Nabídka
Přidej
článek

Top 5 potraviny na měsíc červenec 2021, které si můžete uchovat na zimu...


Červenec je měsícem bohaté sklizně dozrávajícího ovoce a zeleniny, putování a odpočinku. Jíst sezónně se vyplatí a my vám..
(celý článek)

Červenec je měsícem bohaté sklizně dozrávajícího ovoce a zeleniny, putování a odpočinku. Jíst sezónně se vyplatí a my vám...


Červenec je měsícem bohaté sklizně dozrávajícího ovoce a zeleniny, putování a odpočinku. Jíst sezónně se vyplatí a my vám přinášíme výběr plodin, které si můžete vychutnat a uchovat na podzimní a zimní měsíce.

Broskve


Původně pocházejí z dálného východu, kde se pěstují již 4000 let. Broskve jsou delikátním šťavnatým ovocem s 88% obsahem vody. Obsah kalorií v jedné broskvi je velmi nízký, a proto je můžete konzumovat podle libosti i když držíte nějakou dietu. Navíc vyvolávají pocit nasycenosti, zlepšují náladu a dopřejí vám uvolnění. V lidovém léčitelství se používali broskve na kašel a proti astmatu. Z broskví lze připravit hromada receptů, můžete si z nich upéct lahodný koláč, uvařit lahodné chutney, které se skvěle hodí k masu a nebo si je zavařit jako kompot.

Rybíz


Malé jedlé bobule červené, bílé nebo černé barvy s nakyslou chutí. Rybíz se do střední Evropy dostal z Francie a Anglie kde se hojně pěstoval již od 15. Století. Do současnosti se rybíz těší velké popularitě, protože se jedná o nenáročnou rostlinu. Patří do odrůdy srstkovité a je tedy příbuzný angreštu. Všechny odrůdy rybízu jsou bohatým zdrojem vitaminu C, vlákniny, vápníku, železa, draslíku a vitaminy skupiny A a B. Rybíz lze velmi jednoduše zpracovat do marmelády, kompotu a výborný je například i rybízový sirup.

Mrkev


Mrkev pochází z Jižní Asie, z oblasti Afghánistánu, Íránu a Pákistánu, kde doteď najít její nezkultivované zástupce. Předpokládá se, že se mrkev do Evropy dostala ve 12. století. Obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek a je velmi přínosná pro naše zdraví. Nejvýznamnější jsou betakaroteny - dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Tedy pokud chcete mít krásné letní opálení, konzumujte mnoho mrkve. Mrkev je základní surovinou mnoha nejen tradičních českých jídel. Vyzkoušeli jste si ji však někdy fermentovat na zimu?

Rajčata


Pěstovali je již staří Mayové a do Evropy se dostali před více než 500 lety na lodích španělských konkvistadorů. Rajčata velmi zásadně prospívají našemu zdraví, protože se považují za velmi silný antioxidant a obsahují mnoho vitamínů a minerálů. Rajčata pomáhají snižovat riziko kardiovaskulárního a cévního onemocnění. Věděli jste, že rajčata jsou botanicky brána jako ovoce? Červenec je měsícem sklizně šťavnatých rajčat, ze kterých se dá například připravit lahodná rajčatová omáčka či kečup.

Třešně


Na základě archeologických nálezů z doby bronzové se vědci domnívají, že třešně pocházejí z Evropy. Mají velmi blahodárný vliv na lidský organismus, protože pomáhají čistit krev a účinně působí na játra a ledviny. Toto letní ovoce zároveň ocení lidé, kteří trpí cukrovkou, protože třešně podporují produkci inzulínu a zároveň fungují jako skvělý antioxidant. Třešně chutnají skvěle jako marmeláda s velkými kusy ovoce nebo si z nich můžete připravit lahodnou třešňovou omáčku k masu.

Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Broskvový koláč se zakysanou smetanou


Jemná broskvový koláč ze šťavnatých broskví vám zlepší náladu.


Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda


Jemně nakyslá rybízová marmeláda, vám dodá mnoho vitamínu C.


Mrkvový dort

Mrkvový dort


Tradiční mrkvový dort se skvěle hodí na zahradní narozeninovou párty.


Nejlepší domácí kečup

Nejlepší domácí kečup


Připravte si delikátní domácí kečup. Nastala rajčatová sezóna.


Vepřová panenka s třešněmi v portském víně

Vepřová panenka s třešněmi v portském víně


Vychutnejte si tuto lahodnou kombinaci šťavnatého masa, třešní a portského vína.



  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři