilovací omáčky a přelivy

...grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to ... předem. Některé druhy masa, jako je třeba zvěřina nebo hovězí, je nejlepší naložit do marinády a ... olejů, koření, zelených bylinek, můžeme maso nakládat do piva nebo vína, také můžeme použít med, ... jinou u staršího skopového. Prorostlá vepřová krkovička snese mnohem méně oleje, než třeba krůtí, králičí ... či kuřecí maso. Tam bychom s ním naopak šetřit neměli. Důležitým pravidlem při ... koření masu neprospívá, spíš bychom se měli snažit zachovat jeho charakter. Zvlášť u některých ... druhů masa, například u ryb, bychom neměli potlačit jeho původní ... přílohu ke grilovaným potravinám obvykle přidáme na stůl misku s grilovací omáčkou či přelivem. I ... chilli omáčka, sýrová nebo česneková. Záleží jen na vaší chuti jaké použijete koření a ostatní...

Top 10 jedlých hub
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 jedlých hub

...koníček, vstát za svítání a vyrazit do lesa, nachodit spousty kilometrů a třeba se i vrátit s ... jejich čištění nebo krájení, tu jen tak ničím nenahradíme. K létu, k dovolené, k prázdninám proto ... rok, jsou houby jarní, letní, podzimní i zimní. Najdeme je v hlubokých lesích, na mýtinách, v ... také v pěstírnách. Ano, některé z nich dnes už najdeme i na pultech naších obchodů. Houby jsou ... kuba nebo fleky s houbami. Houby můžeme sušit, nakládat, zmrazit i zavařovat, takže kdykoliv se nám ... stravitelné, takže se příliš nedoporučuje jíst je na noc. A samozřejmě, kromě jedlých hub existují i ... nejedlé a jedovaté a pokud se v houbách opravdu dobře nevyznáme, měli bychom sbírat jen ... jedlých hub, které zná každý houbař, jsou například : Hřib hnědý Ve starších atlasech ... k nejběžnějším a patrně nejznámějším houbám v našich lesích. Nejvíce roste v srpnu a v září a ... převážně v jehličnatých lesích. Má masitý klobouk, který málokdy ... to výborná houba do houbových omáček, hodí se k nakládání a jsou z ní výborné i řízečky. Bedla ... vysoká Je to chutná a oblíbená houba na vysoké nožce, která roste obvykle ve skupinkách v ... listnatých i jehličnatých lesích, hlavně na prosvětlených mýtinách. Její klobouk se ... řízek, nebo se jen posolený a s kmínem orestuje na másle nebo sádle. Její nožka se většinou k vaření ... jako houbové koření. Křemenáč osikový Najdeme ho v listnatých i smíšených lesích, v ... hájcích a remízkách. Roste na písčitých půdách, v trávě, v mechu i v listí. ... směsí, polévek i omáček. Můžeme ho smažit i nakládat do octa, dá se kombinovat i s jinými ... Roste jednotlivě ale i ve skupinách v listnatých i jehličnatých lesích, hlavně pod smrky, ... jiných druhů hub, je i růst lišek závislý na čistotě ovzduší. Dobrá zpráva je, že se v ... v kuchyni v houbových jídlech a jsou výborné i nakládáné. Jejich výhoda je i to, že málokdy bývají napadené hmyzem. Ryzec pravý a smrkový Ryzce ... pikantní kořeněnou chuť výborné třeba jen opečené na sucho nebo na sádle, a výborně chutnají také ... jara do podzimu, v zahradách, sadech, parcích a na trávnících. Je to drobná houba vhodná hlavně do ... houba, kterou můžeme klidně zařadit mezi naše nejchutnější. Hlavní doba jeho výskytu je ... podzim a roste pod borovicemi ve vlhkém mechu. V naší kuchyni má všestranné použití. Můžeme ho naložit do sladkokyselého nálevu, hodí se do polévek ... nejen u nás, ale je vyhledávaný i ve světě. Roste na jaře, na vlhkých a teplejších místech, v ... křovinách a lesích. Musíme však pamatovat na to, že smrže nikdy nesmíme jíst syrové, je nutné ... které se česky říká pečárka. Roste v lesích, na loukách i na polích.A také v pěstírnách. Je to ... právě jedna z těch hub, které si kdykoliv koupíme v obchodě s ... potravinami. Žampiony můžeme kombinovat se zeleninou, vařit ... s masem, smažit obalené v trojobalu, naplnit náplní a dusit, mají v naší kuchyni významné ... u nás koupíte v obchodech. Hlíva ústřičná roste na kmenech stromů a za své jméno vděčí tvaru svého ... je falešná dršťková polévka. Sušená a rozdrcená na prášek se hlíva ústřičná používá v čínské ... žampion, prokazatelně patří k houbám, které jsou našemu tělu prospěšné. Snižuje hladinu cholesterolu, ... jsou kuchařskou delikatesou a velkým obohacením našeho jídelníčku, některé z nich mohou prospět i našemu zdraví....

Top 10 českých polévek
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 českých polévek

...je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle ... vaří v jednom hrnci a na celém světě existují stovky jeho druhů. Jsou ... ingrediencemi pro vaření polévek jsou zelenina, luštěniny, všechny druhy mas, nespočetné ... Yam, jsou speciality, které většinou ochutnáváme na svých cestách po světě. Ale ani u nás doma není o ... 1. BramboračkaSytá, zahuštěná polévka, co voní po houbách a majoránce. Je plná zeleniny a její chuť je ... bramborová polévka je jednou z těch, které klidně nahradí hlavní jídlo, když ji doplníme čerstvým ... z bruslení či lyžování, nás skvěle zahřeje a nasytí. 2. KulajdaDalší polévka, kde hrají prim ... houby, ať už čerstvé nebo sušené. Lahodná nakyslá chuť a smetanová jemnost jsou jejím ... specifickým rysem. Bývá nazývána královnou houbových polévek a v jižních Čechách ... Vaříme ji po celý rok (v létě třeba s čerstvě nasbíranými houbami) a snadno ji připravíme během ... půlhodiny. 3. Dršťková polévkaTrochu delší čas na vaření nás nemůže odradit od přípravy této husté ... jsou vyhledávanou lahůdkou po celém světě a navíc se dnes dají koupit i předvařené a nakrájené na kousky. Tato polévka je typickou přesnídávkovou ... 4. ČesnečkaČirá polévka, která nás postaví na nohy. Pro její říznou chuť si na ní s vděčností ... a nejen to, svým obsahem nám pomáhá překonávat nachlazení a posílí náš imunitní systém během celého ... skutečně velkou předností je to, že je připravena během chvilky. Kromě chlebových krutonků ji ... Původní „Valašská kyselica“ je dnes s různými obměnami gastronomickou lahůdkou. Kysané zelí je ... bezesporu prospěšné našemu zdraví a pokud nepřidáme ostřejší koření bude ... chutnat i větším dětem. 6. Hovězí polévkaNěkteré ... skutečná delikatesa. 7. Květáková polévkaSnadná a rychlá chuťově výrazná polévka. Zjemněná ... k ní přichystat třeba krutony z pečiva nebo nasucho opečenou topinku. Skvělá je k večeři nebo ... je příprava rychlejší, ale dejme si pozor na kvalitu kupovaného protlaku. Polévka je krémová a ... jemná a hodí se i jako lehká svačina. 9. Gulášová polévkaHustá masová polévka, ... jiného. 10. Vánoční rybí polévkaMálokde chybí na štědrovečerním stole, patří u nás k vánocům ... jako vánoční kapr a bramborový salát. Každá rodina už má většinou svůj oblíbený recept. Náš recept ... ti kteří si život bez nich nedokáží představit. Na závěr musíme dodat, že nejenže nám polévky chutnají, ale mají pro nás z gastronomického hlediska ... velký význam. Některé povzbudí naše chuťové buňky a připraví je na další jídlo. A ... některé jsou tu pro to, aby nás důkladně nasytily. Polévka dodá našemu organizmu tekutiny, ... zahřeje nás a dodá nám energii. V tomto našem uspěchaném světě jsou polévky dobrým řešením,...

Druhy hovězího masa
Uložit recept!
článek
článek

Druhy hovězího masa

...netápají, když vkročí do masny. Rozhodně objednají až pět druhů masa a mají absolutně jasno v tom, ... maso připraví. Avšak jsou mezi námi tací, kteří znají jen pár druhů masa a to připravují stále dokola ... Ale nebylo by fajn trochu se v hovězím mase vyznat? Víte například, kde najdeme zadní kližku? ... Svíčková Ta má válcovitý tvar, který je na jedné straně širší a na druhé užší. Širší konec ... se nazývá palec a užší špička. Svíčková je potřeba ... nejlépe ze střední části. Dvojitý biftek se nazývá chateubriand. Ze špičky nakrájené na kousky ... péct, dusit nebo opékat. KližkaKližka je vhodná na dušení a vaření. Nejčastěji se používá na guláš, ... ale je prorostlá (tzv.tlustá). Také můžeme dusit na houbách, česneku či zelenině. Hovězí žebroBěžně ... vývar, ale je chutné i vařené s omáčkou (jako např. houbovou, rajsou či koprovou, apod.) Také se ... připravujeme rostbíf nebo můžeme dusit v celku (na smetaně, na hříbkách, na slanině, apod.) Po ... důkladném odblanění nakrájíme na plátky, ze kterých připravíme roštěnky. Péro ... nebo-li podplečíJe v hodné na vaření, dušení, ale i ke mletí. PlecPlec se také ... nazývá falešná svíčková. Nejčastěji se používá na pečení a vaření. Vhodné s omáčkou.HrudíHrudí je ... vhodné na polévku, vaření a také na přípravu hašé.BokTen se běžně používá na polévku...

DASH dieta
Uložit recept!
článek
článek

DASH dieta

...Při této dietě, kterou nezavrhují ani lékaři, naopak v některých případech ji i doporučují, se ... tělo připravili o nějaké důležité látky. Právě naopak, dostatečné množství potravin s vysokým ... nemocí srdce. DASH dieta, jejímž základem je významné omezení soli, nám může pozitivně upravit a ... si vysoký tlak dietou, než brát denně léky. Sůl v našem těle má další špatnou vlastnost, a tou je ... vody. To pak může mít velmi negativní dopad na naše ledviny. Kromě omezení soli spočívá dieta v ... D a vápníku i mléčné výrobky, dále pak semena a ořechy. Při DASH dietě konzumujeme dostatečné ... obsahem sodíku. Potraviny, které bychom měli naopak omezit, jsou červené maso, brambory, rýže, ... těstoviny. Zapomeňme  také na sladké pečivo a bílý cukr vůbec. Místo soli je ... důsledné dodržování pitného režimu a žádná srdce namáhající cvičení. DASH dieta má dvě fáze. První ... týdny a při ní omezíme přísun sacharidů, abychom nastartovali metabolismus. Vyloučíme cukr, ovoce, ... Po skončení druhé fáze již plynule přejdeme do našeho zdravého životního stylu. Příklad jídelníčku ... zeleniny (mrkev, celer, červená řepa..) svačina : ovocný salát oběd : pečená treska, brambory ... posypané bylinkami místo solí, syrová zelenina svačina : nízkotučný jogurt, hrstka oříšků ... večeře : kuřecí prsa dušená na houbách a zelenině nebo : snídaně : 2 nakrájená rajčata ... omeleta z bílků, zelený čaj svačina : 1 kousek celozrnného pečiva, plátek drůbeží ... šunky bez soli oběd : krůtí prsa na grilu, bylinkové brambory, okurkový salát svačina : jogurtové mléko večeře : losos na grilu, ... Domácí příprava jídel je také trochu náročnější na náš čas. Ale rozhodně je to jedna z ... nejzdravějších a neuúčinnějších diet založená na pomalém hubnutí...

Raw dieta
Uložit recept!
článek
článek

Raw dieta

...trendy, které nás mohou inspirovat, ale třeba i naprosto ovládnout náš jídelníček. A některé jsou, ... ty módní, trochu bláznivé. Vzpomínáte si třeba na „molekulární kuchyni“? Jedním z posledních ... trendů v naší gastronomii je právě raw strava. Název je ... raw se dnes už u nás používá běžně a asi většina z nás ví, o co se jedná. Vyznavačům tohoto ... pro raw food je to, že žádní jiní živočichové na zemi svou stravu tepelně neupravují. Vitariáni ... Výjimkou jsou pouze obiloviny a luštěniny naklíčené. V žádném případě tam nenajdeme ani ... tuky, sýry, máslo. Třeba med ale odlišuje vegana od vitariána. Vegan med nejí, protože je to ... cenné látky pro tělo přínosné. Jídelníček vitariána tvoří tedy především zelenina, ovoce, ořechy, ... semena, zelené byliny a saláty, sušené plodiny. ... pro stravování vitariánů je i pořadí a kombinace jídel, což je třeba dodržovat kvůli správnému ... trávení. Kombinovat například ovoce a zeleninu v jednom jídle se ... nedoporučuje. Nabízí se otázka, zda při tomto druhu stravování ... organizmus tolik, jako při obvyklé stravě. Tělo navíc dostane i látky, které se při tepelné úpravě v ... jídle zničí. Po raw jídle není člověk unavený a malátný, jako tomu bývá po obvyklém jídle. ... Tělo se při raw stravování pročistí a případná nadbytečná kila sama postupně zmizí. Nehledě na to, ... vitariánů většinou marně hledáme sporák či troubu na pečení. Většinu jejich kuchyňských nástrojů tvoří ... hodiny po přípravě. Podle některých odborníků na výživu to ale není tak úplně jednoduché. Rozhodně ... že jednotlivé druhy potravin raw stravy jsou pro naše tělo prospěšné. Ale jestliže se omezíme pouze na tuto syrovou stravu, mohou nastat problémy. Je ... nádory a je hojně obsažen v rajčatech , získá naše tělo mnohem snadněji z krátce povařené rajské ... než ze syrového rajčete. Málokdo také ví, že například brambory jsou v syrovém stavu mírně ... jedovaté. A o houbách nemluvě. Kromě toho povařením potravin se také ... předchází nadýmání a leckteré z vařených jídel je snáze ... Každý by měl podle reakcí svého těla sám poznat, zda si spíše neškodí než prospívá. Zařadíme-li ... nic nezkazíme, ale pokud se rozhodneme pro naprosté vitariánství, měli bychom to důkladně...

Kadmium v potravinách, tichý zabiják!
Uložit recept!
článek
článek

Kadmium v potravinách, tichý zabiják!

...v zemské kůře, v mořské vodě, ale v přírodě ho najdeme jako příměs zinku a někdy i olova. Díky ... i do vody. Jeho používání a produkce je regulována, ale planeta je již zamořena. Nejvíce kadmia v ... v ovzduší je pro nás nejvíce škodlivé, jelikož je naším organismem nejjednodušeji přijímáno. Z potravy ... náš organismus důležitý. Kadmium proto dokáže snadno vstupovat do enzymatických reakcí místo zinku ... zdravotní komplikace a postupně zabíjet. Nejhorší na tom je, že v těle kumuluje – nejvíce v ledvinách, ... a rakoviny. Je karcinogenní. Působí negativně na nervovou soustavu a způsobuje neplodnost u žen i ... je ho nejvíce?Největší množství kadmia se nachází ve lněném, slunečnicovém semínku, houbách, ... špenátu a máku. Ze semínek ho přijímá tělo snadněji, když jsou rozdrcena. Z živočišných potravin ... skotu a vepřů. Kadmium se ve vysokém množství nachází v mořských živočiších, jako jsou krabi, ... mořští raci a špatně vyvržené sépie. Bohužel se nachází i v čaji a kakau...

Naši partneři