Kluci v akci

Článek byl publikován

Kdo by nevěděl, o čem je pořad s tímto názvem, ať si zkusí zapnout ČT1 v sobotu v podvečer. Ale nejspíš to víme už dávno všichni. Zábavný seriál o vaření Kluci v akci se u nás vysílá již od září 2005 a vůbec se za tu dobu neokoukal a mezi televizními diváky je stále velmi populární.

Je to bezesporu především zásluhou hlavních protagonistů, zručných kuchařů Filipa Sajlera a Ondřeje Slaniny. Za těch 10 let jsme díky nim mohli u televizní obrazovky vidět spoustu zajímavostí a nešlo vždy jen o kulinářské zážitky. Třeba při cestování po krásných místech naší země, nebo při návštěvách mnoha, často i exotických zemí. Tam všude vařili, předávali nám své kuchařské zkušenosti, nechali nás nahlédnout do chutí a vůní exotických jídel. Nebo jsme se mohli inspirovat monotématickými cykly z české kuchyně, například Domácí pečení, Česká klasika, Úsporné vaření, Vánoční sladkosti a mnoha dalšími.

Filip Sajler má za sebou, kromě jiného, praxi ve špičkových restauracích v České republice, USA, Německu a Singapuru. Má řadu ocenění z mezinárodních kuchařských soutěží, v průběhu českého předsednictví EU v Bruselu vařil pro významné evropské politiky, evropské premiéry a v neposlední řadě vařil nebo připravoval catering pro známé hvězdy showbusinessu a sportu, jako je třeba Madonna, John Malkovich, Tiger Woods, David Copperfield a další.

Ondřej Slanina vystudoval Školu hotelnictví a gastronomie hotelu International, pracoval v prestižních restauracích jako šéfkuchař a od roku 2003 sbírá medaile a kuchařská ocenění u nás i ve světě. Oba jsou, i přes své mládí, v kulinářském světě velmi úspěšní. V soukromí jsou dnes již oba otcové rodin, ve volném čase sportují, věnují se golfu, automobilům.

Za celou tu poměrně dlouhou dobu kupodivu neztratili vůbec nic na svém mladistvém elánu, nadšení a chuti do vaření. Mají totiž obdivuhodný dar zprostředkovat televizním divákům kouzlo vaření a přípravy jídel osobitým neformálním a přitažlivým způsobem. Z jejich vaření na nás dýchne pohoda a také každého z nás okouzlí, s jakou lehkostí dokážou být naprostými profesionály. Jejich dialog při vaření je plný smíchu a kamarádského humoru, jsou bezprostřední, sympaticky skromní a milí. Prostě „kluci“. I po těch letech nemusí název svého pořadu měnit a určitě to nebude potřeba hned tak .

Pomalu začíná grilovací sezóna a tak se i Kluci v akci v nyní posledním dílu vrhli na grilování. Tentokrát trochu netradičně, grilování v kuchyni, protože počasí prostě neporučíme. Jejich špízy z vepřových jater, vepřová panenka se dvěma přílohami a grilované jahody v papilotě byly připraveny naprosto profesionálně a s milým klukovským humorem a nadhledem. Z celého dílu pořadu Kluci v akci vyzařuje pohoda, lehkost , půvab a duch mládí. Kromě skvělé přípravy a vaření je i jejich servírování hotových jídel pastvou pro naše oči. Pořád je prostě na co se dívat.

Každou sobotu v podvečer můžete rozšířit svůj jídelníček o zajímavé, chutné a nevšední jídlo, určitě uslyšíte i pár užitečných kuchařských rad a třeba se i nakazíte klukovským optimismem a zábavností dvou mladých šikovných kuchařů. Nebudete litovat.

Zdroj fotografií: Facebook

Kdo by nevěděl, o čem je pořad s tímto názvem, ať si zkusí zapnout ČT1 v sobotu v podvečer. Ale nejspíš to víme už dávno všichni. Zábavný seriál o vaření Kluci v akci se u nás vysílá již od září 2005 ...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů