Poslední články v magazínu
Proč ještě nebyl vynalezen lék na kocovinu?!
Silvestrovské oslavy se kvapem blíží, a tak ti zodpovědnější z nás začínají tušit. Nový rok nebude nic příjemného, pokud ...
Reklamace zboží – užitečné informace
U reklamace si nejdříve položte některé otázky, které vám mohou pomoci k vyřešení problému s vadným nebo nedodaným zbožím...
Přejeme Vám úspěšný a dynamický rok 2021 plný zdraví, lásky a radosti…
Už jen pár dní zbývá a budeme moci opět udělat krok v před blíže krásné budoucnosti. Letošní rok nám do života přinesl sp...
Pravidelné setkávání seniorů a dětí s postižením pokračuje úspěšně i dnes
Mezigenerační integrační projekt seniorů z Nadačního fondu Agora 7 a dětí s postižením z organizace Smiling Crocodile pod...
Šťastné a pohodové svátky plné pohody, Vám přeje tým Recept na jídlo…
Rok se s rokem sešel a my tu máme opět Vánoce. Po tomto náročném roce 2020 konečně nastal čas, kdy se můžeme v klidu zast...
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Rozhovor nejen o gastronomii s Filipem Sajlerem známým z tv pořadu Kluci v akci
Filip Sajler je zakladatelem české gastronomické skupiny společností Perfect. Má za sebou praxi ve špičkových restaurací...
Zvyky českých Vánoc: Oživte tyto staré a krásné tradice…
Vánoce si bez vánočního stromečku, voňavého cukroví a štědrovečerní večeře už neumíme představit. Připomeňte si krásné vá...
Kdy začal čas? Juliánský a gregoriánský kalendář
Juliánský kalendář Zaznamenávání času v podobě, která je lidem jednadvacátého století srozumitelná, začalo ve starém Řím...
Soumrak firemních vánočních večírků ?
V současné situaci, kdy existuje značné riziko nákazy spojené s covid-19 a s tím souvisejícími vládními opatřeními, je pr...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Kapr na našem vánočním stole
Je druhá polovina prosince, mráz možná už trochu zalézá za nehty, leckde možná i poletuje sníh a ulice vyzdobené rozsvíce...
Nahlédněte s námi do historie vánočního cukroví…
Štědrovečerní tabule se nemůže obejít bez vánočního cukroví. Přemýšleli jste však někdy odkud se k nám dostala tato sladk...
Rozhovor s kuchařem a restauratérem Pavlem Drdelem z jihočeských Strakonic
Pavel Drdel je vynikající kuchař, fotograf a majitel jedné z nejlepších jihočeských restaurací ve Strakonicích, která nes...
Ořechy – rezervoár vánočních nálad i velezdravých látek
V tomto článku přineseme pár drobných informací o několika nejrozšířenějších druzích ořechů a jejich praktickém využití v...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Jak si užít a vychutnat vánoce a nepřibrat ani kilo ?
MUDr. Petra Šrámková, obezitoložka a primářka OB Kliniky v Praze, nabízí pár dobrých rad a doporučení, které se týkají hl...
Tipy na dokonalou štědrovečerní večeři…
Nejslavnostnější večeře v roce se velmi rychle blíží. Přinášíme tipy jak co nejlépe připravit vrchol Štědrého dne. Užijte...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Šéfem za pár minut - nový pořad o vaření se Zdeňkem Pohlreichem…
Výrazná osobnost české gastronomie se vrací na televizní obrazovky s nový pořadem “Šéfem za pár minut”. Zdeněk Pohlreich ...
Rozhovor o jídle s Vendulou Krejčovou moderátorkou Objektivu nejen o exotickém jídlu jako jsou Cvrčci
Vendula Krejčová je tváří i tvůrkyní Objektivu – legendárního cestovatelského pořadu České televize, který se vysílá už o...
Není tak těžké naučit se žít bez lepku
Když se od lékaře dozvíme že máme celiakii, první reakcí bude nejspíš frustrace, odmítání, deprese, úzkost, a někdy všech...
Připraveným štěstí přeje čili smažení je radost
Smažený kapr exceluje i strádá v hlavní roli našich štědrovečerních večeří už mnoho let. Rozpor je to ale jen zdánlivý. K...
Top recepty na listopad a prosinec 2020 aneb zahřejte se zevnitř…
Podzimní barevné listí už skoro opadalo a lesy se pomalu začínají ukládat k zimnímu spánku. Krajinu zdobí cukrový popraše...
Zázrak jménem Ghí: Proč tak zdravé přepuštěné máslo?
Připravuje se v Indii již po staletí, ale stále větší oblibě se těší už i v Evropě. Takzvané přepuštěné máslo má mnoho po...
Jíst maso je zdravé, ale záleží na druhu, množství a správné úpravě
Maso máme většinou rádi a není třeba se za to stydět. Je to přece odedávna jedna z našich základních potravin. Před nějak...
Originální šperky od Michaely Gorcové jako skvělý dárek
Každou ženu potěší krásný šperk, který zvýrazní její půvab. Hledáte šperky vytvořené v Česku? Objevte svět šperků Micha...
S parní troubou bude letošní pečení hračka…
Technologie jde stále dopředu, díky parní troubě ušetříte mnoho času a přitom v ní připravíte jídlo jako ze špičkové rest...
Listopad - zaměřte na péči o své plíce…
Příroda pomalu usíná a přicházejí první mrazíky, počasí a naše nálada jsou jako na houpačce. V listopadu jsme mnohem nách...
Tipy na dárky: Nakupte se slevou, třeba dárkový poukaz
V tomto období máme nejvyšší čas začít přemýšlet nad tím, jak potěšit své nejbližší a současně u toho příliš nezdecimovat...
Pár tipů na zdravé vánoční cukroví...
Vůně cukroví dokáže v interiéru vykouzlit tu pravou podzimní atmosféru. Začínáme s přípravami na Vánoce a tak se u nás in...
Nahraďte občas cukr medem a zdravě si oslaďte život
Nastává období, kdy častěji zatoužíme například po horkém zázvorovém čaji s citronem. A mnoha případech ji si jej rádi...
Jde to i bez odpadu: Vyzkoušejte obchody bez obalu...
Nejúčinnější způsob jak předcházet vzniku odpadu, je ho vůbec neprodukovat. Věděli jste že, celosvětově se ročně vyproduk...
Ekologická domácnost na dosah ruky – žijte chytře
Planeta Země je jediné, co máme všichni společné, základní podmínka života. Visí v nekonečném nehostinném prostoru, který...
Zázvor není jenom zázvorový čaj a zázvorová limonáda
Kvízová otázka na začátek. Víte, co to je oddenek? Lapidárně řečeno podzemní stonek. Zásobárna živin, která je vlastně po...
Několik tipů pro stylově prostřenou slavnostní tabuli…
Inspirujte se našimi tipy a proměňte fádní stolování na výjimečný nejen kulinářský zážitek. Připravte se na letošní sváte...
Top plodiny listopadu 2020 aneb jezte sezónně…
Vychutnejte si pošmourné listopadové dny s dobrým jídlem v pohodlí domova. V listopadu vrcholí oslavy sklizně a my si můž...
Jednoduše poznejte kvalitní suroviny a upečte 100 let staré recepty
Zní to jako největší klišé na světě, ale právě na Vánoce vybírejte z kvalitních a poctivých surovin, nejlépe z domácí pro...
Až vyjde první hvězda nad tureckým Santou...
Vánoce. V každém věku vnímáme tyto svátky zcela jinak. V dětství jako nedostižně skvělou každoroční událost. V dospělosti...
Svatomartinské slavnosti: Oslavte letos tuto chutnou tradici v teple domova!
Tento symbolický svátek oslav konce sklizně a začátku zimy spadá na 11. 11. a neodmyslitelně k němu patří víno a pečená h...
Co a jak jíst na podzim a v zimě
Právě nastává čas trochu omezit potraviny které nás v létě krásně ochlazovaly. Všechny ty ledové čaje a kávy, zmrzliny, t...
Čas na domácí pečení je možná právě teď
V současné situaci, kdy většina z nás tráví mnohem více času doma než jsme byli zvyklí, můžeme si vyzkoušet, jak snadné j...
Rakytník - rostlina budoucnosti s vysokým obsahem vitaminu C…
Rakytník byl známý již v dávné minulosti lidového léčitelství v oblastech Mongolska, Sibiře a Číny. Považuje se za superp...
Dušičky - oslavte svátek zesnulých u dobrého jídla…
Svátky kdy vzpomínáme na své zesnulé nepatří v Evropě mezi bujaré oslavy, přesto jsou hluboce zakořeněné do naši historie...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Podzimní detox: Zbavte své tělo nahromaděných toxinů...
Připravte se na přicházející náročné zimní období a důkladně pročistěte své tělo od nahromaděných toxinů. Podzimní detox ...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Podzimní bylinky pro pevné zdraví...
Na podzim obvykle svádíme tvrdý boj s chřipkami a různými zákeřnými viry. Sílu v tomto boji nám mohou dát byliny, které t...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
5 tipů jak v dětech vypěstovat zdravý návyk jíst zeleninu a ovoce...
Některé děti jí zeleninu a ovoce samy, ale některé do toho musíte motivovat. Pokud stavění veselých zeleninových postavič...