článek

Top 5 receptů Udělej si doma sám


Zkuste to, stojí to za to…V dnešní uspěchané době většina z nás používá v kuchyni polotovary. Není se čemu divit, času je..
(celý článek)

Zkuste to, stojí to za to…V dnešní uspěchané době většina z nás používá v kuchyni polotovary. Není se čemu divit, času je...


Zkuste to, stojí to za to…
V dnešní uspěchané době většina z nás používá v kuchyni polotovary. Není se čemu divit, času je málo, a když už je nechceme trávit u plotny dlouhé hodiny. Málokdo dělá doma kynuté nebo bramborové knedlíky, domácí těstoviny, paštiky, atp. A to je opravdu škoda. Jelikož poctivá domácí výroba bez konzervantů, chemikálií a dochucovadel je k nezaplacení. A proč? Protože vše co se stravou přijímáme, se odráží na našem zdraví a některé látky obsažené v potravinách jsou doslova jedovaté. Nejznámějším a jedním z nejhorších jedů je glutaman sodný. Naštěstí ho výrobci používají už méně, než tomu bylo například před dvaceti lety, každopádně v některých paštikách, instantních polévkách, kořenících směsích, sójových omáčkách, chipsech, atd. je stále.

Domácí je prostě domácí
Například takový kečup!!! Už jste někdy měli domácí? To je prostě nesrovnatelné. Samozřejmě na jeho výrobu jsou nejlepší domácí rajčátka ze zahrady, ale teď v zimě dobře poslouží rajčata v BIO kvalitě. Ta nebudou tolik stříkána, tím pádem bude nižší obsah jedovatých látek.
Paštika z lískových ořechů je jedinečná, vhodná jako pohoštění pro návštěvu. Lískové oříšky jsou bohaté na vitamín E a vitamíny skupiny B, které jsou důležité pro správné fungování našeho organismu. Mimo jiné v nich najdeme minerální látky jako je hořčík, draslík, vápník, měď, zinek a železo. Takže taková paštička se opravdu vyplatí.
A něco sladkého na zub? Vyzkoušejte si doma vyrobit kandované ovoce. Kandovaná kůra z pomerančů a citrónů je lepší než kdejaké bonbóny. Příprava je velice jednoduchá a zvládne to určitě i kuchař začátečník.
Pro děti doporučujeme zdravé křupavé slané sušenky, plné semínek a oříšků. Na mlsání lepší než smažené brambůrky či křupky.
Trpělivější kuchaři si mohou vyzkoušet domácí zeleninový bujon v prášku. Příprava je velice jednoduchá, jen samotné sušení v troubě trvá osm hodin a na to už je potřeba vyšetřit si čas.

Tak ať se domácí výroba podaří! Dobrou chuť!

Domácí kečup bez vaření

Domácí kečup bez vaření


Domácí kečup za studena vám zaručí velké množství vitamínů a minerálů, oproti kupovanému.


Paštika z lískových ořechů

Paštika z lískových ořechů


Né vždy musí být luxusní paštička vyrobená z jater. Vyzkoušejte tuto z lískových oříšků.


Zeleninový bujon v prášku

Zeleninový bujon v prášku


Poctivý zeleninový suchý bujon, který dochutí všechny vaše pokrmy. Rozhodně stojí za vyzkoušení.


Zdravé křupavé sušenky

Zdravé křupavé sušenky


Pokud chcete večer u televize mlsat zdravě, upečte si tyto vynikající sušenky se semínky a sýrem.


Kandované ovoce

Kandované ovoce


Sladké mlsání, které jen tak neomrzí. Kandovaná kůra z citronů a pomerančů je prostě delikatesní.



  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top 5 ů Udělej si doma sám.
Nebo hledejte podobné podle části názvu top udělej doma sám .
Další recepty na Top 5 ů Udělej si doma sám.

Naši partneři