Focaccia sendviče na piknik
Velmi důležitým a možná tím nejdůležitějším elementem v tomto receptu je těsto na focacciu. Postup na výrobu chlebového t...
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory
Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahř...
Dodejte vašemu tělu potřebnou energii stravou podle ajurvédy...
Jídlo je kvalitní stravování je základem pro zdravý a naplněný život. Prastará indická nauka o životě, má za sebou dlouho...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Kolostrum a jeho blahodárné účinky na naše zdraví…
Tato první tekutina za mateřské žlázy je doslova zázračná pro naší imunitu. V dřívějších dobách si ji mohli dovolit pouze...
Sedm potravin nabitých vlákninou jako zdroj energie
Vláknina je v dnešní době v konzumovaných potravinách velice žádaná složka. Vláknina je totiž pro člověka naprosto nepost...
Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?
Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyku...
Extrémní letní teploty - kolik a co pít, aby náš organizmus netrpěl
Život bez vody není možný. Je to základní stavební kámen všech živých organizmů a pro člověka to platí obzvlášť. Voda tvo...
Je pití mléka zdravé nebo nám naopak může škodit?
Kolem mléka a výrobků z něj existuje stále mnoho nezodpovězených otázek. O mléku rovněž koluje spousta mýtů. Jak je to te...
Sádlo, máslo, margarín nebo rostlinný olej?
Tuky jsou pro lidské tělo nezbytné. Někdy jsou proklínané, jindy velebené. V naší kuchyni se ale bez tuků většinou neobej...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou člověka… recepty