Kupujete chlazené maso?

Článek byl publikován

Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčkované chlazené maso do zásoby do mrazničky? Možná neděláte dobře. Proč?


Stalo se…
Jak už bývají maminky starostlivé, když synové v neděli před polednem zavolali, že nepřijedou až v pozdně večerním čase, jak bylo plánováno, ale už tak za dvě hodinky, honem jsem vystartovala do nejbližšího nákupního střediska koupit něco, co se dá rychle připravit k pozdnímu obědu. Hned u vchodu do hypermarketu chladicí pult a kotleta v akci. No, proč ne? Spěchám, popadnu první pěkný balíček, zaplatit a domů k plotně. Uvažuju, co bude nejrychlejší. Asi vykostit, nakrájet a přírodní řízky. Ale co to? Uvnitř masa na kost zmrzlý cca 5 cm v průměru velký kus. Co z toho vyplývá? Maso bylo před vložením do chladicího pultu zmražené, tam postupně rozmrzalo. A kdo ví, jestli poprvé!


Opakovaně zmražené potraviny
Všichni už jsme slyšeli, že jednou rozmražené potraviny se znovu zmrazovat nemají, někteří i vědí proč. Je zbytečné zde rozebírat všechny chemické a biologické pochody, které v potravinách v tomto případě probíhají. Postačí konstatovat, že vašemu zdraví takovéto jídlo rozhodně neprospěje, naopak, můžete si založit na celou řadu zdravotních potíží. Skončíte-li s pouhou nevolností, průjmem a zvracením, dopadnete ještě dobře. A o nějaké kvalitě se vůbec hovořit nedá!

Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčkované chlazené maso do zásoby do mrazničky? Možná ned...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Kupujete chlazené maso?

Autoři článku

Tomáš Rohlena

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů