Houbový kuba
...jinou přípravu, neměli byste však zapomenout je dlouho povařit či upéct. Pečené hřiby samotné jsou ... také velmi dobré, můžete je použít také jako přílohu k masu nebo bramborám. Chutné jsou i...
Kvašáky recept
Hotové kvašáky omyju,nálev ve kterém okurky kvasily přecedím možno i přes filtrační papír. Okurky naskládám do sklenic omnia zaleju přeceděným nálevem,přidám na kolečka čerstvý křen,možno stroužek česneku i feferonku.Feferonku netřeba,kdo nechce pálivé okurky.
Podobné recepty jako Kvašáky
Kysané zelí IV. recept
Nakrouháme zelí přidáme ... ,jestli ho mohu pak sterilovat a jak dlouho a na kolik stupňů,abych ho nerozvařila.Je to necelých 14 dní co mi kvasí a už teď vypadá dobře,až se mi sbíhají sliny,sklenice jsem dobře utáhla,ale mám strach aby se třeba nezačlo kazit,když toho chci více,může mi někdo poradit
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Zapečené zelí s klobásou
Nyní přidáme zcezené zelí, na malé kousky nakrájené oloupané jablko, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nakonec spařená a oloupaná rajčata. Vše promícháme a podlijeme vodou tak, aby byly brambory ponořené. Pokrm osolíme a v pekáči přikrytém víkem dusíme tak dlouho, až brambory změknou.
Podobné recepty jako Zapečené zelí s klobásou
Nakládaný zelný salát
Nakládaný zelný salát nám vydrží v ledničce i týden. Je to pikantní příloha třeba k masu, ale hlavně vitamínová bomba, která nám velmi prospěje. Zelí očistíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a nakrájíme ho na tenké nudličky. Stejně tak očistíme a nakrájíme i okurku, mrkev a papriku.
Podobné recepty jako Nakládaný zelný salát
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Vařené zelí recept
Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit. Vařené zelí nezahušťujeme.
Podobné recepty jako Vařené zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme. Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako příloh
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Móc dobré zelíčko. Vzpomínám si, že i moje babička ho takto dělala a jak jsme si pochutnávali. U mě za výbornou! Ráda bych ho zkusila, ale nevím si trochu rady. Když zelí vařím, podliju ho vodou, kterou pak sliji a chutím ho už "suché". Než přidám tedy brambůrek a cibulku, mám ho také slít?
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Hlávkové zelí jako příloha recept
Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí. Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.
Podobné recepty jako Hlávkové zelí jako příloha
Kološvárské zelí recept
Do zapékací mísy (nebo pekáče) dáme 1/2 směsi rýže a zelí, na to vrstvu orestovaného masa a na kolečka nakrájenou klobásu (vegetariáni vynechají). Druhou polovinu zelí a rýže dáme navrch a na povrch všeho rozetřeme kysanou smetanu a dáme zapéci POD ALOBAL na 30 minut. Hotové kološvárské zelí ihned p
Podobné recepty jako Kološvárské zelí
Dýňové zelí recept
Já mám recept na dýňové zelí od tchýně (ročník 1910) a ta toto zelí dělala takto: Dýni nastrouháme nahrubo,přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, pokmínujeme, podlijeme troškou vody a přidáme na másle (sádle) osmaženou cibulku, trochu octa dle chuti a sůl dle chuti. Dusíme do měkka (cca 20 min).
Podobné recepty jako Dýňové zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Dušené červené zelí
Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Domácí prejt a kroupy se zelím a brambory recept
Domácí prejt a kroupy dáme zapéct do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia. Doba zapékání se řídí podle toho, jak má kdo rád. Někdo preferuje méně zapečené a jiný to má rád více zapečené. Brambory uvaříme v osolené vodě, tradičním způsobem. Zelí připravíme tak, jak kdo má rád.
Podobné recepty jako Domácí prejt a kroupy se zelím a brambory
Sterilizované zelí se slaninou recept
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme.
Podobné recepty jako Sterilizované zelí se slaninou
Kysané zelí ze sudu recept
Na horní vrstvu zelí pokládáme čistou dětskou plenu (tu hadrovou )tak, aby pokryla všechno zelí. Pravidelně doplňujeme vychlazenou převařenou vodu se solí (2dcl/1 kávovou lžičku soli) a udržujeme obnažené stěny sudu po odebrání zelí v čistotě. Případná plíseň se drží pouze na plínce, která se dá sna
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Babiččiny zelňáky recept
Postup přípravy receptu. Do mísy dáme mouku, vymačkané pokrájené zelí, sádlo, koření a vypracujeme těsto. Vyválíme placku, vykrajujeme kolečka a pečeme v troubě na 200°C dozlatova.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Kysané zelí 2 recept
Kysané zelí zalijeme trochou vývaru nebo vody. Přidáme kmín a zelí uvaříme téměř do měkka. Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zpěníme ji, zaprášíme moukou. Směs krátce osmažíme, přidáme k zelí a ještě chvíli povaříme. Zelí podle chuti přisolíme.
Podobné recepty jako Kysané zelí 2
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka. V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem. Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Koložvárské zelí
Na tento recept jsem se dlouho dívala s nedůvěrou.Ta kombinace kysaného zelí,rýže,smetany mě nějak nelákala.Ale musím říct,že je to moc dobré a určitě bude u nás patřit mezi oblíbená jídla z kysaného zelí.Recept jsem si akorát mírně upravila.Maso jsem použila mleté,zelí jsem trochu podusila a všechn
Podobné recepty jako Koložvárské zelí
Zelí bez sterilování
Dělá se na podzim,tak samo,jak tady píšete,žádná voda,jen sůl,kmín a pepř,natlačí se do sklenic,dá na plech k topení,nebo někde do tepla a kvasí.Když je dílo hotovo,víčka se zatáhnou samy dovnitř(jen nešroubovací) a můžete konzumovat a dát do sklepa,nebo někde do chladu.Vynikající kysané zelí.Jana
Podobné recepty jako Zelí bez sterilování
Hlávkové zelí s křenem
Před 3 týdny jsem to poprvé zkusila udělat, a jak praví Karel - nááářez. Je to moc dobré, také jsem dala méně octa, výhoda je, že se to nezavařuje a je to stále čerstvé. Ono z toho moc skleniček není, asi přidělám další várku.
Podobné recepty jako Hlávkové zelí s křenem
Mleté, zelí, brambor
Předně bych chtěla upozornit, že tento recept je značně NEJASNÝ. V ingrediencích je vejce a česnek, které v postupu úplně chybí, naopak se tam najednou objeví slanina a sojová om s worchestrem, o kterých nebylo ani zmínka. Navíc není popsáno jak dlouho a na kolik se pokrm zapéká.
Podobné recepty jako Mleté, zelí, brambor
Nakládané kyselé zelí
Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem.Kopr - Nakládané kyselé zelí - Recepty.cz - On-line kuchařka
Podobné recepty jako Nakládané kyselé zelí
Vynikající kysané zelí vánoční recept
Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. (Já většinou menší půlku zelí propláchnu pod tekoucí vovou a vodu ze zbylého nepropláchnutého zelí odleju bokem a potom přidávám až nakonec, aby to nebylo moc kyselé). Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti.
Podobné recepty jako Vynikající kysané zelí vánoční
Zelňačka s klobásou recept
Recept je jednodochý je to moje asi 10.jídlo co vařím takže zbytky z domova zelí,koření to je tam pořád klobása o víkendu jsem byl v Plzni cibule,zelí a brambory jsem vařil spolu naco špinit další hrnec jen ta klobása na másle s cibulí trochu té papriky a hladká mouka ať to není jak voda nakonec čes
Podobné recepty jako Zelňačka s klobásou
Králík na zelí recept
Tématické fráze: králík na zelí porcování králíka video porcování králíka porcovani kralika video jak dlouho pect kralika doba peceni kralika králík zelí králík v zelí pečený králík se zelím pečený králík na zelí králík v římském hrnci recepty králík na zelí králík na kysaném zelí králík doba pečení
Podobné recepty jako Králík na zelí
Křenové zelí recept
2,50 kg zelí 1/2 kg cibule 25 dkg křenu ... jak dlouho to vydrží když se to nesterilizuje? ... nakládání zelí s krenem zelí s křenem recepty recept na zelí s křenem červené zelí s křenem recept na kysané zelí s křenem jak naložit zelí s křenem nakládané zelí s křenem recept naložené zelí s křenem re
Podobné recepty jako Křenové zelí
Zelí recept
Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne. Celkem by to takto mělo být 48 hodin. Zelí dobře napěchujeme do sklenic a zavíčkujeme a je hotovo.
Podobné recepty jako Zelí
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Halušky se slaninou recept
V TV jsem někdy dříve sledovala Slováky a jejich recepty a rady jak se vaří halušky.Jejich rada byla skvělá,protože byla jednoduchá.Slovák nikdy halušky nesolí,vaří je v osolené vodě a halušky jsou ze dvou ingrediencí a to syrové nastrouhané brambory na jemno a mouka na zahuštění.Já zkoušela hrubou
Podobné recepty jako Halušky se slaninou
Kachna pomalu pečená
jarda | 5. 4. 2015 18:12. Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 2
Podobné recepty jako Kachna pomalu pečená
Kysané zelí na sladko i na kyselo recept
Zelí lehce opečeme, ale nepečeme příliš dlouho, aby zůstalo stále křupavé. Podle chuti můžeme zelí osladit. Kdo má radši zelí více na kyselo, vynechá proplach vodou uvedený na začátku, nebo na konci přidá ocet. Nakyslá chuť kvasu je přeci jen jiná než chuť octa.
Podobné recepty jako Kysané zelí na sladko i na kyselo
Čalamáda ze zelí recept
Zelí, cibuli, papriky očistíme a nakrájíme najemno. Dáváme do větší mísy, aby šlo vše pěkně promíchat. Přidáme očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Vsypeme celé Deko, cukr, vlijeme ocet i olej. Promícháváme - nejlépe se to dělá rukama. Nepřidáváme žádnou vodu! Necháme chvíli stát, zelenina pustí
Podobné recepty jako Čalamáda ze zelí
Čočka na kyselo
Dělám čočku a červeným zelím,je výborná,kdo má rád zelí...dělá se zelí klasickým způsobem a čočka též, přidá se uzený a zamíchá dohromady,pak už jen podle chuti osolit,či okořenit jak kdo má rád a jí a jí se až do prasknutí mňam,dnes jí dělám...dobrou chuť...
Podobné recepty jako Čočka na kyselo