Domácí jaternicový prejt recept
5 kg vepřového masa (bůček, plíce nebo celý kořínek, odřezky) 0,5 - 0,75 vepřových jater. 4 bobkové listy. 1 - 2 cibule. 8 - 10 stroužků nastrouhaného a utřeného česneku. 3 hrsti rozemnuté majoránky. 2 kostky masoxu. 10 kuliček nového koření.
Podobné recepty jako Domácí jaternicový prejt
Jitrnicový prejt
Postup přípravy receptu. 1. Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru.
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Domácí jaternicový prejt
Domácí jaternicový prejt? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Domácí jaternicový prejt
Zapečený jaternicový prejt recept
Zapečený jaternicový prejt 4,5 (7×) cathleen 4 názory 1. 5. 2017 16:45 Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny půl vepřové hlavy (asi 2 kg) 250 g vepřového bůčku bez kosti 250 g vepřových plic 300 g vepřových jater 400 g veky 1 cibule vepřový vývar sůl mletý pepř mleté nové koření česnek m
Podobné recepty jako Zapečený jaternicový prejt
Jitrnicový prejt
6 stroužků česneku Pracovní postup: Do hrnce vložíme vepřový bůček nebo ramínko, koleno a jazyk. Vše zalijeme studenou vodou, přistavíme na oheň a uvaříme doměkka. Pak maso vyjmeme z vývaru a necháme zchladnout. Vychladlé maso obereme z kostí a nakrájíme. Jazyk oloupeme a také nakrájíme. Pak jej při
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt - recept: Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a Blesk.cz
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Jitrnice – rozpis na 10 kg
Masité části a vnitřnosti (kromě jater) nakrájíme na stejné kousky a každé zvlášť předvaříme do měkka. Uvařené vnitřnosti umeleme, masité části posekáme nožem nebo kolíbkou. Rozetřený česnek umeleme se syrovými játry. Nakrájené bílé pečivo krátce namočíme do vody, vymačkáme, smícháme s játry a česne
Podobné recepty jako Jitrnice – rozpis na 10 kg
Holandská jitrnička /prejt recept
Holandská jitrnička /prejt. Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/yBxz
Podobné recepty jako Holandská jitrnička /prejt
prejt
1. Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z
Podobné recepty jako prejt
Jelítka recept
Jaternicový prejt (Odloženou část směsi z jitrnice viz recept *jitrnice*) den předem uvařené neosolené kroupy číslo 10 cibuli brzlík trochu trochu střevního sádla samozřejmě čerstvou vepřovou krev Koření: sůl pepř majoránka
Podobné recepty jako Jelítka
Prejt
Předem uvařené koleno nasekáme nadrobno, přidáme žemle, utřený česnek, naškrábaná játra a ostatní koření. Vše dobře v míse promícháme, nejlépe rukou. Promíchané maso dáme do sádlem vymaštěného pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30-45 minut. Podáváme s vařenými bramborami a zelím, nebo kočičákem. Poznám
Podobné recepty jako Prejt
Zapečený jaternicový prejt fotografie 3
Zapečený jaternicový prejt. cathleen. cathleen. 1 z 2. Fotografie k receptu Zapečený jaternicový prejt.
Podobné recepty jako Zapečený jaternicový prejt fotografie 3
Domácí jaternicový prejt fotografie 2
Fotografie k receptu Domácí jaternicový prejt. Dom ů - Recepty - Domácí jaternicový prejt. Zpět na recept. Domácí jaternicový prejt janky3 Předchozí Následující 1 z 1. Předchozí Následující ...
Podobné recepty jako Domácí jaternicový prejt fotografie 2
Domácí prejt recept
1 špetka muškátového oříšku majoránka (vše podle chuti) (někdo dává i česnek a zázvor) housky rohlíky sádlo Postup přípravy V malém množství vody dáme vařit veškeré maso, krom jater. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Pečivo natrháme na kusy a zalijeme ho částí vývaru, v
Podobné recepty jako Domácí prejt
Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem
Jitrnicový prejt vložte do pekáčku a při 200 °C upečte tak, aby se na něm vytvořila křupavá krusta. Oškrábané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě s kmínem. Zelí poduste ve vodě, dosolte a dochuťte cukrem podle toho, jak to máte rádi. Vody stačí tolik, aby bylo zelí ponořené. Po uvaření slijt
Podobné recepty jako Jihočeská lepenice s jitrnicovým prejtem
Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem
Prejt, jitrnice nebo jelita vyndáme ze střívka a rozmačkáme je v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a vmícháme do masové směsi. Přidáme nastrouhaný sýr, případně tymián, česnek...
Podobné recepty jako Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem
Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Pracovní postup: Na dvou lžících sádla usmažíme cibulku do zlaté barvy a zalijeme vodou. Vložíme plátky prejtu, masox, koření mimo majoránky. Nabobtnalé kroupy zalijeme vodou, přidáme část vegety a vaříme o něco více, než na zkus. Polévku občas mícháme, pak vyndáme bobkový list a nové koření a přidá
Podobné recepty jako Jaterňačka aneb polévka z jitrnicového prejtu
Zabijacka Jaternice nebo Prejt
Zabijacka - Jaternice nebo Prejt - recept: Smes:Veprovou halvu a korinek uvarime v mirne osolene vode do mekka.Zemle namocime ve vyvaru a vymackame. Vychladle uvarene maso dame do food.
Podobné recepty jako Zabijacka Jaternice nebo Prejt
Domácí jitrnice
Získáte prejt. 4. Prejtem naplňte dobře vymytá tenká střeva. Použijte narážečku nebo nástavec na robot na plnění klobás. Zašpejlujte a vařte ve velkém hrnci plném vody těsně pod bodem varu asi 15 minut. Hotové jitrnice vyrovnejte na dřevěný vál a nechte vychladnout. 5. Recept pro vás připravil časop
Podobné recepty jako Domácí jitrnice
Polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
Pracovní postup: Jitrnicový i jelítkový prejt nakrájíme na kostičky a vložíme do vroucí vody. Osolíme a opepříme. Polévku vaříme, dokud se prejt nerozpustí. Na závěr přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Podobné recepty jako Polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
Jelitová polévka (Prdelačka)
Terezko, rozhodně to jedno není. Jitrnice je ochucené nasekané maso s játry (prejt). Jelítka jsou z krve a masa, dávají se do tlustého střeva a mohou být buď žemlová nebo kroupová. Pravá zabíjačková polévka (prdelačka) zůstane po uvaření jitrnic a jelítek. Předpokládá se, že pár jich praskne a jejic
Podobné recepty jako Jelitová polévka (Prdelačka)