Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové

Článek byl publikován

Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Maso je po naložení opravdu šťavnaté a ztratí svou typickou pachuť + vůni, která vadí většině lidí. Nakládáme divočinu, ale i jehněčí, skopové nebo svíčkovou. Po moření je maso vhodné k pečení, ale i jiným tepelným úpravám. Záleží pouze na vás.


Při nakládání do mořidla platí několik pravidel, která by se měla dodržovat - k nakládání používáme porcelánové nebo kamenné nádoby, nikdy ne kovové. Mořidlo na maso lijeme vždy vychladlé. Maso před nakládáním nesolíme, ale až před tepelnou úpravou. Doba nakládání se různí podle počasí - v létě nakládáme zvěřinu na 2-3 dny, za to v zimě (nebo v ledničce) můžeme maso nechat uležet i týden. Avšak dobu moření zbytečně nepřeháníme, abychom nepřišli o cenné zdraví prospěšné látky obsažené jak v mase, tak v zelenině a koření. Mořidlo můžeme použít při další úpravě masa. Pokud máme tu možnost, používáme čerstvé bylinky a ne příliš staré koření. Vůně je opravdu důležitá.


Ocet nebo víno?
Je jen na vás, co vyzkoušíte. Každé má něco do sebe. Nejlépe oboje a pak se rozhodnete, co vám lépe lahodí. U octa dáváme pozor s dávkováním, ať nepřelijeme. Může se totiž snadno stát, že maso bude kyselé. Obzvláště náš český 8% ocet je velice kyselý. Proto můžeme použít vinný nebo balsamikový. U výběru vína si dáme také záležet. Z nedobrého vína rozhodně nevykouzlíte lahodný pokrm. Proto volíme ty kavlitní. Z červených se doporučují aromatické, hutné druhy jako například portugal nebo portské. A z bílých španělská či aromatická moravská. Dobrou chuť!

Mořidlo s balsamikovým octem1. Mořidlo s balsamikovým octem
Zde je recept na jemné mořidlo s balsamikovým octem, který není tak kyselý jako náš 8%.


Mořidlo s červeným vínem2. Mořidlo s červeným vínem
Pokud se chystáte připravit slavnostní oběd nebo večeři ze zevěřiny, naložte si maso předem do tohoto vynikajícího mořidla.


Mořidlo s octem na zvěřinu3. Mořidlo s octem na zvěřinu
Vyzkoušejte mořidlo s octem, které zbaví zvěřinu pachuti a nelibé vůně. Stojí to za to.


Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu4. Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Toto mořidlo vám zaručí vynikající, šťavnatou chuť masa.


Vinné mořidlo s jalovcem5. Vinné mořidlo s jalovcem
Jalovec neodmyslitelně patří ke zvěřině, proto je toto mořidlo velice oblíbené.


Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Maso ...

Sdílejte článek:

Recenze a hodnocení receptu


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové

Autoři článku

Dana F.
Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Připravili jsme pro vás nový velikonoční ebook, s trochou receptů, návodů, rad a postřehů....

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácno...

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme be...

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na spr...

Top 10 smoothie

Top 10 smoothie

Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje......

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmá...

Jak vařit rýži

Jak vařit rýži

Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tí...

Smoothie všeho druhu

Smoothie všeho druhu

Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovo...

Jak vařit při cukrovce

Jak vařit při cukrovce

Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správno...

Jak uvařit italské risotto

Jak uvařit italské risotto

Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík...

Jak vařit špagety

Jak vařit špagety

Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejm...

Jak uvařit ledvinky

Jak uvařit ledvinky

  Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve...

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů