Červená řepa s křenem
K hlavnímu jídlu si rádi dáváme něco pikantního. Vhodnou a chutnou přílohou může být červená řepa s křenem....
Červená čočka se zeleninou, uzeným masem a volským okem
Čočka je zdravá. Červená čočka spolu s mrkví, řapíkatým celerem, tvoří zajímavou a velmi chutnou kombinaci....
Malý zázrak v naší kuchyni - červená řepa
Kořenová zelenina, která nejen že velmi prospívá našemu zdraví, ale také je velmi nenáročná na pěstování, na záhonku ve s...
Na podzim vsaďte na fazole a červenou řepu. Zahřejí a dodají potřebné látky
S podzimem automaticky přecházíme na hutnější, ale hlavně teplá jídla. Už nás tolik nelákají čerstvé zeleninové saláty pr...
Thajská červená polévka
Thajská červená polévka je exotická, pikantní a krásně voňavá. Skvěle spojuje chutě čerstvých bylinek s kokosovým mlékem...
Červená řepa s křenem
Červená řepa s křenem je zdravý a pikantní salát. Pro toho kdo má v oblibě křen, je to naprosto jednoznačně pochoutka....
Zapečená červená řepa
Zapečená červená řepa se sýrem a smetanou je báječná pochoutka. Potřebujete-li netradiční předkrm, vyberte si právě tento...
Zdobení vajíček podle receptů prababiček a barevná symbolika
Pro dekorování vajec dnes v obchodech nalezneme spoustu pomůcek, ať už ve formě barevných prášků, gelů nebo nalepovacích ...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Lečo s jarní cibulkou a kedlubnami
Mezi oblíbená zeleninová jídla patří lečo. Vůně čerstvé zeleniny, bylinek a koření se budou linout z vaší kuchyně. Jedn...
Opečená zelenina s vepřovými nudličkami
Skvělé jídlo, které si můžete připravit na rodinnou sešlost, nebo jako klasickou večeři pro více lidí. Je to lehké jídl...
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou
Vepřové maso se zeleninovou omáčkou je lehké jídlo, například na sobotní oběd. ...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
5 praktických surovin, které jste možná dosud neobjevili
Jistě to znáte, času není nikdy nazbyt. Práce, povinnosti a mezi tím si ještě najít volnou chvilku pro sebe. Čím více čas...
Karbanátky plněné žampiony
Šťavnaté karbanátky jsou vynikající jak teplé, tak studené. Se zeleninou nebo pečivem, každému podle jeho chuti. ...
Zeleninové lečo se selskou šunkou
Zeleninová jídla nám zpestří jídelníček. Můžeme je podávat s pečivem nebo bramborami....
Balkánská salátová zálivka
Balkánská salátová zálivka se použije při přípravě šopského salátu. Lze ji také podávat s jinými saláty z čerstvé zeleni...
Adventní věnec – tradice stará sto padesát let
Typický kruh, obalený větvemi jehličnanů, se čtyřmi svícemi na stole každé Vánoce. Mnoho lidí by se již bez adventního vě...
10 zajímavostí o Velikonocích
Velikonoce. Většina lidí si tento svátek v českých končinách spojuje s pomlázkami, koledou, barevnými vajíčky a sladkým b...
Vegetariánské špízy
Vegetariánské špízy můžeme použít jako přílohu k masům, nebo jako samostatný pokrm. Je to tradiční letní pokrm, zvlášť v ...
Kysané zelí s červenou řepou
Červená řepa, kdo by ji neznal? Zdravá a dobrá. Má mnoho možností úpravy. A řepa se zelím, to je dobrota!...
Top 5 zdravých podzimních receptů
Po překrásném slunném babím létě se ohlásily ranní mrazíky a o dost nižší teploty než jsme byli doposud zvyklí. Během jed...
Čočka – nejen královna novoroční tabule
Cizrna, fazole, hrách, sója či čočka? Právě toto jsou ty nejpoužívanější luštěniny, které známe. A zrovna čočka je hojně ...
Lahodné zeleninové chipsy
Zeleninové chipsy vám zpříjemní večer. Příprava je rychlá a ocení je děti i dospělí. Udělejte si k nim dip ze zakysané sm...
Chléb v kabátku
Chléb v kabátku je snadný na přípravu a lze ho podávat za tepla i za studena. ...
Katův šleh
Katův šleh je známé pikantní jídlo na které má asi každý svůj osobitý recept. Tady je ten náš. Zdroj fotografie: Faceboo...
Čína s jasmínovou rýží
Čína s jasmínovou rýží je teplá večeře, která po únavném dnu potěší a příjemně nás naladí....
Pita chléb s kuřecím masem
Pita chléb je velmi oblíben zejména v arabských zemích, u nás jeho konzumace není zas tak častá. Přesto je to velmi chutn...
Buřtguláš s tofu párky
Co dnes uvařit k obědu? Každodenní otázka. Buřtguláš s tofu párky je skvělý nápad....
Brokolicový salát
Výborný salát z brokolice a papriky skvěle doplňuje zálivka z medu a sojové omáčky. Krátkým povařením a prudkým schlazení...
Těstoviny se žampiony a bylinkami
Těstoviny se žampiony a bylinkami je jídlo, které si můžete připravit sebou do práce. Jednoduše a rychle. Žampiony a č...
Guláš z brambor s opečenými chlebovými krustičkami
Guláš z brambor, který můžeme servírovat doprostřed stolu, u kterého sedí plno nedočkavých strávníků. Jako kdysi dávno....
Kuřecí prsa se žampiony a opečenou zeleninou
Kuřecí prsa se žampiony a opečenou zeleninou. Vše připravené na jedné pánvičce. Jídlo je dobré, lehce pikantní a není sy...
Dušené brambory s paprikou
Dušené brambory s paprikou jsou báječné vegetariánské jídlo. Pro milovníky masa je to zase netradiční příloha....
Krůtí sekaná
Na chalupu, na odpočinkový víkend se hodí jídlo, které můžeme jíst za tepla i za studena. Proč si neupéct krůtí sekan...
Vepřová panenka v zeleninové omáčce
Vepřová panenka v zeleninové omáčce nám přijde vhod na oběd či na večeři....
Vepřové maso v omáčce s petrželkou
Jako přílohu k vepřovému masu s omáčkou podáváme např. tagliatelle, nebo krajíce čerstvého žitného chleba. Ideální teplá,...
Plněná vepřová plec
Co si upéct v troubě voňavé a šťavnaté maso? A jako přílohu vařené brambory. ...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Polévka z červené řepy na posílení imunity
Vitamínová bomba, které vám pomůže posílit váš organismus v boji proti koronaviru. Červená řepa obsahuje velmi málo kalor...
Chléb pita s tuňákovou rýží
Chléb pita s tuňákovou rýží je jídlo plné zeleniny. Může to být rychlý oběd nebo sytá svačinka....
Burito
Burito je původem mexické jídlo, které má mnoho variant. Tento recept je z mletého hovězího masa....
Vepřová kýta
Vepřová kýta se v naší kuchyni objevuje poměrně často. Existuje totiž spousta receptů, podle kterých ji, pokaždé jinak, m...
Řecký salát
Tento lehký ale zároveň sytý salát, který připomíná léto a dovolenou u moře, si lze připravit po celý rok. Potřebné ingre...
Katův šleh podle Kluci v akci
Tato restaurační klasika má i dnes stále spoustu příznivců, a i když nad ní mnozí šéfkuchaři obracejí oči v sloup, je ten...
Řecký salát
Rajčata, papriky, olivy a k tomu čerstvý ovčí sýr, to je základ pro chutný a lehký řecký salát. Ten je populární zejména ...
Kuřecí pilaf z trouby
Pokrm z rýže nebo pšeničného bulguru je tradiční uzbecké jídlo, které lze snadno připravit i v našich končinách. Sympatic...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou červena šošovica recepty