Pečená srnčí žebra
...má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...a masem nalijeme do pekáčku nebo formy na srnčí hřbet, přikryjeme potravinovou fólií a necháme...
Druhy skopového a jehněčího masa
...Šrůtka Najdeme ji přímo za krkem, na začátku hřbetu. Je také prorostlejší. Je vhodná k pečení či ... dušení. Hřbet Pokud se nám dostane do rukou hřbet v celku a zbavený kostí, je vhodný k pečení. Je ... Obsahuje velkou část tuku. Pokud budeme mít hřbet s kostí, ořízneme tuk a můžeme připravit jako...
Srnčí ragú
...aby byla správně uzrálá. Pokud zvolíte kupované srnčí maso, nemusíte nic řešit, protože zde už se jedná ... maso zrát v chladu, ideálně i s kůží. Ragú ze srnčího masa chutná skvěle s bramborovou kaší,...
Krémová pórková polévka
Pórková polévka připravovaná z kuřecího vývaru, je zahuštěná povařenými jáhly. Pórek v ní můžeme nechat jen krátce povaři...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Mateřídouška citronová - Nejkrásnější a nejvoňavější mateřídouška
Drobnější rostlina keříčkovitého vzrůstu s oválnými, žlutozeleně zbarvenými lístky, které vydávají silnou citronovou vůni...
Krůtí řízky na smetaně
Krůtí řízky na smetaně podáváme většinou s brambory upravenými podle své chuti. Skvělá příloha jsou třeba brambory pečené...
Mramorová bábovka
...nepočítaně a u nás doma máme nejoblíbenější ten šlehačkový. Díky husté smetaně je totiž bábovka vláčnější,...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Šlehačkový srnčí hřbet recepty