článek

Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové


Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, al..
(celý článek)

Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, al...
Sdílejte obsah s přáteli



Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Maso je po naložení opravdu šťavnaté a ztratí svou typickou pachuť + vůni, která vadí většině lidí. Nakládáme divočinu, ale i jehněčí, skopové nebo svíčkovou. Po moření je maso vhodné k pečení, ale i jiným tepelným úpravám. Záleží pouze na vás.

Při nakládání do mořidla platí několik pravidel, která by se měla dodržovat - k nakládání používáme porcelánové nebo kamenné nádoby, nikdy ne kovové. Mořidlo na maso lijeme vždy vychladlé. Maso před nakládáním nesolíme, ale až před tepelnou úpravou. Doba nakládání se různí podle počasí - v létě nakládáme zvěřinu na 2-3 dny, za to v zimě (nebo v ledničce) můžeme maso nechat uležet i týden. Avšak dobu moření zbytečně nepřeháníme, abychom nepřišli o cenné zdraví prospěšné látky obsažené jak v mase, tak v zelenině a koření. Mořidlo můžeme použít při další úpravě masa. Pokud máme tu možnost, používáme čerstvé bylinky a ne příliš staré koření. Vůně je opravdu důležitá.

Ocet nebo víno?
Je jen na vás, co vyzkoušíte. Každé má něco do sebe. Nejlépe oboje a pak se rozhodnete, co vám lépe lahodí. U octa dáváme pozor s dávkováním, ať nepřelijeme. Může se totiž snadno stát, že maso bude kyselé. Obzvláště náš český 8% ocet je velice kyselý. Proto můžeme použít vinný nebo balsamikový. U výběru vína si dáme také záležet. Z nedobrého vína rozhodně nevykouzlíte lahodný pokrm. Proto volíme ty kavlitní. Z červených se doporučují aromatické, hutné druhy jako například portugal nebo portské. A z bílých španělská či aromatická moravská. Dobrou chuť!

Mořidlo s balsamikovým octem

Mořidlo s balsamikovým octem


Zde je recept na jemné mořidlo s balsamikovým octem, který není tak kyselý jako náš 8%.


Mořidlo s červeným vínem

Mořidlo s červeným vínem


Pokud se chystáte připravit slavnostní oběd nebo večeři ze zevěřiny, naložte si maso předem do tohoto vynikajícího mořidla.


Mořidlo s octem na zvěřinu

Mořidlo s octem na zvěřinu


Vyzkoušejte mořidlo s octem, které zbaví zvěřinu pachuti a nelibé vůně. Stojí to za to.


Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu

Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu


Toto mořidlo vám zaručí vynikající, šťavnatou chuť masa.


Vinné mořidlo s jalovcem

Vinné mořidlo s jalovcem


Jalovec neodmyslitelně patří ke zvěřině, proto je toto mořidlo velice oblíbené.



  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top 5 ů na mořidla divočiny nebo svíčkové.
Nebo hledejte podobné podle části názvu top mořidla divočiny nebo svíčkové .

Naši partneři