Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka. Kyselost regulovat přiléváním láku ze zelí. Nakonec dochutit cukrem, příp.solí a kdo má rád i pepřem. Na zahuštění zaprášit moukou nebo přidat jemně nastrouhaný brambor a nechat ještě provařit.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Dušené hlávkové zelí recept
Tématické fráze: dusene zeli zeli recepty hlávkové zelí hlávkové zelí recepty hlávkové zelí recept dušené zelí recept zeli zelí recept zelí hlávkové recept hlávkové zelí recept na hlávkové zelí zelí dušené jak uvarit zeli červené hlávkové zelí recepty recept na zelí zelí z hlávky sladké hlávkové zel
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Zelný salát
3 tipy, jak ušetřit při nákupu vánočních dárků . Ingredience receptu. 2 ks cibulka - jarní 150 g kvalitní majonéza sůl 0,600 kg zelí - bílé hlávkové černý pepř - mletý 2 polévkové lžíce ocet - vinný 2 polévkové lžíce cukr 0,200 kg mrkev 1 kávová lžička hořčice - např. dijónská 150 g smetana - kysaná
Podobné recepty jako Zelný salát
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme. Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako příloh
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí zadělávané recept
Tématické fráze: zadělavané zelí moravské zadělávané zelí zadelavane kysané zelí jak ochutit zelí jak dochutit zelí zadělávané červené zelí jak ochutit kysane zeli zadělávané zelí recepty jak ochutit červené zelí jak připravit hlávkové zelí jíška do zelí jak připravit zelí recept zadělávané zelí jak
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené hlávkové zelí
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené červené zelí recept
Dušené bílé nebo červené zelí. 4,3 32× Tatínkovo sváteční červené zelí. 0,0 0× Červené zelí s brusinkami. 4,5 11× Zapečené babiččino zelí . 3,4 5× Zeleninový salát s nálevem. 4,6 50× Vegetariánské zelné batůžky. 4,8 43× Koláč s červeným zelím jako příloha. 3,6 3× Jemné kynuté knedlíky. 4,2 35× Dušen
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Takové zelí dělala moje maminka, dělám ho i já.Chutnalo nám dříve od maminky, teď chutná i to moje /Vaše/ všem, je to prý nejlepší zelí, které kdy moji strávníci jedli. Já dávám té brambory tolik, aby se tím zelí zahustilo. Mouku již nedávám.Zelí ale musím déle povařit, aby chuť brambory se zatáhla.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené kysané zelí recept
Křupe, je kyselé jak elektrolyt v autobaterii a už ho máme jen 30%(25litrů) (známí).Je možné, že ve sklepě malinko chytne oxidaci, poté je potřeba ho umytýma rukama odebrat a následně zalít převařenou slanou vodou. Zelí na krouhání zásadně podzimní, jinak je jak bahno. Pokud se povede, napište mi na
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené zelí zadělávané
g hlávkové zelí bílé (lze i červené), očištěné, bez košťálu . 100 g cibule ... vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem. Dochutit zadělávané zelí můžeme i rajským protlakem, který přidáváme do hrnce společně se zelím. Jestliže máme rádi bramborové pokrmy, není na škodu přidat k zelí uva
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Hlávkové zelí jako příloha recept
Mnoho lidí se bojí udělat klasické přílohové zelí z čerstvého. Na čerstvou hlávku zelí já ale nedám dopustit, tak těžké to není - posuďte sami. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Hlávkové zelí jako příloha
Dušené zelí jako příloha
Mezitím si uděláme zásmažku - na pánev dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, smažíme dozlatova, nakonec odstavíme a zaprášíme lžící hladké mouky. Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí.
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Salát z hlávkového zelí recept
Tématické fráze: salát ze zelí salát z bílého zelí salát se zelí salát z čerstvého zelí zeli salat salát z červeného zelí saláty ze zelí salát ze zelí a mrkve recept na salát ze zelí salat zeli zelí recepty bílé zelí salát hlávkové zelí s mrkví salat ze zeli bileho zelí jako obloha recept na zelný s
Podobné recepty jako Salát z hlávkového zelí
Kedlubnové zelí recept
Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou . Karamelizované kysané zelí podle Oldy . Zelný salát z červeného nebo bílého zelí . Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu . Bavorské červené zelí od Lemarti . Přílohové brambory opékané se zelím a slaninou . Fazole s kysaným zelím . Červené zelí s jabl
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Zelí recept
Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne. Celkem by to takto mělo být 48 hodin. Zelí dobře napěchujeme do sklenic a zavíčkujeme a je hotovo.
Podobné recepty jako Zelí
Maminčino kedlubnové zelí recept
Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme. Do základu na kedlubnové zelí přidáme najemno nastrouhané brambory a znovu dusíme asi 10 minut, až nám zelenina změkne. Kedlubnové zelí nakonec dochutíme cukrem, octem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Maminčino kedlubnové zelí podáváme jako klasické zelí.
Podobné recepty jako Maminčino kedlubnové zelí
Dušené zelí bez mouky recept
Tématické fráze: zelí bez mouky kysané zelí bez mouky jak zahustit zelí bez mouky dušené nové zelí dušené kyselé zelí bez mouky zelí bez zahuštění recept na zeli bez mouky nove zeli dusene cervene zelí bez mouky dušená kapusta bez mouky dušené zeli bez jisky hlávkové zelí bez mouky jak dusit kysané
Podobné recepty jako Dušené zelí bez mouky
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů. Zelí musí mít po celou dobu příp
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Hlávkové zelí s těstovinami
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno podle chuti a zvyklosti. Dusíme, až je zelí měkké a pak zaprášíme hladkou moukou. Upravíme podle chuti a vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařil
Podobné recepty jako Hlávkové zelí s těstovinami
Kvašené zelí do sklenic recept
Koupíme zdravé tvrdé bílé hlávkové zelí, které očistíme od svrchních a poškozených listů, rozčtvrtíme ostrým nožem, vyřežeme košťál a tuhá žebra. Zelí pokrájíme na menší pásy, které potom pokrájíme nožem na delší úzké proužky, nebo nastrouháme na ručním struhadle či v kuchyňském robotu. Proužky ...
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené červené zelí 1 recept
Recept na dušené červené zelí vhodné ke zvěřině. Sádlo, hovězí vývar a jalovec dodají zelí specifickou chuť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí 1
Sladké zelí recept
Pak přidáme zelí i s nálevem a nastrouhaná jablka. Za občasného míchání zelí dusíme asi 1 hodinu. Mouku rozmícháme ve vodě, lehce osolíme a směs za stálého míchání přilijeme k dušenému zelí. Zelí poprášíme kmínem, podle chuti přidáme ocet či cukr a za občasného míchání 10 minut provaříme.
Podobné recepty jako Sladké zelí
Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme a pod pokličkou podusíme s troškou vody, kterou po změknutí zelí slijeme. Horké dušené zelí posypeme hrubou moukou, přidáme jedno vejce a rychle zamícháme. Necháme pod pokličkou vychladnout. Směs pak dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým květem dle chuti,
Podobné recepty jako Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem
Dušené hlávkové zelí na slanině recept
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5-7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme. Brambora nám zelí zahustí do krémovější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku. Nakonec okyselíme
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí na slanině
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na p
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Bramborou zahuštěné bílé zelí recept
Bramborou zahuštěné bílé zelí ... zahuštění zelí bile bramborem dochuceni bileho zelí zeli zahusteni kysané zelí recept zahuštěné bramborou bílé zelí s bramborem jak zahustit bramborou zelí hlávkové zelí zahustene bramborem zelí kysane zahustene recept na zelí zahuštěné bramborem dochucení zel í zel
Podobné recepty jako Bramborou zahuštěné bílé zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Pokud nemáte čerstvé hlávkové červené zelí, můžete použít i sterilizované, ale musíte ho však správně dochutit. Zelí podlijeme asi 100 ml studené vody, přidáme celý kmín, celý černý pepř, celé nové koření, celé kuličky jalovce, sůl, bobkový list a nastrouhané kyselejší jablko. Potom zelí dusíme na .
Podobné recepty jako Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem recept
dnes jsem v podstatě vařila totéž, jen maso dusím v tlakovém hrnci cca 25minut do masa pak přidám nakrájené čerstvé zelí nebo kapustu a pak vařím ještě tak dlouho až je zelí měkké tj. cca 15min. moc dobré to je zelí nakonec dochutit česnekem, ml.pepřem. Odpovědět
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem