Jak udělat správnou domácí majonézu?

Článek byl publikován

Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kumšt pokud známe ty správné fígle. Naše domácí majonéza bude lahodná, jemná a ve správné konzistenci, pokud ji budeme připravovat z ingrediencí, které mají stejnou takřka pokojovou teplotu. Proto je úplně nejdůležitější včas vyndat vejce z ledničky a to i na pár hodin předem.


Hned na počátku je velmi dobré do žloutků přidat pepř, sůl i ocet, nebo trošku citrónové šťávy. Následně slunečnicový olej. Přidáme-li i malé množství hořčice, bude naše majonéza konzistenčně krásně jemná a vazká. Tu je dobré přidat ještě před olejem a šleháním. Nejlepší je na šlehání ruční metlička. Posílíte svaly a vaše majonéza bude jemná a lahodná.


Pokud se nám ale přece jenom stane, že se nám majonéza srazí, rychle napevno rozšleháme žloutek s troškou soli a pak postupně po malých kapkách přidáváme sraženou majonézu a přimícháváme. Majonéza získá znovu tu správnou jemnost, jakou u ní právě chceme mít.

Vaječný salát s domácí majonézou1. Vaječný salát s domácí majonézou
Majonézu můžete použít třeba do Vaječného salátu.


Bramborový salát2. Bramborový salát
Klasické použití majonézy do Bramborového salátu.


Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kumšt pokud známe ty správné fígle. Naše d...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Jak udělat správnou domácí majonézu?

Autoři článku

Tomáš Rohlena

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů