článek

Tajemství italských kuchařů odhaleno! Jak připravit tu nejlepší pizzu?


Dospělí i děti pizzu prostě milují. Provoňte svou kuchyň podmanivou vůní této italské pochoutky a vyzkoušejte náš osvědčený recept na křupavou pizzu jako z pravé italské restaurace. ..
(celý článek)

Dospělí i děti pizzu prostě milují. Provoňte svou kuchyň podmanivou vůní této italské pochoutky a vyzkoušejte náš osvědčený recept na křupavou pizzu jako z pravé italské restaurace. ...
Sdílejte obsah s přáteli



Dospělí i děti pizzu prostě milují. Provoňte svou kuchyň podmanivou vůní této italské pochoutky a vyzkoušejte náš osvědčený recept na křupavou pizzu jako z pravé italské restaurace. Zapojte do příprav i vaše děti a nechte je dozdobit pizzu dle vlastní fantazie.

Ingredience na 4 středně velké pizzy:


-400 g hladké mouky (3 hrnky)
-50 ml olivového oleje (6 lžic)
-2 dcl vody (1 hrnek vody)
-8 g cukru
-7 g soli
-2 g droždí

Doporučené ingredience na dozdobení pizzy:


-1-2 plechovky loupaných rajčat v rajčatové šťávě
-Sýry, salámy
-Zelenina
-Oregano na závěrečné posypání pizzy
-A další dle chuti....

Postup:


-Rozdrobte droždí do misky, posypte cukrem a zalijte trochou vlažné vody. Tuto směs nechte alespoň 30 minut na teplém místě kynout.

-Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, olej, vodu a nakynuté droždí. Tuto směs alespoň 10 minut hněťte. Těsto se po chvilce přestane lepit a výsledkem bude hladké a vláčné těsto.

-Z těsta vytvarujte kuličku, překryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout alespoň 1 hodinu.

-Vykynuté těsto rozdělíme na 4 menší kuličky, které postupně vyválíme na pomoučeném válu co nejtenčí základ pizzy.

-Vyválené těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem a zdobíme dle své fantazie. Na závěr posypeme oreganem.

-Hotovou pizzu přesuneme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšší výkon ca 10 minut, dokud nejsou okraje pizzy křupavé. Bon appétit!

Pokud si stále lámete hlavu s tím, jak svou pizzu dozdobit, inspirujte se našimi tipy!


Náš favoritBrusinková


Loupaná rajčata v rajčatové šťávě, mozzarela, hermelín, brusinky

TutovkaŠpenátová


Loupaná rajčata v rajčatové šťávě, mozzarela, listový špenát, šunka, vajíčko (vajíčko vyklepneme doprostřed pizzy ca 4 minuty před vyndáním z trouby)

Volba dětíHawai


Loupaná rajčata v rajčatové šťávě, mozzarela, šunka, ananas

Pikantní: Salámová


Loupaná rajčata v rajčatové šťávě, mozzarela, suchý salám, beraní rohy

Už se vám sbíhají sliny jako nám? Vyzkoušeli jste už domácí pizzu a jaká je vaše nejoblíbenější variace?  Pochlubte se nám v diskuze pod článkem. 


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rady a tipy

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři