Dušený špenát
Dušený špenát je vhodná příloha k bramborové kaši se sázenými vejci. Můžeme ho podávat ale také k pečeným masům a knedlík...
Dušený špenát
Špenát je listová zelenina bohatá na vitamín C, B i minerální látky. Kyselina listová, kterou špenát obsahuje, je důležit...
Špenát – jarní potravina číslo jedna v kuchyni
Celkem neutrální chuť této zelené potraviny je oblíbená po celém světě, nicméně původně pochází ze střední Asie. Dnes se ...
Odmítá vaše ratolest jíst špenát? Zkuste mangold nebo šťovík
Zná to asi každý rodič, i když konkrétní odmítané jídlo se liší dům od domu. Některé z dětí (pozor, ale i dospělých) zása...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Špenát
Špenát je velmi oblíbenou přílohou hlavně k pečeným masům. K její přípravě můžeme použít nejen ten mražený, ale i čerstvý...
Špenát
Zelenina nabitá chlorofylem, vitamíny a minerály, to je špenát. Vařený se dá podávat jako příloha k masu nebo přísada do ...
Je špenát opravdu tak zdravý? Ano, je.
Špenát známe všichni, a i když, jak se ukázalo, obsahuje stejně železa jako kterákoliv jiná listová zelenina, považujeme ...
Domácí lučina: proč jíst skutečné potraviny a jak čerstvý sýr vyrobit
Jednou ze zásad zdravé výživy je jíst potraviny bez zbytečné chemie. Konzervanty a látky zvýrazňující chuť potravin našem...
Dušený hrášek se smetanou
Zeleninové přílohy se hodí především k masovým pokrmům. Hrášek je v české kuchyni velmi populární, ať už jako polévka neb...
Dušený králík se zeleninou a brambory
Dušený králík se zeleninou a brambory je syté jídlo, připravené v jednom pekáčku. Hotové jídlo na talíři posypte nasekano...
Dušený králík na víně
Dušený králík na víně je jemné masíčko v delikátní omáčce. Přílohou může být dušená zelenina nebo bramborové noky....
Tipy jak správně uchovávat chléb, aby vydržel dlouho čerstvý
Bez pečiva se v českých domácnostech obejde jen málokdo. V našem jídelníčku má své pevné místo a obložený chleba, housky ...
Top 10 příloh
Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty pečeně, dušená a smažená masa, omáčky s...
Dušený květák s cuketou a batátem
Dušený květák s cuketou a batátem je lahůdka nejen pro vegetariány. I vy kuste květák trochu jinak....
Mražený listový špenát
Mražený listový špenát je hodně zdravá zeleninová příloha, a navíc rychle hotová. Místo mléka můžeme použít i sladkou sme...
Jemný smetanový špenát
Jemný smetanový špenát je skvělou přílohou hlavně k pečeným masům. Lahodné a chutné zeleninové jídlo, podávané třeba s br...
Jídlo podle horoskopu - Astrodieta
Když zjistíme, že se po svátcích nevejdeme do svého běžného oblečení, asi to nebude tím, že by se nám během Vánoc srazilo...
V horku nemáme chuť na jídlo, přesto bychom měli jíst pravidelně
Všichni to známe. V parném létě vlastně ani nemáme přes den hlad, protože je nám horko a pijeme hlavně spoustu nápojů, ab...
Špenát s tvarohem
Špenát s tvarohem je pikantní a lahodná příloha k masu. Nebo k němu připravte jen uvařená vejce....
Kopřivový špenát
K typicky jarním rostlinkám patří určitě i kopřiva. Ta má široké využití v kuchyni i v domácí lékárně. Přidat se dá do sa...
Špenát
Špenát je plný vitamínů a jeho svěží zelená barva nám v obchodě určitě padne do oka. Můžeme mít i špenát mražený, ale ten...
5 druhů zeleniny, kterou nejspíše neznáte
Chcete si zpestřit jídelníček? Vsaďte na neznámé druhy zeleniny, které se právem znovu vracejí na scénu. Jsou lahodné a p...
Celoroční dostupnost listové zeleniny je nedostižnou výhodou
Výhoda různých druhů čerstvé zeleniny spočívá v tom, že jejich dostupnost během roku nijak nekolísá. Jakmile totiž skončí...
Zapečený špenát s parmezánem
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebev...
Špenát z medvědího česneku
Tento špenát má výraznější chuť než klasický. Je to vitamínová bomba nadupaná minerály. Medvědí česnek je také považován ...
Čerstvý zeleninový nápoj
Čerstvý zeleninový nápoj je plný vitamínů a vlákniny, a ještě skvěle doplní váš pitný režim....
Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...
Čerstvý brokolicový salát se slaninou
Tento lahodný a zdravý salát dokonale využívá zajímavou kombinaci ovoce, zeleniny a masa. Prim v něm jednoznačně hraje br...
Zapečená rajčata se špenátovou náplní
Zapečená rajčata se špenátovou náplní podáváme například s opečeným toustovým chlebem. ...
Bramborový knedlík
Bramborový knedlík podle tohoto receptu je jednoduchý a uvařit ho dokáže i nezkušený kuchař. Je to velmi oblíbená příloha...
Hovězí kližka na česneku
Kližka je šťavnatá, jedná se o druh předního hovězího masa a hodí se k pomalému dušení a pečení. Výborný je z ní napříkla...
Těstoviny s mangoldem
Mangold patří mezi časnou jarní zeleninu a ke konzumaci se používají hlavně listy a řapíky. V kuchyni má široké využití, ...
Vepřové výpečky
Vepřové výpečky podávejte třeba s bramborovými knedlíky. A k tomu můžete přidat dušený čerstvý špenát. Zdroj fotografie:...
Vydatný hovězí guláš v holandské troubě
V chladném období není nic lepšího než vydatný hovězí guláš!. Dušené hovězí maso se vaří v troubě asi 2 hodiny, aby bylo ...
Špenátové lasagne
Vegetariánské, nízkokalorické a velmi chutné. I tak lze definovat pokrm připravený podle tohoto receptu - lasagne se špen...
Pečené jehněčí kotlety se špenátem
Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravíme...
Bramborové šišky
Bramborové šišky upečeme v předehřáté troubě snadno a rychle. Můžeme k nim podávat třeba dušené kedlubny s mrkví. Špenát...
Hovězí quesadilla se sýrem a guacamole
Kombinace mletého hovězího masa a sýra potěší hlavně vaše děti. Jednoduché jídlo na přípravu po kterém se jen zapráší. Mí...
Slaná bábovka
Slaná bábovka je nejlepší dobře vychlazená. V tom případě ji po upečení uložte na nějakou dobu do ledničky. V tomto rece...
Jarní nádivka
Jarní nádivka je plná zelených bylinek a voní jarem a velikonocemi. Špenát můžete nahradit mladými kopřivami. A výborná j...
Ravioli se špenátem a ricottou v krémové rajčatové omáčce
Tento jednoduchý recept pochází z Itálie, a když se jej naučíte, nebudete už mít potřebu nakupovat ravioli v obchodě. I k...
Vegetariánská Laksa
Láska na první pohled i ochutnání. Tato vydatný polévka z Malajsie je plná chutí připravuje se jak z rýžových, tak z vaj...
Chřestová polévka
Super zelená a super chutná zeleninová polévka s několika jednoduchými ingrediencemi. Zdraví na talíři hotové za několik ...
Zeleninový salát s ořechy a citronovou zálivkou
Zeleninový salát s ořechy a citronovou zálivkou je další variantou zdravých zelených salátů. Kombinace s opraženými ořech...
Špenátová polévka
Skvělá polévka ze špenátu je zajímavé zpestření vašeho rodinného jídelníčku. Dáme si rozmrazit špenát. V hrnci osma...
Zapečené těstoviny se smetanou a brokolicí
Vaření je skvělá věc. Ideální je, když za málo času, uvaříme dobré a chutné jídlo. Zapečené těstoviny se smetanou a brok...
Těstoviny s domácím pestem ze sušených rajčat
Perfektní jídlo, které vás zachrání, když nemáte čas postávat u plotny. Doplnit ho můžete svým oblíbeným salátem. Dokonal...
Špenátové noky
Lehký recept z Itálie nadchne krásnou barvou a k jeho výrobě vám bude stačit jen pět ingrediencí. Navíc si na nich mohou ...
Zelené palačinky plněné lososem
Palačinky jsou pokrm velmi populární a dají se připravit ve sladké i slané variantě. I do těsta na palačinky se dají přid...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou čerstvy dušeny špenat recepty