Kohout se smetanovou omáčkou recept
Na zahuštění použijeme směs mouky a másla, které společně při pokojové teplotě smícháme a následně vložíme do omáčky. Metličkou jíšku promícháme a následně omáčku důsledně mícháme cca 15 minut, neboť má tendenci se připalovat. Chuť omáčky je velmi silná a díky smetaně jemná. Jako přílohu podáváme ..
Podobné recepty jako Kohout se smetanovou omáčkou
Nakládané houby v octě recept
Zavíčkujeme čistými vyvařenými víčky a pak při 90-00 °C 20-30 minut sterilizujeme. Pozn.: pokud budeme sterilizovat v normálním hrnci, na jeho dno dáme utěrku, na ní položíme skleničky a pak napustíme vodu cca do úrovně poloviny skleniček. Hrnec přiklopíme poklicí a rychle přivedeme k varu.
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Horká čokoláda
Ingredience receptu. 30 g hořké nebo hořkomléčné čokolády. 1 lžíce neslazeného kakaového prášku. 1 hrnek mléka. 2 lžíce cukru. špetka soli.
Podobné recepty jako Horká čokoláda
Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony
Přidejte česnek a restujte další 2-3 minuty. Nalijte mošt a snižte teplotu o ½, poté přidejte mražený hrášek a kuřecí vývar. Vařte 2 minuty, poté přidejte mátu a pomocí tyčového mixéru vše rozmixujte, dokud nebude zcela hladký. Do studené pánve dejte pancettu a restujte, dokud nezačne chrumkat. Rozs
Podobné recepty jako Hrachovo-jablečná polévka s mátou a křupavými slaninovými krutony
Kohout na víně, jak ho dělám já recept
Suroviny. 4. 1 mladý kohoutek (nejlépe z domácího chovu) asi 150 g prorostlé slaniny. 2 větší šalotky. 2 mrkve. 2 řapíky celeru nebo 1/4 malého bulvového. 750 ml burgundského vína. 2 lžíce červeného vinného octa.
Podobné recepty jako Kohout na víně, jak ho dělám já
Třikrát zavařování hub recept
Houby naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 30 minut při teplotě 100°C 2x po 24 hodinách. Vhodné do gulášů, polévek a pod. HOUBOVÝ SALÁT S OLIVAMI (zavařený do sklenic): Tvrdé mladé houby pokrájené na přiměřené kusy svaříme v osolené a okyselené vodě asi 8 minut. Necháme okapat a vložíme
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Houbový pekáček recept
Postup přípravy Očištěné a podélně rozkrojené zdravé pevné houby opereme, v misce posolíme a posypeme kořením (na mokrých houbách lépe drží). Přímo v pekáčku (nebo na pánvi) na másle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, na ni navrstvíme houby, podle uvážení ještě dokořeníme, proložíme nakrájeným
Podobné recepty jako Houbový pekáček
Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
Suroviny. hladká mouka 180 g. bílý krupicový cukr 65 g. přírodní krupicový cukr 60 g. máslo (studené máslo, nakrájené na kostičky) 225 g. vlašské ořechy, nasekané nebo mleté 150 g. velká vejce pokojové teploty, ušlehaná 2 ks. dýňové pyré (viz tip) 425 g. slazené konzervované mléko 420 g.
Podobné recepty jako Jednoduché ořechovo-dýňové řezy
Houbové nočky/halušky na cibulce recept
Nejdříve dáme vařit do většího hrnce houby, mletý kmín a sůl. Vaříme 10–15 minut. Mezitím zamícháme ze surovin nočky. Připravíme vláčné těsto, které by nemělo být ani husté, ani řídké. Na pár minut ho odložíme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, pórek na tenká kolečka.
Podobné recepty jako Houbové nočky/halušky na cibulce
Luxusní žemlovka z vánočky s jablky a skořicí
Zapečte ji s lahodným krémem, šťavnatými jablky a voňavým kořením. 4 porce 60 minut česká Suroviny mléko (polotučné mléko) 400 ml med 30 g střední vejce 3 ks celozrnná vánočka, minimálně 2 dny stará 8 plátků (cca 0,5 cm silných) menší jablka 4 ks mletá skořice 1/2 lžičky mletý muškátový oříšek 1/3 l
Podobné recepty jako Luxusní žemlovka z vánočky s jablky a skořicí
Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Postup přípravy Nejprve předehřejte troubu na 190–195 °C a připravte zapékací nádobu (20 cm × 30 cm). Poté ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a 2 lžíce olivového oleje. Mezitím nakrájejte předem namočené houby a hlívu ústřičnou na menší kousky.
Podobné recepty jako Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Sterilované kapie recept
Postup přípravy Kapie si namočíme do studené vody (pokud jsou nějak špinavé, tak je umyjeme) Kapii okrajujeme od stopky směrem dolů až nám zbude jen takovýhle ohlozek :-))) (z každé kapie jsou 4 odkrojené kousky).
Podobné recepty jako Sterilované kapie
Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu | Prima ...
Postup přípravy Předehřejte troubu na 190 °C. Na pečicí plech dejte alobal. Na pánvi ohřejte na střední až vysokou teplotu 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a smažte ji zhruba 4 minuty, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a smažte ještě zhruba 1 minutu, dokud česnek nezměkne.
Podobné recepty jako Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu | Prima ...
Domácí snídaňové müsli
1 porce 30 minut Základ ovesné vločky (nebo jiné) 250 g máslo 80–100 g med 2 lžíce Velkou výhodou je, že oproti kupovaným variantám si sami zvolíte, jak sladké ho chcete mít. Přidáte co máte zrovna po ruce nebo co máte nejradši, vyvarujete se ztužených tuků a celkově budete mít dobrý pocit, že jste
Podobné recepty jako Domácí snídaňové müsli
Dánské kávovo-ořechové řezy Fragilité
moučkový cukr (cukr moučka) 200 g Krém cukr krupice 170 g silné espresso pokojové teploty 3 lžíce trocha vody máslo (máslo pokojové teploty) 250 g žloutek 1 ks rozpuštěná hořká čokoláda 50 g mléko (moučkový cukr na posypání) + obdélníkový plech vyložený pečicím papírem pomazaným máslem Postup přípra
Podobné recepty jako Dánské kávovo-ořechové řezy Fragilité
Snídaňová ovocná kaše z kaki a avokáda
Postup přípravy Polovinu avokáda vložte do mixéru, přidejte 2/3 kaki, kokosové mléko a rozmixujte. Směs nalijte do misky, ozdobte na kostičky pokrájeným zbytkem kaki a avokáda. Posypejte ořechy nebo ovocem a skvělá snídaně může začít. Snídaňová ovocná kaše z kaki a avokáda Zdroj: se souhlasem Nejkak
Podobné recepty jako Snídaňová ovocná kaše z kaki a avokáda
Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných ...
Je to trochu dřina, ale s ostrým nožem je to hned. Vydlabejte semínka, ale nevyhazujte je. Pro rychlejší upečení je překrojte ještě jednou. Je však důležité dát čtvrtky k sobě a péct slupkou nahoru. Umístěte kousky dýně na pečicí papír a pečte přibližně 60 minut. Hotovou dýni poznáte tak, že ji lze
Podobné recepty jako Univerzální dýňové pyré: perfektní do sladkých i slaných ...
Houbová omáčka dle Jitky recept
Houbová omáčka dle Jitky. Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Uvařte si jí plný kotel a nandejte plný talíř. Je to přesně to jídlo, které vám připomene letní válení na chalupě. Tradičně se podává s knedlíkem, ale můžete zkusit i brambory, těstoviny nebo čerstvý chlé
Podobné recepty jako Houbová omáčka dle Jitky
Nejlépe naložená pikantní vejce
30 minut Suroviny natvrdo uvařená vejce, oloupaná 8 ks Nálev bílý vinný ocet (nebo 250 ml lihového octa a dvojnásobné množství vody) 500 ml Voda 120 ml cukr krupice 100 g Sůl 1 lžička sušené drcené chilli papričky 1 lžička Dále Hřebíček 4–5 ks celá skořice 1 svitek čerstvé chilli papričky různých ba
Podobné recepty jako Nejlépe naložená pikantní vejce
Pečená kachní stehna recept
Večer ji nasolím, okmínuji a dám do pekáče. Troubu zapnu na 90-100 stupňů, vložím do ní pekáč s kachnou, přikrytý alobalem a jdu spát. Ráno, když vstanu odkryji alobal, pekáč je plný sádla, které pustí kachna. Před obědem ji dám do trouby nezakryté na gril na barvu. V receptu, který zde mám na kachn
Podobné recepty jako Pečená kachní stehna
Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Ovoce pokrájejte na cca 2 cm velké kousky a vložte do hrnce. Přidejte mletou skořici. Ovoce zalijte 100 ml rumu (druhých 100 ml nechte na později) a 200 ml vody. Celou směs přiveďte k varu. Poté plamen stáhněte na střední (já dala 5 z 9 stupňů) a nechte celou směs pomalu probublávat cca 3 hodiny a t
Podobné recepty jako Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Houbová sekaná recept
Postup přípravy V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme houby a za občasného míchání podusíme. Po vysmahnutí štávy, kastrol odstavíme a po vychladnutí přidáme v mléce namočené žemle nebo rohlíky, vejce, žloutek, sůl, pepř, petrželku a dle p
Podobné recepty jako Houbová sekaná
Obalovaný květák pečený v troubě
Obalovaný květák pečený v troubě. Obalovaný květák pečený v troubě Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. 25x. Tento způsob pečení květáku je velice praktický. Nemusíte ho předvařovat, nemáte od obalování upatlané ruce a nemusíte při smažení na pánvi stát u plotny a obracet. Samé výhody!
Podobné recepty jako Obalovaný květák pečený v troubě
Houbové topinky recept
Postup přípravy. Větší houby nakrájíme na kousky, maličké necháme vcelku. Na másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme houby a osolíme. Dusíme do měkka a do vydušení tekutiny. Přidáme smetanu, hořčici a kečup. Zamícháme a necháme probublat do zhoustnutí. Dochutíme česnekem a pepřem.
Podobné recepty jako Houbové topinky
Krkonošské houbové karbanátky
Trojobal hladká mouka 100 g vejce 1 ks strouhanka 100 g K podávání bramborová kaše kyselé okurky Postup přípravy Sušené houby zalijte v rendlíku vodou a nechte alespoň 1 hodinu nabobtnat. Pak je pokrájejte na menší kousky. Čerstvé houby očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejt
Podobné recepty jako Krkonošské houbové karbanátky
Jablečná povidla na 3 způsoby recept
Jak zpracovat jablka v kuchyni. Jablečná povidla 1: Jablka v hrnci podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše asi 30 minut. Hotová povidla nalijeme do vyhřátých sklenic, očistíme jim hrdla, uzavřeme a při 80 °C sterilujeme 15 minut. Jablečná po
Podobné recepty jako Jablečná povidla na 3 způsoby
Rychlá kari omáčka na těstoviny
Postup přípravy. V pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte dosklovata cibuli a nasekaný česnek, trvá to asi 3 minuty. Přihoďte nakrájená rajčátka a jarní cibulky a restujte asi 5 minut. Do pánve přidejte všechno koření, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem. Na mírném ohni nechte 20–30 minut probu
Podobné recepty jako Rychlá kari omáčka na těstoviny
Houbová omáčka na kysané smetaně recept
Postup přípravy Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Na pánvi opatrně rozpustíme máslo (aby se nezačalo přepalovat, můžeme do něho kápnout trochu oleje) a na něm zesklovatíme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme připravené houby, okmínujeme je, jemně osolíme
Podobné recepty jako Houbová omáčka na kysané smetaně
Domácí ravioli s houbovou omáčkou
Jakmile máte hotovo, odstavte a zakápněte zlehka lanýžovým olejem. Do rendlíku nalijte vodu, dobře osolte a přiveďte k varu. U zbylých 4 vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky musí zůstal v celku, aby držely na těstě. Z těsta vyválejte tenký plát, jak nejtenčí vám to půjde, aby těsto ale stále drže
Podobné recepty jako Domácí ravioli s houbovou omáčkou
Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou
Těstoviny připravte podle návodu na obalu. Papriku s dýní oloupejte a nakrájejte a společně s růžičkami květáku rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Polijte 3 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C na 35–40 minut. Zeleninu nechte vychladnout, poté
Podobné recepty jako Těstoviny s květákovo-dýňovou omáčkou
Domácí thajská sweet chilli omáčka
Postup přípravy. Z chilli papriček odstraňte stonky, rozkrojte je podélně a nakrájejte najemno. Použitej i semínka. Česnek najemno nasekejte. V menším hrnci rozpusťte ve vodě cukr. Přidejte ocet, chilli papričky a česnek. Přiveďte k varu a při střední teplotě vařte 12 minut. Ve studené vodě rozmíche
Podobné recepty jako Domácí thajská sweet chilli omáčka
Avokádová čokopěna s malinami
Suroviny. zralé avokado 1 ks. zralé banány 2 ks. maliny 100 g. raw kakao 2 lžíce. med nebo datlový sirup dle chuti. kešu ořechy nebo pistácie na ozdobu 1 hrst. Jeho měkká dužina je neuvěřitelně tvárná, takže ji lze použít i jako základ sladkých krémů či pěn, třeba s příchutí čokolády, a užívat si sl
Podobné recepty jako Avokádová čokopěna s malinami
Galette s dýní a kozím sýrem
Od středu vyskládejte nakrájené dýně (zase okraje nechte volné, budete je přehýbat. Na dýně rozdělte kozí sýr, vlašské ořechy, osolte a opepřete. Ještě můžete zakapat olivovým olejem a navrch dát tymián. Okraje postupně překládejte přes sebe a potřete olejem. Galette pečte v troubě dozlatova, asi 45
Podobné recepty jako Galette s dýní a kozím sýrem
Vaječný koňak s vodkou
Vaječný koňak s vodkou. Vaječný koňak s vodkou Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 1x. Domácí lahůdka různých stylů a chuťových úrovní, z níž Ježíšek rád usrkává. Tahle verze má i dárkový charakter. 1 porce. 30 minut. česká.
Podobné recepty jako Vaječný koňak s vodkou
Houbové karbanátky recept
Houbové karbanátky. Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme placičky, které obalíme v trojobalu a smažíme dozlatova. 5,0 (25×) eva hubova. 19 názorů.
Podobné recepty jako Houbové karbanátky
Italská caponata z prosluněné Sicílie
Italská caponata z prosluněné Sicílie Zdroj: TZ. 4x. Surovinami může připomínat ratatouille, ale jde o tradiční italské jídlo, které se hojně vaří na Sicílii. Léto na talíři jedna báseň! Caponatu můžete podávat v menších porcích jako skvělý předkrm, ale samozřejmě zastane i hlavní chod. 1 porce. 30
Podobné recepty jako Italská caponata z prosluněné Sicílie
Krůtí stehno podle mne recept
Stehno nebo paličky vložíme na základ do pekáče a odkryté dáme do trouby. Pečeme 10 minut na 200 stupňů, poté stáhneme teplotu na 165-170 stupňů a pečeme zhruba hodinu bez povšimnutí. Po hodině přilejeme do pekáče zhruba deci vařící vody, můžeme zvednout teplotu na 175 °C a co čtvrt hodiny kontroluj
Podobné recepty jako Krůtí stehno podle mne
Houbová omáčka od Daniely recept
Houbová omáčka od Daniely Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem, maso nám vůbec chybět nebude. Hodnocení receptu je 5,0 (44×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. d
Podobné recepty jako Houbová omáčka od Daniely
Vafle s malinovou omáčkou z portského vína
Vafle s malinovou omáčkou jsou jako stvořené pro línou snídani! Těsto na vafle si můžete v klidu připravit již den předem a zakryté ho v míse nechat v lednici odležet do druhého dne. Chladem se proces kynutí zpomalí a ráno na vás v lednici bude čekat krásně vykynuté těsto, připravené rovnou k použit
Podobné recepty jako Vafle s malinovou omáčkou z portského vína