Jak dlouho vařit taliány
Jak dlouho vařit taliány, to je otázka na místě. Nedovařený talián totiž není vůbec chutný a pokud ho jíte poprvé, může v...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným jídlům v nejedné klasické české hospůdce. Hodí se totiž ideálně k pivu. Které trik...
Jak šmakuje Moravskoslezsko
...už skoro nikdo ani nezná. Pořad Jak šmakuje Moravskoslezsko, který uvádí televizní kanál Kino Svět každý ... ráji“. Takže inspirace v pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko najdeme každý den spoustu. Je jen na nás, jestli...
Rozhovor nejen o gastronomii s Filipem Sajlerem známým z tv pořadu Kluci v akci
Filip Sajler je zakladatelem české gastronomické skupiny společností Perfect. Má za sebou praxi ve špičkových restaurací...
Láďa Hruška jablečný koláč recept
Recept na jablečný koláč od Ládi Hrušky je lehký a jednoduchý moučník vhodný na snídani, svačinu i večeři. Voní a chutná ...
Kluci v akci čína
Jak uvařit dobrou čínu? Inspiraci jsem hledala u Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny v pořadu Kluci v akci a pozitivní ohlas...
Pizza chleba podle Petry Burianové
Vítězku televizní show Peče celá země jsem si oblíbila pro její praktičnost, lásku k tradicím i nezištnou ochotu pomáhat ...
Úsporné vaření s Kluci v akci. Jak v kuchyni ušetřit?
První letošní díl oblíbeného kuchařského pořadu Kluci v akci byl zaměřený na vaření za pár korun. S trendem zdražování se...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Hrušková povidla na frgály
Pečená povidla jsou na koláče nejlepší, tvrdí Dana Vašková z Písecka, která se o recept své babičky podělila v rozhlasové...
Katův šleh podle Kluci v akci
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je ten...
Cuketová bábovka podle Kluci v akci
Mezi oblíbenou letní zeleninu patří bezesporu cukety. Přidat se dají i do moučníků, které jsou díky nim krásně vláčné. Bá...
Jak uchovat bylinky pro pozdější spotřebu? Poradili v Polopatě
Moderní hobby magazín Polopatě se vysílá každou neděli na České televizi a lze v něm nalézt mnoho užitečných rad. Moderát...
Chcete si koupit červené víno? Poradíme vám, jak vybrat to správné
Pokud patříte mezi občasné konzumenty vína, pravděpodobně ani nemáte ponětí, jak postupovat při jeho výběru. Sáhnout po n...
Vánoční perníčky podle Kluci v akci
Recept na perníčky z oblíbeného kuchařského pořadu jsem vyzkoušela už před pár lety, a od té doby ho používám každý rok. ...
Jednoduché těstoviny podle Marthy Stewartové
Podle samotné autorky Marthy Stewartové je recept na jednoduché těstoviny z jednoho hrnce trochu divný. Podstata totiž vě...
Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Smažený sýr někteří označují za jediné skutečné plnohodnotně české jídlo a mnozí ho tak za národní pokrm považují spíše n...
Těstoviny při dietě? Víme, jak na to!
Nejkrásnější a na dobré jídlo a pití bohaté svátky máme za sebou. Na pořadu dne je shazování nabraných kil a slovo dieta ...
Jak si užít a vychutnat vánoce a nepřibrat ani kilo ?
MUDr. Petra Šrámková, obezitoložka a primářka OB Kliniky v Praze, nabízí pár dobrých rad a doporučení, které se týkají hl...
Kokosky
Neodmyslitelnou součástí tradičního výběru vánočního cukroví v mnoha rodinách jsou i kokosky. Někteří mají klasický recep...
Bramborový salát
Bramborový salát patří v mnoha rodinách k pilířům svátečního stolu. A bývá i příčinou sporů: Co do něj vlastně patří a pr...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
V pořadu Peče celá země pletli vánočky. Vyzkoušejte nejlepší soutěžní recept!
Soutěžící se v sobotním díle Peče celá země potýkali s dalším nelehkým úkolem, přípravou vánoček. Sladké pečivo z kynutéh...
Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti
Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácnosti je určitě snem každé maminky. Bohužel většinou...
Velikonoční beránek
Velikonoce se nezastavitelnou rychlostí blíží. Neodmyslitelně k nim patří i Velikonoční beránek. Zde najdete recept, jak ...
Jidáše se škvarky
Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ...
Kukuřičné lívance
Kukuřičné lívance jsou skvělou svačinou už pro děti batolecího věku, ale díky přidaným ingrediencím se hodí i například p...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Celerová omáčka
Recept na celerovou omáčku vás určitě překvapí tím, jak je vlastně tato polozapomenutá omáčka jednoduchá na přípravu a ja...
Pórek, mangold a kukuřičný chléb
Tento recept vznikl z nápadu spojit tři suroviny – mangold, pórek a kukuřici. Jedná se vynikající letní kombinaci, kterou...
Řepánky
Řepánky jsou polozapomenuté kynuté buchty s mákem a cukrovou řepou. Řepánky se pekly zejména v oblastech, ve kterých se c...
Těsto na bezlepkovou pizzu
Život bez lepku není snadný a vyzkoušeno to mám na vlastní kůži. Naštěstí existují alternativy jak si oblíbené pokrmy, tř...
Pletení vánočky ze 6 pramenů
Přinášíme skvělý tip jak připravit lahodnou vánočku ze šesti pramenů. Nelamte si hlavu sožitým pletením, zde se dozvíte j...
Kuřecí řízek Kyjev se zelným salátem
Pokud patříte mezi milovníky řízků rozhodně by vaší pozornosti neměl ujít tento lahodný recept na kuřecí řízek Kyjev. Věz...
Jednoduchá buchta ze salka recept
Ti z vás, kteří doma máte mlsouny, mají velkou výhodu. K snídani či ke svačině jim můžete upéct třeba buchtu. Může to být...
Krupicová polévka s vejcem a mrkví
Recept na krupicovou polévku důvěrně znaly kuchařky na základních školách dob minulých. Jistě si všichni pamatujeme krupi...
Bramborové placky z vařených brambor
Bramborové placky z vařených brambor získávají v poslední době zase na oblibě, protože z minima surovin uděláte vlastně b...
Vanilkové rohlíčky
Vánoce klepou na dveře, bytem proudí příjemná vanilková vůně. Vanilkové rohlíčky jsou ve většině domácnostech tradicí a n...
Vosí hnízda
Vosí hnízda neboli včelí úly, jak se jim také někdy říká, mají jednu obrovskou výhodu. Připravit je můžete klidně na Štěd...
Houbový kuba
Tradiční houbový kuba je jídlo, které si dáte rádi v zimě. Je to pokrm, který se u nás jedl vždycky. Skládá se z krup, uz...
Hrachová polévka
Hrachová polévka je pro mnohé z nás příslovečným postrachem ze školní jídelny. Někteří si ji ale oblíbili a své místo má ...
Vepřo knedlo zelo
Vepřo knedlo zelo patří k nepostradatelným pokrmům české kuchyně, který si získal srdce mnoha lidí jak v domácnostech, ta...
Bramborová polévka s pórkem
Začneme tím, že si oloupeme cibuli a najemno ji nakrájíme, pórek nakrájíme nadrobno. Dáme do rozpáleného hrnce s máslem a...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
Čočkový salát
Čočkový salát můžeme připravit na mnoho způsobů. Ten náš je jen jednou z mnoha možností jak připravit zdravé a chutné luš...
Pomazánka z kuřecího masa
Pomazánka z kuřecího masa se hodí na topinky, na chlebíčky, na jednohubky. Je to skvělý způsob jak využít zbylé pečené ne...
Jahodový koktejl se zmrzlinou
Voňavým jahodovým nápojem se zmrzlinou potěšíte jak děti, tak dospělé. Jako odpolední svačina, nebo nápoj na dětskou osla...
Tzatziki
Začneme tím, že si nahrubo nastrouháme oloupanou okurku. Z té pak vymačkáme všechnu přebytečnou šťávu. Nadrobno si naseká...
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z poradu-jak smakuje moravskoslezsko recepty