Bramboračka
Bramboračka je jednou z notoricky známých a oblíbených polévek. S čerstvým chlebem je to výborná večeře. Hodí se i do veg...
Šumavská topinka
Šumavská topinka čerstvě připravená je výborným pikantním pohoštěním pro nečekanou návštěvu. Nebo ji můžeme podávat jako ...
Top 10 českých polévek
Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...
Bylinky
Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, bez kterých by se ve své kuchyni neobešla. Bylinky ...
Šumavská topinka
Šumavská topinka je rychlá a sytá večeře pro celou rodinu. Levná, pikantní a nedá moc práce. Může to být ale i dobrá tepl...
Bramborová polévka Bramboračka
Bramborová polévka je klasická česká polévka, která nesmí chybět v nabídce žádné pořádné kuchařky nebo kuchaře. Připra...
Šumavská zelňačka
Polévky z kysaného zelí se těší v našich končinách velké oblibě. Zahřejí, zasytí a báječně chutnají. Ovonět je lze napřík...
Podzim v našem jídelníčku
Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...
Majoránka do bramboráků, ale i na nervy!
Běžné kořeníMajoránka zahradní je asi nejběžnější a nejvíce používané koření v České republice. Přidává se do klasických ...
Bramborová zeleninová polévka se smetanou
Bramboračka může být uvařena i v tomto hávu. To znamená, že je do ní přidána zelenina navíc a je mohutně podepřena použit...
Skromné, ale v podstatě nenahraditelné. Zemáky, zemčátka, bandory, erteple nebo krumple, prostě brambory. Tisíckrát jiné a pokaždé skvělé.
Napohled jsou úplně obyčejné, ale naši kuchyni si bez nich vůbec nedokážeme představit. Vlastně jsou jejím základem. Neje...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Top recepty do stovky pro měsíc leden
Útrata za potraviny tvoří nezanedbatelnou část rodinného rozpočtu a zejména nyní, kdy díky pandemii koronaviru tráví větš...
Pastinák nebo petržel?
S nástupem chladného počasí se většinou trochu mění i náš jídelníček. Místo čerstvých salátů ze syrové zeleniny teď dá...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou šumavská bramboracka recepty