článek

MasterChef Česko 2020


Trojice zkušených, mistrovských, kulinářských bohů Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt již podruhé přijali roli..
(celý článek)

Trojice zkušených, mistrovských, kulinářských bohů Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt již podruhé přijali roli...


Trojice zkušených, mistrovských, kulinářských bohů Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt již podruhé přijali roli porotců v soutěži MasterChef Česko. Britský koncept soutěže ve které soutěží amatérští kuchaři, se v české republice dobře uchytil a s čtvrtou řadou této oblíbené série se můžeme setkávat od 5. února každou středu a čtvrtek na TV Nova od 21:30.

MasterChef

Založen na britském pořadu MasterChef od BBC. Soutěž probíhá v MasterChef kuchyni, kde se nachází velká kuchyňská linka s několika plotnami, plně vybaveným skladem potravin, mrazáky i lednicemi.

V první části soutěže

Produkce vybere určitý počet soutěžících, kteří přicházejí uvařit své jídlo před odbornou porotu. Soutěžící dostanou hodinu na to, aby připravili své nejlepší jídlo, které rozhodne, jestli postoupí do dalšího kola. Porotci po ochutnání hlasují slovy ano a ne. Pokud soutěžící dostává alespoň dvě ano, postupuje o krok dále v boji o zástěru MasterChefa.

V následujícím kole

Vybraní soutěžící bojují o místo ve finálové sestavě. O jejich postupu mnohdy rozhoduje např. technika krájení cibule, čištění ryby či kreativní příprava pokrmů z obyčejných surovin. Soutěžící jsou pod obrovským tlakem a rozhodují mnohdy milimetry. Proto je soutěž tak napínavá a plná adrenalinu i když se jedná o pořad o vaření.

Práce v profesionální kuchyni není procházka růžovým sadem

Soutěžící ve finálové sestavě jsou podrobeni různým zkouškám, které se v průběhu soutěže střídají. Projdou testem improvizace s tajemným boxem, vyřazovacím testem, který odhalí jejich znalosti, schopností pracovat v týmu a nakonec stresovou výzvou, která prověří zda-li jsou schopni zachovat chladnou hlavu asertivitu a naservírují perfektní talíř. Vítěz vyhraje půl milionu korun, titul českého MasterChefa a možnost vydat vlastní kuchařku.

Šéfkuchař Radek Kašpárek

Jeho kariéra započala vystudováním Střední školy společného stravování v Ostravě, později absolvoval stáž v Hotelu Swissotel the Bhosphorus, pracoval i v hotelech Savoy a Aria. Kromě toho také vedl kurzy školy vaření a vystupoval i v televizních pořadech – Kašpárku vař! a Co bude dnes k večeři. Je jedním z majitelů vyhlášené pražské restaurace Field. Ta byla již po druhé oceněna prestižní michelinskou hvězdou. Patří tak pouze ke dvěma českým restauracím, které se pyšní tímto gastronomickým oscarem. Kašpárek jako šéfkuchař vyznává moderní kuchyni, přímočarost a nepřikrášlenou prezentaci surovin. Zbytečné okolky nechává stranou a hostům servíruje gastronomii založenou na překvapivých, ale velmi silných chutích.

Šéfkuchař Jan Punčochář

Je jeden z nejlepších českých šéfkuchařů. Vyučil se v hotelu Ambassador. Hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restaurací jako je Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší Groupe. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, kde absolvoval stáže v michelinských restauracích Hangar 7 a Tim Raue. Jako kuchař také působil v přední švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem podniku Le terroir, kde působil deset let. Několik let dozoroval a koncepčně se podílel na kuchařském provozu v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech nebo gastro provozů Pohostinec Monarch a Pohostinec Karlín. Skoro 5 let působil jako šéfkuchař pražského Grand Cru Restaurantu. Na jaře roku 2019 si otevřel svou vlasní restaraci U Matěje a stal se porotcem v soutěži Master Chef Česko.

Šéfkuchař Přemek Forejt

Nejmladší ze všech porotců, jehož jídla mají obrovský přesah. Své bohaté zkušenosti nabral v brněnské restauraci Koishi, kde působil dva roky a v Michelinskou hvězdou oceněné londýnské restaurace L’Autre Pied, v níž vařil bezmála čtyři roky. O tom jak své znalosti zúročil se můžete přesvědčit v jeho restauraci Entréé otevřené v někdejších prostorách olomouckého divadla. V pouhých třiceti letech se Přemek Forejt stal šéfkuchařem vyhlášené olomoucké restaurace Entrée, která láká hosty z celé české republiky na jedinečné vybrané pokrmy a nádherný interiér. Prosadil se tak jako jeden z nejmladších a nejinspirativnějších šéfkuchařů Česka. V roce 2017 byla restaurace Entrée v prestižní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant vyhlášena nejlepší v ČR.


Pokud patříte mezi gurmány či jen sháníte nové recepty přidejte se k nám ke sledování této napínavé show.


Zdroj fotografií: Facebook

Mušle s bílým vínem a petrželkou

Mušle s bílým vínem a petrželkou


Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli.


Créme brulée

Créme brulée


ojďme ochutnat ten úžasný Créme brulée. Zvládnete si ho připravit i doma.


Hovězí Wellington

Hovězí Wellington


Hovězí Wellington je pečené v listovém těstě a je to to pravé jídlo nejen pro slavnostní příležitosti.


Polévka s fenyklem a rybími nočky

Polévka s fenyklem a rybími nočky


Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu.


Steaky s  třešňovou omáčkou

Steaky s třešňovou omáčkou


Steaky s třešňovou omáčkou nás osloví tou výtečnou kombinací chutí vína, sladkých třešní a propečeného masa.


Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina


Zmrzlina je symbolem léta a na pochoutku v kornoutu se dá nalákat nemálo znát alespoň jednou.


Toast se ztraceným vejcem

Toast se ztraceným vejcem


Výborný toast s vejcem, který je ideální jako dobrá svačina nebo lehká a rychlá sváteční snídaně.


Mořská štika na zázvoru

Mořská štika na zázvoru


Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou mořskou rybu.


Červená řepa s křenem

Červená řepa s křenem


K hlavnímu jídlu si rádi dáváme něco pikantního. Vhodnou a chutnou přílohou může být červená řepa s křenem.


Odkazy na tématické stránky

https://www.facebook.com/masterchefcesko/

https://novaplus.nova.cz/porad/masterchef-cesko


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Televize

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako MasterChef Česko 2020.
Nebo hledejte podobné podle části názvu masterchef Česko 2020 .
Další recepty na MasterChef Česko 2020.

Naši partneři