Domácí slanina recept
Postup přípravy receptu. Upravené pásy sádla obalíme v soli a naskládáme do vhodné nádoby a uložíme v chladu (po 8 °C). Maximálně po 3-4 dnech sádlo přerovnáme a zalijeme vychlazenou a osolenou vodou (na 1 l vody - 10 dkg soli) tak, aby vše bylo ponořené a zatížíme.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Domácí klobásky recept
Postup přípravy receptu. Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny.
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Hovězí kořeněné kostky na špeku recept
Postup přípravy receptu. Uzený špek nakrájíme na kostky a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a majoránkou provonět. Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou.
Podobné recepty jako Hovězí kořeněné kostky na špeku
Svíčková na hrubo recept
Suroviny 4-5 porcí. Ingredience k naložení masa: - maso – 1 kg v celku - hovězí zadní (nejlépe pravá svíčková; může být také falešná svíčková kulatá plec. nebo-li židovská nebo falešná svíčková ze zadní kýty, velká plec, vrchní šál, předkýtí zadní kýty, zvěřina, klokaní maso, naložená vepřová panenk
Podobné recepty jako Svíčková na hrubo
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
1. Maso potřeme solí, urovnáme (natlačíme) do hrnce. Za 3-4 dny zalijeme připraveným nálevem aby bylo potopené. Zatížíme a necháme uložené v chladu 15-20 dní. Pak vyndat, převázat provázkem, zavěsit do vyhřáté udírny (může se potřít česnekem). Udíme 6-10 hodin.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Super domácí paštika recept
Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil. Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200°C, dokud lalok nebude úplně rozpečený. Mezitím zbavíme játra blan a
Podobné recepty jako Super domácí paštika
Domácí anglická slanina recept
Postup přípravy receptu. Vepřový bůček bez kosti posypeme ze všech stran pragandou a nakrájenými plátky česneku, uzavřeme do libovolné nádoby a necháme v chladnu bez povšimnutí 3-4 týdny. Naložený bůček opláchneme a dáme vařit do osolené vody cca 1 hodinu.
Podobné recepty jako Domácí anglická slanina
Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat recept
Den před vařením prošpikujeme maso špekem a nasolíme ho. Dáme vařit vodu. Do hrnce nastrouháme zeleninu a trošku nastrouhané pomerančové kůry, nadrobno pokrájenou cibuli, půlku citrónu který položíme plochou na prkénko a seřežeme z něho kůru. Přidáme tak 3-4 pol. lžíce cukru.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Naložený králík na medové hořčici a na smetaně recept ...
Postup přípravy receptu. Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Naložený králík na medové hořčici a na smetaně ...
Zelňačka podle starýho Habany recept
• 50 g špek • sádlo (olej) • 250 g cibule • 2 PL červená paprika • 500 g klobása (papriková) • 1 KL celý pepř • 1 KL nové koření • 1/2 KL kmín • 500 g brambory • 2-3 PL hladká mouka • 200 ml zakysaná smetana (pomazánkové máslo) • sůl • pepř • cukr • ocet
Podobné recepty jako Zelňačka podle starýho Habany
Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem recept
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Vyjmeme tymián a směs přendáme d
Podobné recepty jako Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Postup přípravy receptu. Zvěřinu je nutné alespoň dva dny předem naložit. Maso odblaníme, prošpikujeme špekem, ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu.
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Vynikající marináda nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril. Marináda je směs koření, oleje, bylinek a dalších přísad používaná k nakládání masa, případně zeleniny nebo sýrů. Aby tyto suroviny získaly z marinády tu správnou chuť, je dobré nechat je naložené několik hodin, ideálně přes noc.
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Jezevec na zelenině recept
Postup přípravy receptu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované špekem, osolené a posypané kořením na divočinu.
Podobné recepty jako Jezevec na zelenině
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
1. Rohlíky do sekané nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se sekaná nedá zk
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Kvašáky recept
Postup přípravy receptu. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu. Koprem nešetřit!
Podobné recepty jako Kvašáky
Domácí lečo recept
Postup přípravy receptu. Na sádle osmažíme do sklovata až trochu růžova cibuli. Přidáme omytou a pokrájenou papriku chvilku podusíme 10-15min. Přidáme omytá a pokrájená rajčata, osolíme a chvilku podusíme necháme projít varem a sundáme z plotny.
Podobné recepty jako Domácí lečo
Domácí paštika z vepřových jater recept
Jistě dobrá paštika,ale náročná na přípravu.Dělám následně: 0,5 kg vepřová játra,0,5 kg syrové hřbetní sádlo,nebo lalok bez kůže.Pomelu na jemné desce játra s 1 vetší cibulí a zasolím pragandou v množství 20 g /kg jater i stejně u sádla.Okořením podle chuti,pepř,na špičku nože skořice,nebo trochu ..
Podobné recepty jako Domácí paštika z vepřových jater
Škvarky v domácí pekárně recept
Jdu dělat fotku i když zatím nevím jak jí tam dostanu. snad na to přijdu. Odpovědět. Jikotka (autorka receptu) 4. 3. 2009 10:51:49. Já si myslela že jsem to četla od Václava Je to super trvá to déle,ale nemusí se to tak hlídat a stát u toho díky Vašku. Odpovědět. kedlubna. 4. 3. 2009 10:03:21. BĚŽÍM
Podobné recepty jako Škvarky v domácí pekárně
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Svíčková omáčka
Svíčková na smetaně
Pamatuju se, jak jsem už jako malé dítě pečlivě separovala z masa na talíři nejenom "TO" (= špek, ale i jeho narůžovělé nejbližší okolí prosáklé tou pachutí). Od doby, kdy vařím sama, špek v mé kuchyni prostě nenajdete. To, že špek chutná vám, nemusí nutně znamenat, že by to se špekem bylo "lepší" n
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Veselé vepřové jazýčky recept
Špek nakrájíme na drobnější krátké proužky a společně s cibulí ho krátce na oleji osmažíme. Přisypeme pórek a přidáme konzervovaná rajčata s troškou nálevu a vařečkou je trochu rozmělníme. Na závěr vlijeme jazyky i s ochuceným vývarem, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou dusíme 15 minut. Pa
Podobné recepty jako Veselé vepřové jazýčky
Utopenci nejlepší co známe recept
Postup přípravy receptu. Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice (cibule, špekáčky .... ) Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí. Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Domácí kysané zelí
3. Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Vaječina recept
Špek nebo slaninu pokrájíme na drobné kousky a necháme asi 5 minut na pánvi orestovat. Přidáme opatrně rozklepnutá vejce a mícháme, dokud vajíčka nezhoustnou. Dle chuti přidáme pažitku a sůl.
Podobné recepty jako Vaječina
Ořechovka recept
Postup přípravy receptu. Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky. Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán. Zavážem, postavíme na slunce na 6 týdnů. Často s tím musíme pohnout.
Podobné recepty jako Ořechovka
Domácí škvarky a sádlo recept
Máme osvědčený postup: Mléko podle něj doporučuji skutečně dát až na závěr - zpění, vypadá to, že se srazilo, jak zde někdo napsal s obavami, ale ničeho se nebát, promíchat, nechat chvíli propěnit, škvarečky zezlátnou, a až pak teprve odstavit. Přidat ale skutečně mléko, nikoli to, co se prodává v k
Podobné recepty jako Domácí škvarky a sádlo
Jehněčí kýta na rozmarýnu s chlupatým knedlíkem se zelím | Prima ...
Jehněčí kýta na rozmarýnu s chlupatým knedlíkem se zelím; foto: archiv Pivovar Prachatice. Navštivte Pivovar Prachatice! Pivovar Prachatice znamená obnovení tradice vaření piva ve městě, které se nazývá bránou Šumavy nebo i perlou na „Zlaté stezce“.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na rozmarýnu s chlupatým knedlíkem se zelím | Prima ...
Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše recept
Brambory a papriku na drobnější kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Špek nakrájíme na drobné kostičky, uzeninu na nám vyhovující sousta. Ve větším, hlubším hrnci na rozehřátém tuku orestujeme špek společně s cibulí do narůžovělé barvy. Přidáme nakrájenou uzeninu, promícháme a necháme přibližně 3 m
Podobné recepty jako Gulášová polévka s použitím šťávy z guláše
Masová paštika recept
domácí uzený špek (k vyložení formy) sádlo cibule. Postup přípravy receptu . Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanými játry s cibulkou. Do pomleté směsi přidáme vejc
Podobné recepty jako Masová paštika
Salám z bůčku recept
Tématické fráze: domací salám domácí salám recept recept na domácí salám recept na salam polsky salám recept domací salamy salám recept jak udělat domácí salám recepty na domaci salamy domácí polský salám salám recepty z bucku domácí salámy recept recepty vepřové maso domácí salámy recepty recept do
Podobné recepty jako Salám z bůčku
Domácí uzený sýr recept
No krása :) Pěkná práce, naložit sýr už plánuju nějakou dobu. Odpovědět. Víťa (neregistrovaná) 28. 2. 2016 16:05:58 . Dobrý den, udím eidam 45%, nakrájený a malé kostičky, buď to samotný, s česnekem, nebo směsí tymiánu, pepře a špetkou chilli koření. Sýr se mi vždy po prouzení pěkně rozteče a spojí.
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Bryndzové halušky
Množství mouky se různí, záleží, jak jsou vodnaté brambory. Dává, se prostě tolik, aby šlo těsto protlačit přes sítko, ale aby to nešlo zase moc snadno. Rozhodně halušky neproplachuji, pouze je scedím. V prvé řadě přidám po scezení osmažený špek, zamíchám a teprve potom dávám brynzu. Jo, a rozhodně
Podobné recepty jako Bryndzové halušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky - recept: 1. Tvaroh dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme.2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet.3. V kastrůlku si
Podobné recepty jako Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky
Králík nakládaný
Králík nakládaný - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Králík nakládaný