článek

Podzimní detox: Zbavte své tělo nahromaděných toxinů...


Připravte se na přicházející náročné zimní období a důkladně pročistěte své tělo od nahromaděných toxinů. Podzimní detox ..
(celý článek)

Připravte se na přicházející náročné zimní období a důkladně pročistěte své tělo od nahromaděných toxinů. Podzimní detox ...


Připravte se na přicházející náročné zimní období a důkladně pročistěte své tělo od nahromaděných toxinů. Podzimní detox také pozitivně ovlivní stav vašeho imunitního systému, to se v období chřipek a všudypřítomného nachlazení jistě bude hodit.

Jak na podzimní detox?


Během podzimního detoxu krásně pročistíte tělo od toxínů, díky kterým můžete cítit únavu a melancholii. Základem pořádného detoxu je velké množství zeleniny, potažmo ovoce a dostatečný příjem tekutin nejlépe vody a bylinných čajů. Dobré je také ze svého jídelníčku vynechat nezdravé tuky, červené maso, bílou mouku, cukr, alkohol kofein a kouření. Délka detoxikace je velmi individuální a může trvat dva až čtyři týdny. Vylučování odpadních látek z těla podpoří také saunování, masáže či pobyt na čerstvém vzduchu. Dopřejte si čas na sebe a naslouchejte svému tělu a svým potřebám.

Tipy na podzimní očistu


Jablka
Podzimní jablka jsou jako stvořená pro detox. Nasaďte si jablečnou kůru, která spočívá v tom, že denně sníte 1,5 kg syrových jablek. V celém průběhu detoxikace pijte aspoň 3 l vody a bylinkového čaje. Tento denní rituál je dobré dodržovat po dobu tří až pěti dní.

Očistný ocet
Jablečný ocet je výborný antioxidant, který můžete užívat v každém období. Přijde vám divné konzumovat ocet? Nemusíte se bát, jablečný ocet nebo umeocet fungují v těle zásaditě. Zároveň mají skvělé účinky na pleť a zažívací trakt. Umeocet navíc pomáhá proti únavě. V obou případech je dobré zvolit produkty nejlépe v bio kvalitě. Tato kůra by v ideálním případě měla trvat tři týdny, kdy každé ráno na lačno vypijete sklenici čisté vody s polévkovou lžící jablečného octu nebo umeoctu.

Zelenina a ovoce
Jestliže vám ani jedna výše popsaný kůra nevyhovuje, vrhněte se na popíjení očistých šťáv z čerstvé zeleniny a ovoce. Ideálně využívejte sezónní plodiny jako jsou mrkev, červená řepa, špenát, cuketa, dýně, zelí, cibule, fenykl, hrušky, jablka, švestky, banány. Skvělé je ovoce a zeleninu kombinovat dohromady, hranice vaší kreativity si nastavte sami. Pokud se na podzim budete chtít trochu prohřát, připravte si lehký zeleninový vývar. Zeleninu však vařte krátce abyste z ní nevyvařili všechny vitamíny.


Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky


Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně.


Bylinkový ocet

Bylinkový ocet


I když jsou bylinkové octy neobvyklé, jistě naleznou své uplatnění. Můžete je použít k ochucení zeleninových salátů či k přípravě domácí majonézy a dresinků.


Kořeněné křížaly z jablek

Kořeněné křížaly z jablek


Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou.



  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Dieta

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři