Zapečené zelí s klobásou
Zapečené zelí s klobásou je celé jídlo, připravené v jednom pekáči. Zdravé a do sychravého zimního počasí jako dělané....
Zapečené zelí se šunkou
Zapečené zelí se šunkou, bramborami a další zdravou zeleninou, je jídlo připravené v jednom pekáči. Všechny chutě se při...
Kysané zelí jako vitamínová bomba. Vyzkoušejte tyto recepty!
Kvašené potraviny se po letech v ústraní opět vrátili na náš jídelníček, a to je moc dobře. Receptů na tzv. pickles je ne...
Kysané zelí – recept, postup přípravy a doba kvašení
Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...
Zapečené rybí závitky
Zapečené rybí závitky můžeme podávat s vařenými bramborami. Použít můžeme například rybí filé z tresky....
Brambory zapečené se zeleninou
Brambory zapečené se zeleninou podáváme se zeleným salátem nebo salátem z kysaného zelí....
Houby zapečené se smetanou a sýrem
Houby zapečené se smetanou a sýrem jsou nejlepší z čerstvě nasbíraných hub. Jako příloha postačí čerstvé pečivo nebo topi...
Jak uvařit hlávkové zelí
Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pekingské a čínské. Všechny tři druhy zelí můžeme jís...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou
Zelňačka z kysaného zelí se slaninou je to pravé, co nás zahřeje ve studeném podzimním počasí. Je hustá, sytá a pikantní...
Rotkohlsuppe z červeného zelí
Velmi zdravá sezónní polévka nabitá vitamíny. Hit letošního podzimu ze kterého budete velmi nadšení a zároveň nezatíží va...
Zapečené houby s vejci
Zapečené houby s vejci podávejte jako předkrm. Nebo je nabídněte svým hostům při posezení u vína. Vždy sklidíte jen chvál...
Jak si levně zvýšit imunitu? Vsaďte na kysané zelí.
Často námi opomíjené kysané zelí patří mezi superpotraviny hlavně pro svůj vysoký obsah vitamínu C, K, A, železa a vlákni...
Je kysané zelí opravdu tak zdravé?
Kysané zelí se právem řadí mezi superpotraviny. A to hlavně pro svůj vysoký obsah železa, vitamínu C, vitamínu K a vlákni...
Zapečené cuketové nudličky
Zapečené cuketové nudličky můžete podávat jen s pečivem, nebo i s větší přílohou, třeba s vařenými bramborami....
Rajčata a papriky zapečené se sýrem
Rajčata a papriky zapečené se sýrem připravujte v předehřáté troubě. Pokud zrovna nemáte goudu, můžete použít jakýkoliv j...
Zapečené palačinky se žampiony
Zapečené palačinky se žampiony budu výborné s krátce dušenou zeleninou, nebo třeba salátem z čerstvé zeleniny. ...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Zelí v kuchyni: proč jsou fermentované potraviny zdravé?
Kysané zelí platí za jednu z nejstarších trvanlivých potravin a na jídelníčku se udrželo až do dnešních dob. Přínosy kysa...
Zapečené zelné závitky
Zapečené zelné závitky s čerstvě uvařenými bramborami budou všem chutnat. Jednoduché klasické jídlo, které uvaří i kuchař...
Zapečené houby se sýrem
Zapečené houby se sýrem můžeme podávat jako předkrm, ale také třeba s pečivem jako lehkou večeři. V houbové sezóně je to...
Kysané zelí dušené
Do zelí patří kmín, aby bylo stravitelnější. Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínů, a když se podusí, je skvělou příloh...
Jak vybrat ledničku, která udrží potraviny co nejdéle čerstvé
Kdybychom chtěli najít domácnost, jejíž kuchyni nedominuje lednice, asi by to bylo stejné jako hledat jehlu v kupce sena....
Kouzlo jménem pekařské droždí: je libo instantní nebo čerstvé?
Kvasnice jsou přísada, bez níž se neobejde téměř žádný pekař. Miliony drobných mikroorganismů pomáhají těstu zvětšovat ob...
Salát z kysaného zelí
Kyselé zelí je bohatým zdrojem vitamínu C a naši předkové si bez něj zimu neuměli představit. Námořníkům se díky kyselému...
Červené zelí s jablky
Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibu...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Kysané zelí jako příloha
Kysané zelí jako příloha k vepřovému masu s knedlíkem. Ale tahle zdravá pikantní příloha se hodí téměř ke všem masům, ať ...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené zelí na smetaně se slaninou
Velmi snadný a výživný recept, na který se tak trochu zapomnělo. Zelí dušené s brambory a slaninou, přitom chutná tak dob...
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Kysané zelí na slanině
Kysané zelí na slanině, k tomu pečené maso a knedlíky. Klasika, která chutná všem. ...
Zapečené brambory se sýrem
Zapečené brambory se sýrem chutnají asi všem. Záleží hodně na tom, jaké použijete maso nebo uzeninu. Kvalita se, jako ost...
Rybí filé zapečené s houbami
Rybí filé zapečené s houbami můžeme servírovat především s brambory. Vařenými nebo pečenými. Noky ale také nebudou špatno...
Kuře zapečené s rýží
Kuře zapečené s rýží vás překvapí hlavně báječnou chutí rýže. Je totiž mnohem lepší než vařená....
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou
Zapečené kuřecí řízky se zeleninou můžeme podávat třeba s vařenými bramborami. Ale také jen s čerstvou bagetkou....
Zapečené batáty
Zapečené batáty s houbami a slaninou chutnají báječně. Druh strouhaného sýra si můžete vybrat podle své chuti....
Zapečené těstoviny s tvarohem
Tyto vaše zapečené těstoviny s tvarohem uvítají nejen děti, ale určitě i všichni milovníci sladkých jídel. ...
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušenéh...
Pečené zelí s česnekovým máslem
Pečené zelí s česnekovým máslem je výborná příloha k pečeným nebo grilovaným masům. Zelí zase trochu jinak....
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině
Králičí stehna pečená na zelí a kořenové zelenině třeba s bramborovým knedlíkem. Určitě si všichni pochutnají....
Pikantní zelí
Pikantní zelí se šunkou je ideální příloha k pečenému masu. Jídlo můžeme doplnit houskovými knedlíky a pochutnáme si zna...
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí je skvělá příloha k pečeným masům. Mnozí ho mají raději, než klasické bílé či červené zelí. Na oleji v...
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je ...
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, neb...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Salát z čerstvého zelí
Salát z čerstvého zelí je výtečná příloha ke všem pečeným masům. Kromě toho je plný vitamínů a antioxidantů....
Bramborové knedlíky plněné houbovou směsí s česnekem a hlávkové zelí (SPLK)
Recept patří do Dělené stravy podle Lenky Kořínkové. Tento se řadí do skupiny Kytky + zelenina. Pro použití tuku je to Vo...
Brambory zapečené s brokolicí a sýrem
Jednoduché jídlo, které zvládne každý začátečník. Pečeme ho v troubě a občas zkontrolujeme. ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zapecene cerstve zeli 2 recepty