Bůčková kniha recept
Tématické fráze: jak šmakuje moravskoslezsko recepty vaření s italem jak šmakuje moravskoslezsko jak chutná moravskoslezsko recepty recepty jak šmakuje moravskoslezsko jak šmakuje moravskoslezsko kuchařka jak chutná moravskoslezsko jak vaří moravskoslezsko recept na bučkovou roládu jak chutná moravs
Podobné recepty jako Bůčková kniha
Stírka recept
Tento recept jsem našla v jedné z kuchařek Jak šmakuje Moravskoslezsko a musím říct, že mi takto připravená stírka opravdu chutnala. Tak alespoň v pozdní dospělosti. Tak alespoň v pozdní dospělosti.
Podobné recepty jako Stírka
Vepřové maso na houbách
5 tipů jak zpracovat velikonoční vajíčka. Bobulovité ovoce jako drobný, sladký a krásný dar z přírody. Ingredience receptu. 500 g vepřového masa čerstvé nebo sušené houby olej 1 větší cibule sůl pepř polohrubá mouka špetku kmínu koření vegeta voda; Způsob přípravy . Vepřové maso na houbách podáváme
Podobné recepty jako Vepřové maso na houbách
Makrela vyprošťovák recept
Recept je z pořadu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Tento recept jsem zkoušela nedávno a byl opravdu výborný. Vřele doporučuji.
Podobné recepty jako Makrela vyprošťovák
Bryja recept
Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko. Autorka receptu, paní Anna Koláčková k receptu píše: Bryja je starým tradičním pokrmem chudých. Hospodyně ráno bryju uvařily a po celý den stála na plotně a byla k dispozici každému členu rodiny.
Podobné recepty jako Bryja
Moravskoslezský bigos
Postup přípravy receptu. 1. Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho paprikou, trošku osmažte
Podobné recepty jako Moravskoslezský bigos
Kiščok buchta z kyšky pečená v remosce recept
Zdroj: Tento recept je jedním z vítězných receptů v roce 2013 v programu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Z poloviční dávky jsem vyzkoušela péct v remosce. Název -kiščok- je používaný ve slezském nářečí. Další mé recepty najdete tady: http://www.merylas.estranky.cz/
Podobné recepty jako Kiščok buchta z kyšky pečená v remosce
Brambory přelité mačánkou recept
Zdroj: Jak šmakuje Moravskoslezsko? - mírně upraveno mika59. Kuchařka: mika59 Uvařeno Uvařeno Do oblíbených . Ohodnoťte recept. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět tak, aby zůstala křupavá… Sdílejte recept s přáteli. S
Podobné recepty jako Brambory přelité mačánkou
Bramborové klobásy II. recept
Zdroj receptu: Jak šmakuje Moravskoslezsko. S bramborovým těstem pracujeme rychle, delším stáním řídne. Proužky by se mohly udělat i malinko delší a širší. Uzené maso bych příště nakrájela ještě více najemno. Smíchala jsem ho s orestovanou cibulkou a přidala trochu pepře. Můžeme použít i jiné, tepel
Podobné recepty jako Bramborové klobásy II.
Závin z listového těsta s červenou řepou příloha k pečenému masu ...
Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové. Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou. Závin se hodí jako příloha hlavně k peče
Podobné recepty jako Závin z listového těsta s červenou řepou příloha k pečenému masu ...
Jemné domácí houskové knedlíky recept
Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou/robotem) hladké, nelepivé těsto.
Podobné recepty jako Jemné domácí houskové knedlíky