článek

Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové


Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Mas..
(celý článek)

Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Mas...


Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Maso je po naložení opravdu šťavnaté a ztratí svou typickou pachuť + vůni, která vadí většině lidí. Nakládáme divočinu, ale i jehněčí, skopové nebo svíčkovou. Po moření je maso vhodné k pečení, ale i jiným tepelným úpravám. Záleží pouze na vás.

Při nakládání do mořidla platí několik pravidel, která by se měla dodržovat - k nakládání používáme porcelánové nebo kamenné nádoby, nikdy ne kovové. Mořidlo na maso lijeme vždy vychladlé. Maso před nakládáním nesolíme, ale až před tepelnou úpravou. Doba nakládání se různí podle počasí - v létě nakládáme zvěřinu na 2-3 dny, za to v zimě (nebo v ledničce) můžeme maso nechat uležet i týden. Avšak dobu moření zbytečně nepřeháníme, abychom nepřišli o cenné zdraví prospěšné látky obsažené jak v mase, tak v zelenině a koření. Mořidlo můžeme použít při další úpravě masa. Pokud máme tu možnost, používáme čerstvé bylinky a ne příliš staré koření. Vůně je opravdu důležitá.

Ocet nebo víno?
Je jen na vás, co vyzkoušíte. Každé má něco do sebe. Nejlépe oboje a pak se rozhodnete, co vám lépe lahodí. U octa dáváme pozor s dávkováním, ať nepřelijeme. Může se totiž snadno stát, že maso bude kyselé. Obzvláště náš český 8% ocet je velice kyselý. Proto můžeme použít vinný nebo balsamikový. U výběru vína si dáme také záležet. Z nedobrého vína rozhodně nevykouzlíte lahodný pokrm. Proto volíme ty kavlitní. Z červených se doporučují aromatické, hutné druhy jako například portugal nebo portské. A z bílých španělská či aromatická moravská. Dobrou chuť!

Mořidlo s balsamikovým octem

Mořidlo s balsamikovým octem


Zde je recept na jemné mořidlo s balsamikovým octem, který není tak kyselý jako náš 8%.


Mořidlo s červeným vínem

Mořidlo s červeným vínem


Pokud se chystáte připravit slavnostní oběd nebo večeři ze zevěřiny, naložte si maso předem do tohoto vynikajícího mořidla.


Mořidlo s octem na zvěřinu

Mořidlo s octem na zvěřinu


Vyzkoušejte mořidlo s octem, které zbaví zvěřinu pachuti a nelibé vůně. Stojí to za to.


Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu

Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu


Toto mořidlo vám zaručí vynikající, šťavnatou chuť masa.


Vinné mořidlo s jalovcem

Vinné mořidlo s jalovcem


Jalovec neodmyslitelně patří ke zvěřině, proto je toto mořidlo velice oblíbené.



  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Rady a tipy

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top 5 ů na mořidla divočiny nebo svíčkové.
Nebo hledejte podobné podle části názvu top mořidla divočiny nebo svíčkové .

Naši partneři