Grilování stylově

Článek byl publikován

S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejména kvůli tomu, že můžeme jídlo připravovat venku a také i venku stolovat. Když už jíte venku, užijte si to se vší parádou a stolujte stylově. Vyměňte papírové tácky za pár doplňků, které vám dodají pocit rodinné pohody a jedinečnosti okamžiku.



Grilovat můžete kdekoliv, na zahradě, terase chatě či chalupě. Gril sebou můžete vzít i do karavanu, pokud vyrážíte na dovolenou na kolech. Ke grilu už je třeba jen oheň, oblíbené potraviny ve formě zeleniny, masa i pečiva a můžete začít. Vezměte si pár pomocníků pro usnadnění grilování a příjemné stolování. Povyšte pobyt v přírodě na společenskou událost.



Místo papírových tácků vyndejte porcelán. Pokud něco rozbijete, berte to tak, že střepy přinášejí štěstí a že hmotné statky si sebou na věčnost stejně nevezmete. K obracení horkých steaků, hamburgerů i kusů zeleniny zkuste místo vidličky kleštěmi, pinzetou či super grilovací obracečkou. Bude to mnohem stylovější a také jednodušší.



Můžete volit i nádobí vhodné ke grilování v podobě nádobí z ekologické směsi z plastu a bambusu. Nabídka je ve spoustě krásných pastelových barev, které se k létu skvěle hodí. K dispozici jsou malé i velké misky nebo nápojové kelímky. Přidejte dřevěné a ratanové podnosy.



Příprava lahůdek
Pro přípravu kupte raději skutečně kvalitní a odleželé jateční maso. Nemusí být úplně čistě libové, troška tuku mu dodá tu pravou chuť a šťávu. Maso před samotným grilováním zbytečně neomývejte. Vysušte jej čistou vlhkou utěrkou.
Zapomeňte na marinování a připravujte čerstvé maso jen se základním kořením a bylinkami. Pepř přímo z mlýnku a pár bylin bohatě stačí. Solte až hotový pokrm, ať maso nepouští zbytečně šťávu.



Gril pořádně rozehřejte, ať jsou uhlíky pěkně žhavé, ale oheň v nich neplápolá. Grilovací náčiní jako je jehla a rošty před použitím potřete kůží ze špeku. Můžete jej také potřít olejem, pokud jej nemáte k dispozici. Maso se nebude přichycovat.
Na maso použijte obracecí kleště, nepíchejte do něj vidličkou, aby vám z něj nevytékala šťáva, která dodá masu chuť. Ryby grilujte celé. Na trhu jsou k dostání i speciální košíky, síta a rošty na grilování ryb. Nebudou se vám rozpadat a propadávat na uhlíky.



Pokud grilujete, určitě si dejte k masu spoustu grilovaných druhů zeleniny. Je výborná a maso bude lépe stravitelné. Na závěr můžete zkusit i ugrilovat sladkou tečku, třeba v podobě grilovaného ananasu. Chutná výtečně. 

S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedním z nejoblíbenějších způsobů kuchtění. Zejm&e...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Grilování stylově

Odkazy na tématické stránky

Video recepty na grill

Recepty na grill

Grilování stylově Grilování stylově Grilování stylově

Autoři článku

Tomáš Rohlena

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů