Nejnovější články v magazínu webu Receptnajidlo.cz

Jak na domácí aspik

Jak na domácí aspik

Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud ch...

Cuketa v naší kuchyni

Cuketa v naší kuchyni

Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých ro...

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku

Vláknina nám udržuje trávicí systém a střeva v dobrém stavu. Co to vlast...

Top 10 pomazánky

Top 10 pomazánky

Asi všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používá...

Vegetariánství jako způsob života

Vegetariánství jako způsob života

Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v j&iac...

Vitariánství a raw strava

Vitariánství a raw strava

Vitariánství Vitariánství je životní styl, způsob stravovaní i myšlen&i...

Top 10 dresinky

Top 10 dresinky

Dresink je tekutý doplněk, který používáme v kuchyni především při příp...

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte

Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svař...

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku

Pomeranč bývá oblíbenou ovocnou svačinou nejen dětí, ale i nás, dospělých. Dob...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, j...

Kupujete chlazené maso?

Kupujete chlazené maso?

Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčko...

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou

Máte rádi gurmánské zážitky s přesahem. Akce Pomáháme večeří je ...

Jak na domácí těstoviny

Jak na domácí těstoviny

Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož ...

Zamrazování surovin

Zamrazování surovin

Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě...

Top 10 jídel z vepřového masa

Top 10 jídel z vepřového masa

Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyš&sc...

Sušíme doma

Sušíme doma

Sušení ingrediencí na přípravu pokrmů je běžné od nepaměti. Dříve to mělo mnoh...

Jak na kynuté těsto?

Jak na kynuté těsto?

Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého t...

Jak nakládat houby a zeleninu

Jak nakládat houby a zeleninu

Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? ...

Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned ně...

Jak na salát?

Jak na salát?

Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na pří...

Méně používané druhy ovoce

Méně používané druhy ovoce

Karambola nebo Kumquaty V tradiční české kuchyni se používají druhy ovoce, které poch...

Druhy skopového a jehněčího masa

Druhy skopového a jehněčího masa

Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České...

Jak na vývar?

Jak na vývar?

Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Při...

Příprava kompotů

Příprava kompotů

Jak na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? Chystáte ...

Luštěniny

Luštěniny

Luštěniny se v našem jídelníčku neobjevují příliš často, přitom ex...

Jak oloupat rajčata a papriky

Jak oloupat rajčata a papriky

Loupaná rajčata a papriky mají mnoho způsobů použití. Jejich chuť je po oloupání jemn...

Jak na ryby?

Jak na ryby?

Kapr nejen na Vánoce Obecně je známo, že se v Čechách jí málo ryb. Přitom by ryb...

Jak na zvěřinu?

Jak na zvěřinu?

Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a sko...

Opomíjené druhy zeleniny

Opomíjené druhy zeleniny

Tradiční či netradiční? Tradiční české recepty vycházely z toho, co se u n&aacut...

Bylinky

Bylinky

Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, b...

Druhy hovězího masa

Druhy hovězího masa

Pro nezkušené kuchaře Zkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, kd...

Top 10 jídel z hovězího masa

Top 10 jídel z hovězího masa

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Upravo...

Pozor na výběr octa

Pozor na výběr octa

Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr....

Jak udělat správnou domácí majonézu?

Jak udělat správnou domácí majonézu?

Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kum&...

Top 10 domácích moučníků

Top 10 domácích moučníků

Všechny ty domácí buchty, koláče, dorty, nákypy, pudinky a poháry. Kdo by je n...

Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto

Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto

Mnoho lidí v létě ztratí zdravé stravovací návyky, nesportuje, a tudíž přibírá na váze. Co s tím?...

Top 10 rybích jídel

Top 10 rybích jídel

Rybí maso je chutné, zdravé a většinou i dietní. Právě proto bychom tedy měli ...

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku...

Top 10 domácích zmrzlin

Top 10 domácích zmrzlin

Na doma připravené zmrzlině je skvělé to, že vždy přesně víme, co v ní je, na rozdíl ...

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácno...

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme be...

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na spr...

Top 10 smoothie

Top 10 smoothie

Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje......

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmá...

Jak vařit rýži

Jak vařit rýži

Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tí...

Smoothie všeho druhu

Smoothie všeho druhu

Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovo...

Jak vařit při cukrovce

Jak vařit při cukrovce

Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správno...

Jak uvařit italské risotto

Jak uvařit italské risotto

Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík...

Jak vařit špagety

Jak vařit špagety

Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejm...

Jak uvařit ledvinky

Jak uvařit ledvinky

  Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve...

Grilování stylově

Grilování stylově

S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedn&...

Jak uvařit kroupy

Jak uvařit kroupy

V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovin&a...

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Připravili jsme pro vás nový velikonoční ebook, s trochou receptů, návodů, rad a postřehů....

Top 10 předkrmů

Top 10 předkrmů

Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Souč&...

Dovážka jídla

Dovážka jídla

Každý z nás by si měl uvědomit, co je pro něj v životě důležité, a užít si každou minutu kte...

Velikonoční tvoření

Velikonoční tvoření

Přicházející jaro v nás evokuje nové začátky a pro tohle všechno máme velikonoce rádi....

Top 10 příloh

Top 10 příloh

Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty peč...

Rozhovor s operním pěvcem Danielem Klánským

Rozhovor s operním pěvcem Danielem Klánským

Dnešní rozhovor o jídle bude s nadějným operním pěvcem Danielem Klánský...

Jak uvařit hlávkové zelí

Jak uvařit hlávkové zelí

Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pek...

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Hojně se pěstuje i v Číně nebo Thajsku, ale lze ji vypěstovat i v České republice. Tato lu&scar...

Top 10 snídaně

Top 10 snídaně

Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne....

Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou

Rozhovor s hercem Josefem Vaverkou

Tentokrát přinášíme rozhovor s hercem a djem Josefem Vaverkou, kterého můžete zn&aacu...

Top 10 kuřecích jídel

Top 10 kuřecích jídel

Mládě kura domácího, hovorově slepice, všichni známe. Kuře můžeme péci, smažit...

Obilniny bez lepku

Obilniny bez lepku

V dnešní době je čím dál víc lidí, kteří se rozhodli odstranit lep...

Top 10 dětských jídel

Top 10 dětských jídel

Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká...

Proč vařit doma?

Proč vařit doma?

Žijeme v době, která tlačí na výkon. Na vaření je stále méně času....

Jak uvařit brambory

Jak uvařit brambory

Zní to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme...

Káva

Káva

„Dáte si kávu?“ To je věta, kterou můžete dnes slyšet kdekoliv. Slovem káva ozn...

Top 10 zeleninových jídel

Top 10 zeleninových jídel

Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Ze...

Hmyz jako jídlo

Hmyz jako jídlo

Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém sv...

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obv...

Top 10 vánoční cukroví

Top 10 vánoční cukroví

Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle...

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci Asijských jídel zajásají....

Top 10 vánočních jídel

Top 10 vánočních jídel

Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, proch...

Kapr – česká klasika

Kapr – česká klasika

Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Št...

Top 10 saláty

Top 10 saláty

Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekan...

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií ...

Top 10 nej omáček

Top 10 nej omáček

Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dove...

Cibule královna kuchyně

Cibule královna kuchyně

Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina....

Top 10 těstovinových jídel

Top 10 těstovinových jídel

Těstoviny jsou v kuchyni velmi oblíbenou surovinou pro svou variabilitu, snadnost a rychlost přípravy....

Česnek

Česnek

Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové...

Top 10 českých polévek

Top 10 českých polévek

Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou ...

Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci

Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci

Filip Sajler je nejen skvělý kuchař a podnikatel v gastronomii, ale i automobilový závodník....

Jak zpracovat rajčata

Jak zpracovat rajčata

Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něj...

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozře...

Dýně, cukety a patizony

Dýně, cukety a patizony

Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve...

O jídle s Jiřím Vaňkem

O jídle s Jiřím Vaňkem

Tentokrát jsme se sešli na rozhovor o jídle s Jiřím Vaňkem scenáristou, spisovatelem a muzikantem v jedné osobě. Psal sc...

Marinovaná krkovice video recept

Marinovaná krkovice video recept

Pokud si chcete připravit nějaké lahodné maso na grilu doporučujeme krkovici. Měla by být částečně prorostlá....

Letní úvahy nad zavařováním

Letní úvahy nad zavařováním

Ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, dáme si zavařenou vzpomínku....

Med – vzácný dar přírody

Med – vzácný dar přírody

O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirac...

Grilované kuře video recept

Grilované kuře video recept

Grilované kuře je skvělé jídlo, které se dá snadno připravit i v jednoduchých podmínkách....

Zeleninové špízy video recept

Zeleninové špízy video recept

Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm na gril....

Salát s polníčkem, rajčaty a mozzarellou video recept

Salát s polníčkem, rajčaty a mozzarellou video recept

Tento salát je vhodný jako příloha k hlavním jídlům. Ale lze jej chápat i jako rychlou svačinu nebo lehký oběd....

Masové špízy video recept

Masové špízy video recept

Recept na masové špízy inspirované řeckými Souvlaki vás ani vaše hosty určitě nezklame. A navíc se nepředřete - uděláte ...

Tzatziki video recept

Tzatziki video recept

Tzatziki jsou tradiční řecký předkrm, který se ale výborně hodí i jako příloha nebo, chcete-li, omáčka ke grilovaným masům a zelenině....

O jídle James Cole

O jídle James Cole

Jako Orfeus se český rapper James Cole vydal cestou přísné warrior diety. Změna jeho jídelníčku i fyzické aktivity souvi...

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící...

Top 10 jedlých hub

Top 10 jedlých hub

Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní k...

Top 10 letních nápojů

Top 10 letních nápojů

Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Přinášíme TOP10 nápojů na léto....

Jak šmakuje Moravskoslezsko

Jak šmakuje Moravskoslezsko

Nemusí být na škodu na chvíli zapomenout na hamburgery, čínské nudle, pizzy, špagety, krevety a hranolky a poohlédnout s...

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů