Nabídka
Přidej
článek

Top 5 recepty na duben: Zpestřete svůj jídelníček barvami…


Sice to v posledních týdnech na příchod jara moc nevypadá, ale jaro klepe na dveře. Všichni se už netrpělivě těší na tepl..
(celý článek)

Sice to v posledních týdnech na příchod jara moc nevypadá, ale jaro klepe na dveře. Všichni se už netrpělivě těší na tepl...


Sice to v posledních týdnech na příchod jara moc nevypadá, ale jaro klepe na dveře. Všichni se už netrpělivě těší na teplejší počasí a jedno z nejkrásnějších období celého roku. Oživte svůj jídelníček svěžími jarními barvami a naberte sílů po vyčerpávající zimě. Přinášíme top pět receptů, které vám zpestří poslední chmurné dny.

Špagety al limone s chřestem


V dubnu začíná chřestová sezóna a my už se na ní moc těšíme. Zelené období, kdy si konečně z plna hrdla můžeme dopřávat tuto delikátní surovinu futuristického vzhledu. Chřest má navíc mnoho pozitivních benefitů pro naše zdraví. Snižuje hladinu cholesterolu, upravuje krevní tlak a zlepšuje látkovou výměnu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je oslavou kvalitních těstovin a zeleného chřestu, doplněný o citronovou šťávu.

Jarní salát s jedlými květy


Lehký salát, který skvěle poslouží jako odlehčená příloha například k hovězímu steaku. Na vašem talíři se v jednom momentu rozehraje barevná sonáta, ve které jedlé květy zahrají prim. Jedlé květy se dají velmi jednoduše nasbírat na čerstvě rozkvetlé louce a nejlepší na jejich sběru je pobyt v lůně krásné přírody. Sbírejte je však s respektem ke krajině a na cestu se vybavte nůžkami a krabičkou s vlhčeným ubrouskem.

Hummus s červenou řepou a ricottou


Patříte-li mezi milovníky pomazánek nepřehlédněte tuto barevnou variantu arabského hummusu. Dá se podávat namazaná na chleba nebo jako příloha, ve které si můžete namáčet pečenou zeleninu. Hummus stačí posypat například restovanými houbami či naklíčenou řeřichou. Všechny suroviny obsažené v tomto receptu nakoupíte za pár peněz a přitom si připravíte hotový kulinářský majstrštyk.

Pesto z medvědího česneku


Začátkem dubna můžete potkat mnoho “hrbáčů”, kteří sbírají v lužních lesích medvědí česnek. Sytě zelené lístky medvědího česneku sbírejte ideálně nůžkami, abyste rostlinku nevytrhli i s kořínky. Chcete přece, aby tento skvělý dar přírody ze kterého lze připravit delikátní pesto, vyrostl i příští rok. Pesto z medvědího česneku je velmi jednoduché na přípravu a skvěle se v něm vyjímají například pražená slunečnicová semínka. Pokud spěcháte a potřebujete si připravit rychlý oběd, tak špagety s medvědím česnekem posypané parmezánem chutnají báječně.

Italská polévka minestrone


V italské kuchyni je tato polévka jedno z nejoblíbenějších jídel. V podstatě se jedná o lehký zeleninový vývar, který lze připravit ze všech druhů sezónní zeleniny. Jaro je ideální čas pro detoxikaci organismu po náročné zimě a k tomuto účelu skvěle poslouží lehké zeleninové vývary. Připravte si velký hrnec a nakrájejte, nastrouhejte si do ní zeleninu co dům dal. Minestrone nemusíte vařit nikterak dlouho, protože díky tomuto způsobu přípravy si polévka uchová veškeré vitamíny. Oživte si jarní talíř všemi barvami díky této skvělé zeleninové polévce.

Špagety al limone s chřestem

Špagety al limone s chřestem


Velmi lehké a přitom výživné jídlo, které připravíte za několik málo minut.


Jarní salát s jedlými květy

Jarní salát s jedlými květy


Pokud jste nikdy nevyzkoušeli jedlé květy, je ideální čas to změnit.


Hummus s červenou řepou a ricottou

Hummus s červenou řepou a ricottou


Barevná variace na tradiční arabský hummus, kterému nikdo neodolá.


Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku


Je na šase vyrazit na sběr medvědího česneku a připravit si z něj delikátní pesto.


Italská  polévka minestrone

Italská polévka minestrone


Tento tradiční italský pokrm se ideálně hodí na začínající jarní sezónu.



  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Top recepty

Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Naši partneři