Nastalo pravé poledne a je čas na oběd. Co budeme obědvat v roce 2020 a jaké jsou aktuální obědové trendy pro rok 2020, se dozvíte v tomto článku.
BIO steak se zeleninovým salátem
Chuť masa z BIO zemědělství poznáte na první sousto. Rozdíl je díky přístupu k chovu skotu, který se odráží na kvalitě a chuti masa. Když si k obědu připravíte maso z udržitelného zemědělství, sice si trošku připlatíte, ale máte tak jistotu, že kromě kvalitní bílkoviny do svého těla nepřijímáte žádné antibiotika a hormony. Steak stačí pouze posolit z obou stran a připravit si ho na pánvi tak jak ho máte rádi. Vynechte těžké přílohy jako jsou brambory, knedlíky či rýži po kterých se budete cítit těžcí a bude se vám hůře trávit. Místo toho si připravte výtečný salát plný vitamínů, který zároveň podporuje dobré trávení masa. Tímto spojením vašemu tělu dodáte vyváženou porci vitamínů a bílkovin.
Asijská kuchyně
Indická, japonská, thajská, vietnamská tuto kuchyni oceníte zejména pokud jste zastánci spíše vegetariánské kuchyně. Pro asijskou kuchyni je typické použití vysokého množství zeleniny a luštěnin, na přípravu je to velmi rychlé jídlo. Nicméně asijská kuchyně chutná skvěle také s masem. Stačí vám vhodné ingredience a koření. V této kuchyni je obrovský prostor pro kreativitu. Pokud spěcháte dejte vařit jasmínovou rýži, mezi tím si na pánvi orestujte zeleninu, přidejte kari pastu a celé zalijte kokosovým mlékem. Výborný oběd máte hotový za několik minut a dodá vám potřebnou energii do náročného dne.
Syté polévkové krémy
Není nic jednoduššího než dát potřebné suroviny do hrnce a po několika minutách vaření zeleninu rozmixovat do potřebné konzistence. Nemusíte se bát, že byste byli hladoví. Pokud se vám podaří odhadnout vhodný poměr vody a zeleniny získáte opravdu výživný krém, který můžete doplnit například pečenou zeleninou či masem. Při servírování dejte do středu talíře pečenou zeleninu či maso a od okraje zalijte krémem. Připravte si lahodný celerový krém s pečenou bramborou uzeným tempehem. Skvělé jídlo za pár peněz jako z michelinské restaurace.
Kreativní saláty
Chcete svému tělu dopřát bohatý přísun všech potřebných vitamínů? V přípravě salátů nikdy nemůžete udělat chybu. Stačí vám kvalitní zelenina, lahodná zálivka, vše co máte rádi a trocha fantazie. Máte načtených tisíce salátových receptů? Začněte je kombinovat. Osobně zbožňuji salát v kombinaci restovaných a čerstvých surovin s ovocem. Nakrájejte si cuketu a nechte ji chvilku vypotit, mezitím si orestujte slunečnicová semínka se solí. V míse smíchejte salát polníček s nakrájenou sušenou meruňkou, restovanými slunečnicovými semínky a cherry rajčátkem. Nakonec přidejte chvilku restovanou cuketu s cibulkou nakrájenou na kolečka. Celý salát zakápněte kapkou medu a citronu, osolte a opepřete. Teď už si můžete dopřát výtečný oběd, který hraje všemi barvami. Pokud se bojíte že vás salát nezasytí, servírujte s pečenou bruschettou.