článek

Rozhovor o jídle s producentem animovaných filmů Ondřejem Všetíčkem


Na východním okraji Prahy panuje toho dopoledně teplé, větrné počasí. Zdálky tlumeně hučí uspěchaný provoz na výpadovkách..
(celý článek)

Na východním okraji Prahy panuje toho dopoledně teplé, větrné počasí. Zdálky tlumeně hučí uspěchaný provoz na výpadovkách...


Na východním okraji Prahy panuje toho dopoledně teplé, větrné počasí. Zdálky tlumeně hučí uspěchaný provoz na výpadovkách a na zahradě ateliéru je slyšet šumění listí. Dnes si budeme povídat s Ondřejem Všetíčkem, kameramanem a producentem animovaných filmů pro děti. Už na začátku devadesátých let se se svou kamarádkou rozhodl vybudovat vlastní místo, kde by mohl realizovat své audiovizuální projekty. Díky letité spolupráci s panem Vaňkem, svého času spolupracovníkem slavného Jiřího Trnky, se naučil klasický způsob animace bez jakéhokoliv digitálního zpracování. Vedle této vášně jeho život provází i záliba v jídle a letním grilování. A právě k tomuto tématu náš rozhovor postupně sklouzl.


Ondřeji, dobré dopoledne, vidím, že se v jednotlivých místnostech ateliéru pilně pracuje. Všechno je v pohybu. Co vás momentálně zaměstnává?

Ateliér a veškeré vybavení a příslušenství jsme pronajali mladé generaci filmařů. Název projektu je zatím tajný, ale mohu prozradit, že příběh trojdílného filmu se točí okolo dobrodružné cesty party školáků do počítačové hry. Tam děti musejí prokázat důvtip a talent, aby překonali všelijaké nástrahy virtuálního světa. Je to fantasy film s výchovným akcentem. A víc už opravdu nemohu říct.

Jak se vám s mladými spolupracuje?

Někdy nápady nebo jejich řešení nepřicházejí, a to potom nálada není bůhvíjak dobrá. Vždycky jim říkám, že se přes tyto prostoje musejí přenést, nepřestávat to zkoušet. No, někdy propadají malověrnosti. Ostatně kdo občas ne. Na druhou stranu jde někdy práce snadno od ruky. Denní plán se splní třeba už odpoledne, což je vždycky příjemné. V podvečer je pak čas i dát s mladými kolegy skleničku nebo něco dobrého k jídlo. Za odměnu.

Vidíte. Všiml jsem si tady u vás na zahradě velkého grilu a jednoho velmi dlouhého stolu. Kdo u vás griluje, nebo se střídáte?

Když to vyjde do kroku, tak se každé pondělí snažím připravit něco já. V neděli večer naložím tři kila masa…

Pardon, které maso preferujete?

(smích) To také záleží na momentální náladě. Když se vyloženě v pracovním týdnu na něco těším, tak kupuji pěkně prorostlé maso, takže krkovice nebo bůček. Miluju totiž tlusté maso, ze kterého odkapává šťáva. No, a když náladu potřebně nevyladím, kupuji libové maso, které je z mého pohledu o něco nudnější.

To, co říkáte, zní velmi, velmi chutně. Ale vašemu zdraví tyto vydatné večeře asi neprospívají.

Naštěstí dnes můžete najít veškeré informace na internetu. Tak i já brouzdám po síti a čerpám tipy na zdravá grilovaná jidla. A pak tady máme také mladé kolegy, jejich smysl pro odpovědnost za zdraví přesahuje jakoukoliv moji představivost. (smích)

Klasický grilovaný steak

Klasický grilovaný steak


Klasickým grilovaným steakem a skleničkou vychlazeného piva odrovnáte všechny svoje přátele.


Grilovaný steak (Carne Asada)

Grilovaný steak (Carne Asada)


Skvělá volba pro milovníky ostřejší mexické kuchyně se ukrývá v grilovaném steaku Carne Asada.


Pikantní grilované kuřecí maso

Pikantní grilované kuřecí maso


Fádní chuti drůbežího masa dodá tento recept správný tah na branku.


Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina


U tohoto receptu můžete nechat svoji fantazii pracovat naplno, protože ugrilovat lze skoro každá zelenina.


Grilovaná zelenina s náplní

Grilovaná zelenina s náplní


Osvědčená kombinace grilované cukety a hub potěší nejednoho malého strávníka.



  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Osobnosti o jídle

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři