článek

Černá ředkev v naší kuchyni


Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíb..
(celý článek)

Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíb...
Sdílejte obsah s přáteli



Zelenina, která detoxikuje
Černá ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud se rozhodnete si jí vypěstovat na své zahrádce, rozhodně neprohloupíte. Dokáže zbavit tělo toxinů a pomáhá při žlučových kamenech. V dnešní době naše tělo přijímá mnoho toxických látek, aniž bychom si to uvědomovali. Z potravin, z dovážené zeleniny, ovoce, z kosmetických přípravků, pracích prášků, ale i z nekvalitně barveného, syntetického oblečení (vstřebáváme škodliviny přes kůži) a ze vzduchu. Také nadužívání léků je dnes běžné – díky médiím propagujícím farmaceutické výrobky. Naše játra jsou tedy hodně zatěžována a to nám způsobuje zdravotní problémy.

Očista pro naše játra
Konzumace černé ředkve se doporučuje všem, kteří trpí špatnou funkcí jater, která se projevuje velkou únavou, špatným trávením, zkaženým dechem, bolestí hlavy a žlutým zabarvením bělma. Samozřejmě detoxikace neuškodí nikomu. Doporučuje se pít šťávu z černé ředkve nebo jí jíst přibližně dvacet dní při změně ročního období, kdy jsou naše játra zatěžována nejvíce. Pomáhá také při nespavosti, při špatném trávení, je močopudná a pomáhá rozpouštět malé žlučové kaménky.
Pozor! Černá ředkev se nedoporučuje při zvětšené štítné žláze, žaludečních a dvanácterníkových vředech a při průjmech.

Co obsahuje?
Najdeme v ní více vitaminu C než v citronech! Obsahuje také vitamin E, vitaminy skupiny B – B1, B2, B6, z minerálů můžeme zmínit vápník, hořčík, železo, síru, měď, fosfor a draslík.

Něco na zub? Vyzkoušejte pomazánku!
Cca 70g oloupané černé ředkve
100g lučiny
lžičku lněného nebo olivového oleje
hrst pražených slunečnicových semínek
pažitka
sůl a pepř
Černou ředkev nastrouháme, vymačkáme přebytečnou šťávu a smícháme s lučinou. Přidáme nasekanou pažitku, sůl, pepř a lněný nebo olivový olej. Slunečnicová semínka opražíme na pánvi a po vychladnutí přisypeme do pomazánky. Dobrou chuť!


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Rady a tipy

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Černá ředkev v naší kuchyni.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Černá ředkev naší kuchyni .

Naši partneři