Sdílet:

Magazín o jídle


Magazín o jídle pravidelně přináší zajímavé informace o vaření a surovinách, rozhovory s osobnostmi a další praktické informace. Na své si přijdou i příznivci zdravé výživy a zdravého životního stylu. Přejeme inspirativní čtení.

Poslední články v magazínu

Jak pandemie ovlivnila stravovací návyky milionů lidí...
Uložit recept!
článek
článek

Jak pandemie ovlivnila stravovací návyky milionů lidí...

Pandemie COVID-19 je jednou z největších socioekonomických a zdravotních krizí, které svět zažil. Ať už z finančního nebo...

Top veganské podzimní recepty
Uložit recept!
článek
článek

Top veganské podzimní recepty

Venku se zřetelně ochlazuje a s chladnějším počasím přichází i změna jídelníčku. Místo ochlazujících pokrmů, které domino...

Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru
Uložit recept!
článek
článek

Recept na palačinky jako součást špionážního thrilleru

Palačinky a recepty na ně patří k základním pilířům každé běžné české domácnosti, jenže i přes mohutnou oblíbenost a rozš...

7 důvodů, proč jíst na podzim česnek
Uložit recept!
článek
článek

7 důvodů, proč jíst na podzim česnek

Někomu velmi chutná, jiný ho nemůže ani cítit – česnek. Jeho vůně i chuť jsou velmi intenzivní a tohle koření umí skvěle ...

Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 jedinečných sezónních druhů podzimní zeleniny, které nesmí chybět na vašem talíři…

Seznamte se s nejpodceňovanější zeleninou podzimu a připravte si z ní delikátní recepty. Dýně a máslová dýně jsou považov...

Zajímavosti o medu: může se dávat do horkého čaje?
Uložit recept!
článek
článek

Zajímavosti o medu: může se dávat do horkého čaje?

Je asi nejstarším sladidlem na světě – med. Pro včely znamená tato zlatavá tekutina hlavní zdroj živin, a aby vznikl jede...

Obezita – epidemie třetího tisíciletí, na kterou je i covid slabý odvar
Uložit recept!
článek
článek

Obezita – epidemie třetího tisíciletí, na kterou je i covid slabý odvar

Obezitě, hezky česky otylosti se někdy říká epidemie třetího tisíciletí. Doba nicnedělání, řídké pohybové aktivity a všud...

Top 5 podzimnich potravin, které mohou pomoci posílit vaši imunitu v období nachlazení a chřipky…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 podzimnich potravin, které mohou pomoci posílit vaši imunitu v období nachlazení a chřipky…

Podzimu přináší mnoho oblíbených jídel a nápojů, ale také je signálem začátku chřipkové sezóny. Údaje ukazují jasně, že c...

Test mražených filé a filetů. Které vyšly jako nejlepší?
Uložit recept!
článek
článek

Test mražených filé a filetů. Které vyšly jako nejlepší?

Mražené filé nebo filety jsou velmi oblíbeným jídlem u dětí, které na nich láká jednoduchost chutě a „uživatelsky“ příjem...

Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky
Uložit recept!
článek
článek

Mlsání bez výčitek: 5 tipů na zdravé a chutné svačinky

Nejen pro ty, co řeší nějaké to kilo navíc, přinášíme tipy na zdravé svačinky, které uspokojí žaludek i chuťové buňky. I ...

Kysané zelí –⁠ recept, postup přípravy a doba kvašení
Uložit recept!
článek
článek

Kysané zelí –⁠ recept, postup přípravy a doba kvašení

Kysané zelí neboli kyselé zelí neboli kvašené zelí, jak je libo, ale je to jedno, protože řeč je stále o jednom a tom sam...

Končí léto plné slunce a tepla? Říjen sice hlásí příchod podzimu, ale ten má také svá kouzla.
Uložit recept!
článek
článek

Končí léto plné slunce a tepla? Říjen sice hlásí příchod podzimu, ale ten má také svá kouzla.

Se svátkem svatého Václava 28.září je jasné, že léto je pryč, a s říjnem už definitivně přichází podzim. Bývá už chladno ...

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni
Uložit recept!
článek
článek

Podzimní grilování: tipy, jak připravit houby na ohni

Vrcholná sezóna grilování sice patří létu, ale i na podzim je jídlo připravené na grilu velmi příjemným zpestřením jídeln...

Narcis – jak ho poznat, nezabít a třeba začít mít rád
Uložit recept!
článek
článek

Narcis – jak ho poznat, nezabít a třeba začít mít rád

Tentokrát nebudeme psát o jídle, chutích a vůních či jiných gastronomických zážitcích. Ani se od nás nedozvíte, kde hleda...

Top polévky pro podzimní dny
Uložit recept!
článek
článek

Top polévky pro podzimní dny

Začátek podzimu bývá pro imunitu náročnějším obdobím, a proto je jí třeba pomoci a správně ji připravit na podzimní plísk...

Nejmastnější a nejškodlivější smažené brambůrky na trhu
Uložit recept!
článek
článek

Nejmastnější a nejškodlivější smažené brambůrky na trhu

U smažených brambůrků je nejdůležitější sledovat množství jedovatého akrylamidu, který vzniká při průmyslové výrobě bramb...

Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.
Uložit recept!
článek
článek

Zvěřina v naší kuchyni? Byla by velká škoda ji vynechávat.

Už od středověku se zvěřina pravidelně objevovala na stolech české šlechty, a to mnohem častěji než je tomu u nás dnes. ...

Čas sklizně: Jak a kdy sklízet domácí bylinky?
Uložit recept!
článek
článek

Čas sklizně: Jak a kdy sklízet domácí bylinky?

Podzim je za rohem příliš mnoho zahrádkářů panikaří a dělá chyby. Zajímá vás, jak sklízet bylinky na podzim a nedělat při...

Jak uchovat bylinky pro pozdější spotřebu? Poradili v Polopatě
Uložit recept!
článek
článek

Jak uchovat bylinky pro pozdější spotřebu? Poradili v Polopatě

Moderní hobby magazín Polopatě se vysílá každou neděli na České televizi a lze v něm nalézt mnoho užitečných rad. Moderát...

Tip na víkend pro celou rodinu? Zkuste piknik.
Uložit recept!
článek
článek

Tip na víkend pro celou rodinu? Zkuste piknik.

Co na tom, že léto skončilo a teploty klesají pod dvacítku, i takový piknik na podzim má své kouzlo. Stačí se tepleji obl...

Top 3 překvapivých zdravotních benefitů konzumace mořských řas…
Uložit recept!
článek
článek

Top 3 překvapivých zdravotních benefitů konzumace mořských řas…

Mořské řasy neboli mořská zelenina jsou zdrojem potravy pro živočichy nejen v oceánu, mají různou barvu od červené, zelen...

Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku
Uložit recept!
článek
článek

Domácí dochucovadla: tipy, jak vyrobit vlastní bujonovou kostku

V soutěžích o vaření bývá bujonová kostka často zakázanou ingrediencí. To ale neplatí pro pastu plnou chuti vlastní výrob...

Top 3 benefity zdravé svačiny na pracovišti: Zvyšte produktivitu svých zaměstnanců...
Uložit recept!
článek
článek

Top 3 benefity zdravé svačiny na pracovišti: Zvyšte produktivitu svých zaměstnanců...

S nabitým programem a náročným pracovním týdnem může být obtížné si udržet vysokou úroveň energie. V momentě, kdy nás pra...

Pečení na neděli: nový pořad plný folkloru a voňavých dobrot
Uložit recept!
článek
článek

Pečení na neděli: nový pořad plný folkloru a voňavých dobrot

Vítězka soutěže Peče celá země Petra Buriánová si za krátkou dobu získala mnoho příznivců a nyní má i vlastní pořad. Peče...

Top 5 receptů na měsíc září: Užijte si bohatství letošní sklizně…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 receptů na měsíc září: Užijte si bohatství letošní sklizně…

Pokud máte vlastní zahrádku, zažíváte jednu velkou idylku. Září je měsícem sklizně a my vám přinášíme několik svěžích rec...

Jak se najíst, ale nepřejíst – zaručené tipy na lehké stravování
Uložit recept!
článek
článek

Jak se najíst, ale nepřejíst – zaručené tipy na lehké stravování

Známe to všichni. Při pomyšlení na dobroty, s jejichž přípravou vám pomohla vaše milovaná plnička klobás, se vám sbíhají ...

Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den
Uložit recept!
článek
článek

Jak připravit dokonalý vídeňský řízek? Lahůdku, která slaví svůj mezinárodní den

Plátek telecího masa zabalený v trojobale, osmažený na přepuštěném másle či sádle, to je tradiční rakouský pokrm, známý p...

Top 3 výhody užívání potravinových doplňků s obsahem kolagenu…
Uložit recept!
článek
článek

Top 3 výhody užívání potravinových doplňků s obsahem kolagenu…

Kolagen je nejvíce obsaženým proteinem v lidském těle. Je to hlavní složka pojivových tkání. Má mnoho důležitých funkcí, ...

Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?
Uložit recept!
článek
článek

Jedlé kaštany - pečené nebo snad v nádivce?

Ještě docela nedávno to byla pro nás málo dostupná a tak trochu exotická pochoutka. Dnes už je dostaneme každý rok běžně...

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat
Uložit recept!
článek
článek

Houbová sezóna je tady! Co sbírat v září a jak houby zužitkovat

V měsíci září startuje ta pravá houbařská sezóna. Deštivé, ale stále ještě teplé počasí, růstu plodnic velmi svědčí, a pr...

Průvodce výběrem svačinového boxu pro malé i velké školáky…
Uložit recept!
článek
článek

Průvodce výběrem svačinového boxu pro malé i velké školáky…

Výběr svačinového boxu může být poměrně náročná disciplína! Na výběr je mnoho různých značek, materiálů, designů a veliko...

Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
Uložit recept!
článek
článek

Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?

Mouka, voda, sůl a kvas, jen tak málo stačí, aby vznikl voňavý chléb s křupavou kůrkou. Pečení kváskového chleba se posle...

Udržujte dětský hlad na uzdě s našimi tipy na zdravou svačinu…
Uložit recept!
článek
článek

Udržujte dětský hlad na uzdě s našimi tipy na zdravou svačinu…

Zdravá svačina pomáhá dětem udržovat energetickou hladinu mezi jednotlivými jídly, zároveň se jedná o skvělou příležitost...

Zářijové plody v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Zářijové plody v naší kuchyni

Září nám připomenou kaštany padající ze stromů, školáci chystající se na další rok a babí léto. Kromě toho všeho září von...

Top 6 příznaků že vašemu tělu chybí železo…
Uložit recept!
článek
článek

Top 6 příznaků že vašemu tělu chybí železo…

Tělo potřebuje železo k výrobě hemoglobinu, což je bílkovina v červených krvinkách, která mu umožňuje přenášet kyslík po ...

Top 5 jednoduchých způsobů, jak si zachovat štíhlou linii…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 jednoduchých způsobů, jak si zachovat štíhlou linii…

Máte problém si udržet stabilní ručičku na váze? S rostoucím věkem to může být stále větší problém, a proto pro vás máme ...

Jak udělat nejlepší domácí džem ve čtyřech krocích…
Uložit recept!
článek
článek

Jak udělat nejlepší domácí džem ve čtyřech krocích…

Výroba vlastního džemu vyžaduje trochu času, trpělivosti a lepkavých prstů, ale za odměnu získáte několik sklenic lahodné...

Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…

Záleží vám na tom abyste jedli zdravě a pouze kvalitní potraviny? Nejlepší cestou jak toho docílit je zaměřit se na sezón...

Top 5 tipů jak připravit sebe a dítě na návrat do školy…
Uložit recept!
článek
článek

Top 5 tipů jak připravit sebe a dítě na návrat do školy…

Prázdniny plné dobrodružství a radovánek se ve velmi rychle blíží ke svému konci. Dětem brzy zazvoní jejich první zvonění...

Nutriční psychiatrie: S chutí pečujte o své duševní zdraví...
Uložit recept!
článek
článek

Nutriční psychiatrie: S chutí pečujte o své duševní zdraví...

Lékařské studie dokazují, že jídlo hraje velmi klíčovou roli nejen pro naše fyzické zdraví, ale také pro zdraví emoční. P...

Chcete pracovat z domova na plný úvazek? Několik věcí byste měli dobře promyslet.
Uložit recept!
článek
článek

Chcete pracovat z domova na plný úvazek? Několik věcí byste měli dobře promyslet.

Do konce roku 2019 pracovala v České republice z domova pouze 4% zaměstnanců. V roce 2020 se však mnoho změnilo a v době...

Historie zmrzliny - osvěžující letní delikatesy...
Uložit recept!
článek
článek

Historie zmrzliny - osvěžující letní delikatesy...

Nahlédněte s námi pod pokličku historie zmrzliny - sladkého osvěžení, které k létu neodmyslitelně patří. Mražené lahůdky,...

V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?
Uložit recept!
článek
článek

V hlavní roli vejce! Jak je nakupovat a skladovat?

Co bylo dřív - vejce nebo slepice? Na tuto otázku sice odpověď neznáme, zato ale víme, na co si dát pozor při nákupu a uc...

Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Uložit recept!
článek
článek

Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého

Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...

V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Uložit recept!
článek
článek

V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně

Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...

Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
Uložit recept!
článek
článek

Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?

Jemná, pikantní, nasládlá... Druhů hořčice je mnoho a dochucují se s ní teplé i studené pokrmy. Pro vylepšení chuti se po...

Královna letních salátů – salátová okurka
Uložit recept!
článek
článek

Královna letních salátů – salátová okurka

Okurky jsou vyhledávanou zeleninou hlavně v létě, kdy je jejich sezóna a kdy jsou k mání úplně čerstvé. Většinu zeleninov...

Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější
Uložit recept!
článek
článek

Marinování masa: tipy jak zajistit, aby byly steaky ještě chutnější

Maso připravené na grilu je speciální zážitek pro chuťové buňky, a když se použijí správné ingredience, zvýrazní se jeho ...

Matcha tea - zelené práškové zlato z Japonska…
Uložit recept!
článek
článek

Matcha tea - zelené práškové zlato z Japonska…

Výjimečný typ zeleného čaje z Japonska, který si lidé dopřávají již celá staletí. Připravte si z tohoto zdravého matcha t...

Jak je to s mlékem? Je pro nás přínosem, nebo škodí?
Uložit recept!
článek
článek

Jak je to s mlékem? Je pro nás přínosem, nebo škodí?

Máme i v dospělosti pravidelně pít mléko, protože obsahuje mnoho pro tělo potřebných látek, nebo bychom se mu měli spíše ...

Kde najít informace



×