Top 5 receptů na polévky

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Slunečných dnů ubývá a rtuť teploměru pomalu, ale jistě klesá. Počasí je spíše sychravé, vlhké a zima zalézá do morku kostí. Člověk se pak rád zahřeje teplým šálkem čaje nebo kávy. Ale co takhle si připravit k večeři horkou polévku? Nejen, že dobře prohřeje, ale dodá našemu organismu tekutiny, vitamíny a minerály. Obzvláště pro děti je polévka dobrou volbou…samozřejmě, pokud vás s ní nevyhodí. J

Máme zde pro vás pět receptů na vynikající polévky. Některé jsou velice snadné a rychlé na přípravu, jiné trvají trochu déle. Avšak výsledek by měl být vždy chutný. Záleží na vás, na kterou budete mít právě chuť. Jen ještě pár doporučení – suroviny na polévku kupujte v BIO kvalitě a zeleninu nevařte prudce a rychle, ztratíme tím velké množství zdraví prospěšných látek. A pokud by vás zajímalo, jaké vitamíny a minerály do těla dostanete, čtěte dál.

Fazole – je obecně známo, že luštěniny obsahují velké množství bílkovin, ale také sacharidů a vlákniny. Fazole obsahují přibližně 25% bílkovin, až 62% sacharidů, 4% vlákniny a 1,5% tuků. Fazole jsou dobrým zdrojem vitamínů skupiny B a také A. Vitamíny skupiny B působí proti rakovině, ale také únavě a vitamin A udržuje naše oči zdravé, také pokožku a působí proti rakovině.


Mrkev – obsahuje vysoké množství vitamínu K, který je důležitý pro zdravé kosti, také buněčný růst a srážlivost krve. Takže jeho nedostatek vede právě k poruchám srážlivosti krve a narušení cévních stěn. Mrkev také obsahuje celkem slušné množství vitamínu C, který je dobrý pro naši obranyschopnost. Dále také fosfor, sodík a karoten.

Pórek – možná vás překvapí, že obsahuje více vitamínu K než-li mrkev. Dále můžeme zmínit vysoké množství fosforu, které je dobré pro zdraví našich zubů a kostí. Dále můžeme zmínit vápník, který je důležitý pro růst kostí, ale i nehtů. Nesmíme zapomenout na sodík a hořčík.

Polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené mrkve


Vyzkoušejte tako trochu jinou mrkvovou polévku. Buď jí budete milovat nebo nenávidět.


Hrachová polévka s mátou

Hrachová polévka s mátou


Hrachová polévka se stala v České republice takovou klasikou. Vyzkoušejte tuto obměnu s aromatickou mátou, stojí to za to.


Fazolová polévka

Fazolová polévka


Mnoho lidí nemá luštěniny rádo, zvláště proto, že nadýmají. Ale nesmíme zapomínat, že jsou velice zdravé a prospějí nám. Vyzkoušejte tuto fazolovou polévku, je jednoduchá.


Krémová pórková polévka

Krémová pórková polévka


Pórek je velmi zdravá zelenina, která posílí naši imunitu, vyzkoušejte proto naší krémovou pórkovou polévku.


Cibulová polévka

Cibulová polévka


Cibulová polévka je vynikající a s opečeným chlebíkem a sýrem i sytá. Rozhodně jí vyzkoušejte.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Top 5 receptů na polévky, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top 5 ů na polévky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: top, polévky.

Kde najít informace



×