Jehněčí plátky na zelenině recept
Na zemiaky dáme na kúsky narezanú mrkvu a fazuľku, posypeme bazalkou. Na zeleninu uložíme osolené plátky mäsa a poukladáme na ne plátky cesnaku. Podlejeme asi 2 dl vody a zakryjeme alobalom.
Podobné recepty jako Jehněčí plátky na zelenině
Jehněčí plátky s čínskym zelím recept
Zakryjeme a dáme do rúry na 180°C piecť domäkka. Do panvice po opekaní mäsa pridáme maslo, necháme v ňom rozvoňať prelisovaný cesnak (asi 1 min, miešame!), pridáme listy čínskej kapusty a restujeme pár minút, len kým listy zavädnú. Listy rozložíme na tanier, uložíme mäso a hneď podávame.
Podobné recepty jako Jehněčí plátky s čínskym zelím
Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki
Všechno koření na hamburgery smícháme v misce. Dvě lžičky této směsi přidáme k mletému masu a důkladně rukama prohněteme a zapracujeme koření do masa. Nyní z masa vytvoříme karbanátky, z obou stran je okořeníme zbylou směsí a odložíme do chladna na půl hodiny.
Podobné recepty jako Jehněčí hamburgery s omáčkou tzatziki
Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Trouba musí být předehřátá na 200 stupňů. Do velkého pekáče nalijeme olej, přidáme snítky tymiánu, oloupaný a na stroužky rozebraný česnek, rajčata, špetku soli a pepře. Oloupeme pomerančovou kůru pomocí škrabky na brambory, nakrájíme ji na tenké proužky a přidáme do pekáče.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta s pečenými rajčaty
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a posypeme kořením na hovězí pečení, podlijeme asi 1dcl vody.
Podobné recepty jako Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Dušené jehněčí Irish Stew
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném kastrolu osmažte kousky masa.
Podobné recepty jako Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky.
Podobné recepty jako Dušené jehněčí na limetkách
Jehněčí maso na žampionech recept
Na rozpáleném oleji opečeme za všech stran plátky jehněčího, potom přidáme cibuli, ochutíme pikantní paprikovou směsí, přidáme česnek, osolíme, popřípadě opepříme, podlijeme trochou vody, pánev přikryjeme a necháme dusit, aby nám maso dostatečně změklo, neboť jehněčí bývá tuhé.
Podobné recepty jako Jehněčí maso na žampionech
Jehněčí pečeně
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete.
Podobné recepty jako Jehněčí pečeně
Jehněčí na majoránce
Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života.
Podobné recepty jako Jehněčí na majoránce
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou recept
Vepřové maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme jen klouby, dle potřeby je nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a potřeme utřeným česnekem. Pekáček vymažeme olejem, dáme 1 a půl cibule nakrájené na měsíčky, dál poskládáme připravené maso a přelijeme zálivkou.
Podobné recepty jako Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Jehněčí kotlety s mátou
Maso opékejte na pánvi z každé strany přibližně 7 minut. Váleček másla nakrájejte na kolečka. Upečené porce kotlet podávejte s kolečkem másla, bílým pečivem a čerstvým zeleninovým salátem.
Podobné recepty jako Jehněčí kotlety s mátou
Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým ...
Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu. Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým ...
Marinovaná jehněčí kýta v koření gyros recept
Postup přípravy receptu. Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky a smícháme s marinádou. Přidáme proužky cibule a plátky česneku a vše dobře promícháme.
Podobné recepty jako Marinovaná jehněčí kýta v koření gyros
Játra na slanině a tymiánu
Přendáme na talíř stranou. Na tutéž pánev přidáme máslo a opečeme v ní po obou stranách do hněda plátky jater, která jsme předtím okořenili. Přidáme stranou k bramborám. Na pánev přidáme trochu oleje a osmažíme cibuli, slaninu a česnek (pokrájené).
Podobné recepty jako Játra na slanině a tymiánu
Jehněčí na víně
V kastrolu rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm zeleninu. Osolte, opepřete, přidejte 100 ml vody, víno, rozinky a mírně povařte asi 20 minut. Silnostěnnou pánev rozehřejte a opečte na ní ze všech stran maso, asi 10 minut. Vyjměte, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat.
Podobné recepty jako Jehněčí na víně
Jehněčí plíčky v omáčce recept
Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme papriku, rascu, provensálske bylinky a bazalku a krátko opražíme. Na túto zmes uložíme plátky pľúcok a osolíme ich. Podlejeme vodou a dusíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 20 min).
Podobné recepty jako Jehněčí plíčky v omáčce
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.
Podobné recepty jako Jehněčí panenka s višňovým čatní
Provensálské jehněčí na grilu recept
Neodřízneme však až do konce, aby bylo možné maso naplocho rozložit na velký plát. Česnek očistíme na nakrájíme na nudličky nebo plátky. Maso dáme do mísy a přidáme všechny suroviny na přípravu marinády (červené víno, česnek, panenský olej, snítek rozmarýny a tymiánu).
Podobné recepty jako Provensálské jehněčí na grilu
Jehněčí kýta s bramborami a feta sýrem
Brambory nakrájejte na plátky, naklaďte do pekáče, osolte a opepřete. Jehněčí i brambory přelijte olivovým olejem. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Fólii asi za 30 minut sejměte. V pekáči by už mělo být hodně šťávy.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta s bramborami a feta sýrem
Pečené jehněčí maso recept
V zapekacej miske na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a opražíme, kým sa zatiahne. Posypeme paprikou, osolíme, okoreníme. Podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme do polomäkka. Potom vyberieme, posypeme na pásiky narezanou paprikou.
Podobné recepty jako Pečené jehněčí maso
Jehněčí na mangoldu s citronem
Na pánvi nasucho opražte oříšky a vmíchejte do salátu. Z oleje, medu a šťávy z 1 citronu umíchejte zálivku a promíchejte. Podávejte se skrojky citronu.
Podobné recepty jako Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí nožička dušená v zelenině
K masu přidejte očištěnou a na kousky pokrájenou zeleninu, brambory a tymián. Duste ještě 40 minut. Vyjměte, odstraňte cibuli s hřebíčky a svazek tymiánu a podle chuti osolte a opepřete.
Podobné recepty jako Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí plátek na hořčici a rajčatech recept
Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli na jemné kostičky. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme hořčicí. Do pekáčku dáme orestovat cibuli, přidáme maso a sterilovaná rajčata. Maso podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme doměkka v troubě.
Podobné recepty jako Jehněčí plátek na hořčici a rajčatech
Vepřové na pánvi
Do rozpáleného oleje vložíme cibuli, kterou si nakrájíme na kolečka. Cibuli necháme zpěnit a přidáme vepřové maso, které máme nakrájené na kostičky či nudličky.
Podobné recepty jako Vepřové na pánvi
Pečené jehněčí s bramborami recept
Zálivku nalijeme na brambory, promícháme a přidáme k masu do pekáčku. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme 1 1/2 hodinu za občasného podlévání. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami.
Podobné recepty jako Pečené jehněčí s bramborami
Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy
Dělala jsem to s opékanýma bramborama, zeleninou vařenou na páře a všichni vše snědli. I rok a půl stará dcera. Jen tu omáčku jsem ještě před podáváním rozmixovala kvůli té cibulky a česneku.
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na tymiánu s omáčkou z nivy
DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin.
Podobné recepty jako DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU
Pečená jehněčí kýta s mandlovou kaší
Na něj položte maso a potřete ho ze všech stran olivovým olejem. Osolte ho, opepřete a pečte v předehřáté troubě 70 minut, až bude středně propečené. Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
Podobné recepty jako Pečená jehněčí kýta s mandlovou kaší
Dušené hovězí plátky
Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek.
Podobné recepty jako Dušené hovězí plátky
Jehněčí na tymiánu recept
Maso nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, vše zalijeme bílým vínem a dusíme maso do měkka. Dochutíme solí, pepřem. Je-li omáčka příliš řídká, můžeme ji lehce zahustit moukou.
Podobné recepty jako Jehněčí na tymiánu
Jehněčí na meruňkách recept
Zapneme si troubu na rozehřátí. Maso s marinádou přendáme do kastrolu, nebo zapékací mísy, přidáme sušené meruňky, přiklopíme poklicí a pečeme na středním stupni 45minut. Poté pokličku odstraníme a dopékáme do změknutí masa za občasného přelití šťávou.
Podobné recepty jako Jehněčí na meruňkách
Pečená jehněčí kýta po židovsku recept
Na talíř dáme hřibovo-hráškovou směs, na směs položíme 2 plátky upečeného jehněčího stehna, obložíme brambory, pečenými na uzené paprice s rozmarýnem a granulovaným česnekem. Můžeme podávat. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku.
Podobné recepty jako Pečená jehněčí kýta po židovsku
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl.
Podobné recepty jako Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Jehněčí s nivou recept
Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za všech stran obalené, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet.
Podobné recepty jako Jehněčí s nivou
Jehněčí na rozmarýnu a pečené brambory
Pečené brambory: Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kostky nebo měsíčky, dejte do misky, přilejte k nim olivový olej, přisypte koření a sůl. Pak přidejte celé stroužky česneku, zbavené jen horní slupky a kořínku.
Podobné recepty jako Jehněčí na rozmarýnu a pečené brambory
Kmínové přírodní maso minutka
Vepřové plátky naklepeme, strany nařízneme, aby se při smažení plátky nezkroutily, osolíme, jemně opepříme a posypeme kmínem - na jednu porci cca 1 lžičku celého kmínu.
Podobné recepty jako Kmínové přírodní maso minutka