Mořská štika na zázvoru
Mořská štika na zázvoru je pikantní rybí jídlo připravené snadno a rychle v troubě. Můžeme místo štiky použít i jinou moř...
Mořská štika pečená v troubě
Mořská štika pečená v troubě je přesně to jídlo, které vaříme, když jsme příliš zaneprázdněni. Pár minut přípravy a zbyte...
Vaření v páře je snadné, rychlé, ale především zdravé
...nakrájejte na menší kousky. - pokud vaříte v parním hrnci, do spodních přihrádek vkládejte potraviny, ... vaří nejdéle - po uvaření nenechávejte jídlo v hrnci ani na pařáčku, protože horká pára stále působí a ... vařit bez obav současně několik jídel najednou. V parním hrnci můžete hotové jídlo také ohřívat. Kromě ... můžete své vaření ještě více zdokonalit, a to parním pečením. A na to jsou tu parní trouby. Maso...
Jak na dušenou zeleninu
...tuk váže vitaminy. Nejlepší je dusit zeleninu v parním hrnci, je to nejšetrnější způsob – vhodný hlavně ... pro malé děti. Dusíme-li v hrnci, nedáváme příliš mnoho zeleniny, nedusí se...
Mořská štika zapečená s parmezánem
Mořská štika zapečená s parmezánem je nejlepší s bramborami. Mohou být vařené nebo pečené v troubě zároveň s rybou....
Mořská štika na tymiánu
Mořská štika na tymiánu, podávaná třeba s bramborovou kaší a zeleným salátem, je lehký a rychlý oběd. Tento recept se ho...
Mořská štika s jarní cibulkou
Mořská štika s jarní cibulkou bude výborná s vařenými bramborami. Rychlý a zdravý oběd....
Dieta podle krevních skupin
...sardinky, mořský jazyk, okoun říční, hejk, losos, štika, mečoun, jeseter a také mořské plody. Ze zeleniny ... mléčné výrobky, ananas, tuňák, makrela, mořská štika, hejk, sardinky, jeseter, měkkýši, štika, kanic,...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...teď se jedly ryby – siven, lín, candát, sumec, štika, okoun a úhoř –, které se vyskytovaly v početných ... muž tehdejší doby. Byly to nadívaná štika s mandlovou nádivkou, takzvaný rissoles – mleté...
Jarní kuře v hrnci
...mnoha různých chutných jídel. Jarní kuře v hrnci je rychlé, snadné a velkou výhodou je, že ho ... připravíte v jednom hrnci. Ve vysokém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku až...
Falešná svíčková v pomalém hrnci
...svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její...
Kuře v Setonově hrnci
Pojďte si při vaření užít trochu dobrodružství a připravte si takzvané kuře v jámě. Lepší delikatesu si v sezóně letního ...
Zavařovací sezóna v plném proudu - zavařte si ovoce a zeleninu na zimu…
...škvarky se sádlem. Uzené, klobásy, dokonce i paštika. Zavařovat se dají i ryby a pokrmy z nich. ... dobu sterilujeme. Sterilovat sklenice můžeme v hrnci, v troubě, dokonce i v myčce. Zároveň je také ... nejprve dobře umyjeme, poté chvíli povaříme v hrnci a také je necháme pořádně uschnout. Sklenice ... sterilovat v troubě. Nejběžněji se zavařuje v hrnci. Buď v tom klasickém, nebo v hrnci přímo určeném...
Chcete jíst zdravě? Tak nezapomínejte na ryby.
...mezi další nejoblíbenější patří pstruh, candát, štika, amur, siven, sumec a mnohé další. Cennější pro...
Teriyaki tempeh
Toto je zdaleka nejlepší recept na tempeh! Tempeh je vynikajícím doplňkem bílkovin do každého jídla. Myslíte si, že nemát...
Segedínská rybí polévka
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o j...
Rybí polévka „Halászlé"
Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přináším...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
...tučné ryby patří pstruh a kapr. Méně tučná je štika, candát, tilápie, treska. Ryby mořské jsou svými...
Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
...potřebujeme sklenice a víčka a zavařovat můžeme v hrnci, v troubě (i v mikrovlnné), nebo i v papiňáku. Je ... do sádla sklenice ještě zavaříme v zavařovacím hrnci . Při správném skladování nám vydrží poměrně...
Bramborové pyré s brokolicí
...třeba k rybám jako je losos, treska, mořská štika. Je jemné a recept je opravdu jednoduchý....
Houbová omáčka s muškátovým oříškem
...na malé kpousky. Houby nakrájíme na plátky. V hrnci s rozehřátým olejem si osmahneme cibulku do ... směs restujeme a pak podlijeme vodou. Omáčku v hrnci vaříme cca 20minut. V misce si smýcháme...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
...a 50 g sacharidů. Vařte cibuly ve velkém hrnci až do zlatova. Přidejte česnek a vařte dalších 60 ... vteřin. Smíchejte v hrnci s cibulí rajčatový protlak, rajčata, oregano, sůl...
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
...je jen na vás. Něco k zakousnutí: Játrová paštika z kuřecích jater 900 g kuřecích jater1 cibule100 ... česneku utřený se solí100 g toustového chleba V hrnci si orestujeme cibulku na másle dozlatova. Potom ... určitě všem. Něco k zakousnutí: Ořechová paštika 150 g lískových ořechů,50 g slunečnicových ... a osolíme. V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej. Jednotlivé rybí porce obalíme v...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
...na plotně minimálně tři hodiny. V pomalém hrnci ho lze vařit i šest hodin. Jak na to: Do hrnce ... dokonalá. Klíč k úspěchu dobrého vývaru? Voda v hrnci nesmí vřít, ale jen probublávat, a to je třeba...
Brambory na kari s žampiony a lilkem
...pikantní vegetariánské jídlo připravíme v jednom hrnci. Můžeme podávat s chlebem nebo s rýží. ... Nejdříve v hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli....
Havajský hovězí guláš
...tak, aby kousky masa byly důkladně obalené. V hrnci rozdrtíme pečená rajčata na malé kousky a přidáme ... změknou, přidáme je do hrnce k masu. Směs v hrnci doplníme vodou, je-li třeba, a přivedeme k varu....
Kuře s brambory a zeleninou
...s brambory a zeleninou připravíme v jednom hrnci. Je to snadno obměnitelné jídlo, podle toho jakou ... na pánvi na oleji ze všech stran. Ve velkém hrnci osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou jarní...
Citronovo-malinový sirup
...smícháme s cukrem a citronovou šťávou a ve velkém hrnci vše přivedeme k varu. Pak odstavíme z plotny a z ... Zavíčkované zavařovací sklenice pak ve velkém hrnci úplně ponoříme do vody, vodu přivedeme k varu a...
Rybí polévka
...ingredience vždy zůstávají stejné. Ve velkém hrnci rozpustíme polovinu másla a krátce na něm ... jsme odstranili žábry a oči , osolíme a vaříme v hrnci asi půl hodiny. Mezitím omyté a očištěné kapří...
Svíčková s houskovým knedlíkem
...kousky a orestujeme na rozpáleném oleji ve velkém hrnci. Opékáme asi 10 minut, pak na zeleninu položíme ... odstraníme koření a pak zbylou zeleninu v hrnci rozmixujeme. Smetanu smícháme s moukou a za...
Pórková polévka
Pórková polévka je hladká, krémová a lahodná. Můžeme k ní podávat i opečené chlebové krutony....
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z mletého masa je sytá a rychle připravená polévka, která nahradí klidně i celou večeři. Můžeme k ní nab...
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Bramborová polévka jako od babičky
Bramborová polévka jako od babičky báječně voní houbami a kmínem. Je to pochoutka pro mlsné jazýčky, kdo ji ochutná, zami...
Ruský boršč
Kdo by neznal ruský boršč? Velice chutný vývar s kořenovou zeleninou a dalšími přísadami. V zimních měsících nás příjem...
Hrachová polévka ze žlutého hrachu
Hrachová polévka ze žlutého hrachu nás krásně zasytí a zahřeje. Můžeme k ní podávat na kostičky nakrájenou a osmaženou sl...
Dušené hovězí
Dušené hovězí s rajčaty a paprikami můžeme podávat s noky nebo s těstovinami. Ale vlastně třeba i houskovými knedlíky neb...
Salát z kadeřávku, čočky a ředkvičky
Přesto, že je tento salát velmi jednoduchý, dokonale vás zasytí díky vydatné čočce a ještě vám dodá spoustu potřebných vi...
Čočková polévka
Čočková polévka s uzeninou je sytá a hustá, takže ji můžeme uvařit k večeři. Stačí jen přidat čerstvý chléb. A luštěniny...
Polévka z kysaného zelí se slaninou
Polévka z kysaného zelí se slaninou je pikantně nakyslá, přesně tak jak má být. Kromě slaniny můžeme použít třeba uzené ...
Dýňová přesnídávka s jablky
Dýňová přesnídávka s jablky je zdravá a bude vašim dětem chutnat. A je opravdu jednoduchá....
Kuřecí polévka s pórkem a rýží
...chutě v receptu. Každým okořeněním jste blíž k hrnci polévky s opravdovou robustní chutí....
Dušené sladké vepřové maso
Co by měl mít každý kuchař ve svém repertoáru? Jsou to určitě základy, například jak připravit rýži nebo upéct kuře. Nebo...
Hovězí přední
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu....
Noky v rajčatovém vývaru
Noky v rajčatovém vývaru jsou pro zimní měsíce dostatečně lehké a plné, ale i dostatečně teplé pro chladné dny. Problém s...
Brambory na paprice
...velkou výhodou je to, že ho připravíte v jednom hrnci pro celou rodinu...
Parmezánové rizoto
V Itálii se rizoto připravuje z rýže Arborio nebo třeba Carnaloni. Jde o takové druhy rýže, které mají vyšší obsah škrobu...
Kuřecí pilaf z trouby
Pokrm z rýže nebo pšeničného bulguru je tradiční uzbecké jídlo, které lze snadno připravit i v našich končinách. Sympatic...
Vepřové se švestkami dušené na víně
Tento recept je inspirovaný francouzskou kuchyní a tradičně se k němu podávají těstoviny. Komu se to zdá příliš neobvyklé...
Pórek zapečený se sýrem
Pro tento bezmasý pokrm se hodí zejména pórky menší, které mají výraznější chuť, než jejich větší “bratříčci”. Pro zapéká...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou štika v parním hrnci recepty