článek

Detoxikujte svůj organismus a nabijte se energií díky zeleným potravinám…


Zelené potraviny obecně jsou řasy, bakterie a trávy s vysokým obsahem mikroživin a bílkovin. Podle řady propagačníc..
(celý článek)

Zelené potraviny obecně jsou řasy, bakterie a trávy s vysokým obsahem mikroživin a bílkovin. Podle řady propagačníc...


Zelené potraviny obecně jsou řasy, bakterie a trávy s vysokým obsahem mikroživin a bílkovin. Podle řady propagačních materiálů i sdělovacích prostředků jsou označované jako superpotraviny, které mají být prevencí i terapií řady zdravotních obtíží včetně těch nejzávažnějších (například rakoviny).

Zelené potraviny (superpotraviny, superfoods) jsou výborným přírodním zdrojem mnoha vitamínů, aminokyselin, enzymů, vlákniny a antioxidantů v jejich přirozené podobě. Jde nejen o koncentrovaný zdroj desítek mikroživin, ale zároveň io nejkomplexnější a nejpřirozenější způsob dodávání cenných živin do organismu.

Mladý ječmen


Šťáva z mladého ječmene je opravdu super potravinou. Je v ní 4x více vápníku, než je v mléce, 22x více železa než ve špenátu a tolik bílkovin, jako najdete v kvalitním steaku. Obsahuje také esenciální aminokyseliny, více než 12 minerálů a 13 různých vitamínů (včetně vitamínu K). Mnohostrannost mladého ječmene potvrzují nejen jeho rozbory a jeho složení, ale také zaznamenané účinky. Právě zásluhou těchto účinků se v posledních letech stal nápoj z mladého ječmene doporučovaným prostředkem pro posílení zdraví. Nikdy nerozpouštějte mladý ječmen ve vodě o teplotě vyšší než 45 stupňů celsia, důležité enzymy a vitamíny by se zničily. Zároveň je třeba si vybrat kvalitní produkt, protože pouze takový mladý ječmen má pro naše tělo ten správný přínos v podobě nezbytných vitamínů a minerálů.

Chlorella


Chlorella je jednobuněčná sladkovodní řasa s nejvyšším obsahem chlorofylu. Má vysoký obsah vlákniny, vitamínů a minerálů. Je také zdrojem bílkovin a stopových prvků. Dále mimo jiné obsahuje aminokyseliny a chlorellin, což je přírodní antibiotikum. Jedna tableta obsahuje miliony chlorellových buněk, které se podílejí na ozdravení našeho těla. Má minimálně 76% stravitelnost. Její nejhlavnější předností je, že umí detoxikovat organismus. Je nejbohatším zdrojem chlorofylu, který zlepšuje lidem krevní obraz, urychluje hojení ran a brání zánětům. Zlepšuje také okysličení organismu, čímž brání vzniku infekčního prostředí. Nejsilnější složkou chlorelly je růstový faktor CGF, který má výrazný omlazující a posilující efekt, působí silně prebioticky - zvyšuje rychlost růstu i kvalitu života střevní mikroflóry. CGF až 4x urychluje růst acidofilní kultury.

Spirulina


Spirulina je druh modro-zelené řasy a existuje na zemi už 3,5 miliardy let. Je to běžný doplněk stravy, který byl používán již v době Aztéků. Je to potravina velmi bohatá na živiny – obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů a minerálů, které mají řadu potenciálních benefitů. Spirulina se stala slavnou, když ji NASA začala používat pro astronauty během vesmírných misí. Existuje řada výzkumů, které se týkají spiruliny a řady jejích prospěšných vlastností. Díky jejímu vysokému obsahu bílkovin, vitamínů a minerálů se ukázala že vám dodá potřebnou energii, má protizánětlivé účinky a je velmi silný antioxidant. Tyto vitamíny a minerály hrají roli v řadě základních tělesných funkcí, antioxidačních reakcích, kontrole imunity a prevenci zánětů.




  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Zdraví

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři