Losos vařený v páře
Losos vařený v páře je jemný a lahodný. Jako přílohu podáváme třeba dušenou zeleninu....
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem
Míchaná vejce vařená v páře s uzeným lososem jsou jednoduchým jídlem a možná i proto tak oblíbeným. Svěží, chutná snídaně...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
Vaření v páře má možná většina z nás spojené nanejvýš s ohříváním knedlíků, jak to dělaly už naše babičky, nebo s dietami...
Velikonoční sladkosti: beránek, mazanec i boží milosti snadno a jednoduše
Svátky jara jsou v plném proudu a k nim se váže také spousta tradic, včetně pečení sladkých moučníků v podobě beránků, ma...
Momo knedlíčky
Vypravte se doma do Himalájí s knedlíčky Momo. Pokud jste milovníci knedlíčků dělaných v páře tuto specialitu si nesmíte ...
Sekaná pečená v listovém těstě
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je seka...
Domácí seitan
Pokud jste přemýšleli o tom, jak si vydělat seitan sami doma, inspirujte se naším receptem. Seitan je velmi levný na příp...
Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější, jiné až nepoživatelné. Zkuste svou vlast...
Velikonoční nádivka – recept
Velikonoční nádivka je tradičním pokrmem neodmyslitelně spjatým s tímto obdobím. Kde se na českých talířích vlastně velik...
Květáková polévka s brokolicí
Květáková polévka s brokolicí je zdravá, nízkokalorická a velmi chuťově výrazná polévka. Je sytá a klidně nahradí lehkou ...
Cuketa v kari omáčce
Cuketa v kari omáčce je exotické pikantní jídlo, které si možná oblíbíte. Chuť kokosu a zelených kari listů je možná troc...
Thajská rýže s brokolicí a rajčaty
Jako lehké a zdravé hlavní jídlo se hodí thajská rýže s brokolicí a rajčaty. Stejně tak můžeme tento voňavý pokrm použít ...
Velikonoční mazanec – recept
Velikonoční mazanec je tradiční součástí velikonočního stolu. Kde se vlastně tato tradice vzala a jak upéct ten nejlepší ...
Top letní nepečené dobroty
Mlsání v létě má tu výhodu, že je k dostání spousta báječného ovoce, z něhož lze vyrobit řadu výtečných dezertů - ať už p...
Dýňové lívanečky
Dýňové lívanečky polité sirupem nebo medem jsou výborná víkendová snídaně. Můžeme k nim podávat třeba i vlastní zavařenin...
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je polévka pro opravdové labužníky. Lahodná a krémová, a můžeme k ní podávat třeba chlebo...
Bramborovo-česnekový knedlík
Recept na Bramborovo-česnekový knedlík, který vytvořil šéfkuchař Juraj Dohňanský pro Sodexo kuchařský workshop. Vhodný ke...
Syrovou nebo tepelně upravenou? Zvolte nejšetrnější způsob přípravy zeleniny.
Tepelná úprava zeleniny rozhodně není žádná velká věda. Ale také je pravda, že u různých druhů zeleniny se může dost p...
Syndrom čínské restaurace – o co jde a jak mu předejít?
Čínskou kuchyni si po světě oblíbila nejpočetnější množina strávníků. Objednám si „čínu“ zní úplně stejně často v Peru ja...
Ořechové rohlíčky
Ořechové rohlíčky jsou jen zdánlivě podobné rohlíčkům vanilkovým. Hlavní přísada, což jsou ořechy jim totiž dodá zcela j...
Bezlepkové přílohové knedlíky
Bezlepkové přílohové knedlíky plně nahradí klasické houskové knedlíky tam, kde vaříte bezlepkovou dietu. A nezaberou o ni...
Domácí kremrole
Jednoduchý a rychle připravený moučník jsou domácí kremrole. Kromě uvedené náplně můžeme upečené kremrole naplnit třeba k...
Co jíst a pít v horkém létě?
Když rtuť na venkovním teploměru několik dní po sobě vystoupá k třiceti stupňům Celsia a výše, rychle zapomeneme na svíčk...
Kluci v akci připravili luxusní víkendové snídaně. Inspiraci čerpali v Evropě
Místo dlouholetého kolegy Filipa Sajlera, který z pořadu odešel, se nyní objevují po boku Ondřeje Slaniny hosté. Do neděl...
Listový salát s brokolicí a mrkví
Zdravý a chutný salát z čerstvých zelených lístků a zeleniny vařené v páře. Díky takové úpravě je salát vydatný a plný vi...
Karbanátky na pivě
Karbanátky na pivě jsou výjimečně dobré. Přílohou mohou být třeba vařené brambory, ale ani zelenina vařená v páře není š...
Brokolice pro diabetiky
Brokolice pro diabetiky je rychle připravené a zdravé zeleninové jídlo. Můžeme ji doplnit vařenými brambory nebo kaší....
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Pražma v papilotě
Toto je to nejlepší co můžete s čerstvou rybou udělat. Stačí vám pár ingrediencí, které se dají také obměňovat a během tř...
Teriyaki tofu s brokolicí
Křupavé, svěží a vydatné jídlo v jemné omáčce. Perfektní veganská a bezlepková večeře plná vitamínů. Chutnat bude také ma...
Quinoa salát s batáty
Tento svěží quinoa salát kombinuje hlavní surovinu s baby špenátem, pečenými batáty, sušenými brusinkami a krémovými kost...
Kluci v akci zapečená brokolice recept
Toužíte jíst zdravě a zároveň mít po ruce nějaké mlsání u televize? Pak vsaďte na recept zapečenou brokolici!Jedni ji mil...
Brokolicová pomazánka
Zelenina brokolice má spoustu příznivců, ale děti mezi ně většinou nepatří. Zelené hlavičky brokolice malé strávníky čast...
Rychlé ovocné knedlíky bez lepku
Rychlé ovocné knedlíky bez lepku jsou krásně nadýchané a připravíte je snadno a rychle. Polité máslem a posypané tvarohem...
Smetanová omáčka s brokolicí
Smetanová omáčka s brokolicí se báječně hodí na těstoviny. Stejně tak ale k ní můžeme podávat vařené brambory nebo housko...
Pikantní příloha z brokolice
Pikantní příloha z brokolice je připravená během půl hodiny. Klidně si ji dejte jako samostatné jídlo. Jednoduché a výbor...
Kuřecí prsa zapečená s brokolicí
Kuřecí prsa zapečená s brokolicí voní sýrem a kořením. Přílohou mohou být vařené brambory polité rozpuštěným máslem....
Dýňový džem
Dýňový džem podle našeho receptu na čerstvém pečivu a šálek čaje, to je báječná snídaně. A vůbec není těžké si ho doma uv...
Bramborové noky
Bramborové noky můžeme jen osmažit na másle a podávat se smaženou cibulkou. Nebo jsou výborné jako příloha k rajské, nebo...
Anglický pudink s kandovaným ovocem
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to,...
Kuře s jarním salátem
Kuře s jarním salátem je lehké a zdravé jídlo. Můžete je podávat třeba s čerstvým pečivem. Připravíme si zálivku n...
Kynuté buchtičky
Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo s...
Vosí hnízda pro diabetiky
Vosí hnízda pro diabetiky jsou k nerozeznání od těch obyčejných. A vlastně jsou i zdravější. Takže ani s diabetickou diet...
Tvarohový věnec recept
Velikonoce jakožto svátky jara se neobejdou bez svých skvělých dobrot. Můžete si upéct například recept na sladké jidáše ...
Bylinková majonéza
Pokrmy s majonézou jsou v české kuchyni velmi populární. Majonézu lze přidat do salátů, ozdobit s ní chlebíčky, ozvláštni...
Vaječný likér
Když se řekne vaječný likér, mnoho z nás si vzpomene na své dětství, kdy se mohl na malou chvilku povznést mezi dospělé a...
Nadýchaná omeleta s malinami, šlehačkou a čokoládou
Nadýchaná omeleta s malinami, šlehačkou a čokoládou je vyloženě letní moučník. Nebo chcete-li, báječná sladká svačinka. ...
Pikantní plněná vejce
Pikantní plněná vejce jsou součástí studených mís a můžeme je doplnit třeba čerstvou sezónní zeleninou. Čerstvé pečivo, j...
Tradiční buchty
Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty...
Piškotový koláč s višněmi
Piškotový koláč s višněmi je lehoučký koláč ke kávě nebo čaji. Kromě višní můžeme použít klidně jiné sezónní ovoce, třeba...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Zloutky v pare recepty