Čas na domácí pečení je možná právě teď
...pečivo nejen z běžných druhů mouky, jako je třeba žitná nebo pšeničná. Můžeme si doma upéct rohlíky, ... ranní rohlíky nebo housky, ve Francii křupavá bageta, známe i italskou ciabbatu, anglické briošky....
Dobré jídlo, přátelé, a hlavně žádný spěch. Tak stolují Francouzi.
...bývá paštika a je doplněná právě bagetou. Ovšem bageta nesmí chybět ani u žádné snídaně. Stejně jako...
Pečená bageta s bazalkovým pestem
Toto jídlo vám provoní byt bazalkou a všem se budou sbíhat sliny a vy se budete ráno sbíhat ke stolu. ...
Bageta plněná malými krevetami
Bageta plněná malými krevetami je jídlo pro labužníky. S hnědou koprovou pikantní omáčkou si na něm rozhodně pochutnáte. ...
Trudnou mysl rozjasní, cibulačka fantaskní – tajemství francouzské cibulačky
...dcl olivového olejesůl a pepř podle chutisvětlá bageta Nejprve si v hrnci rozpusťte máslo a podle...
Top recepty pro začátečníky
...k vínu i večeře. Suroviny pro recept: světlá bageta, rajčata, olivový olej, pepř, sůl, čerstvá...
Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Výborný kmínový chléb
Máte rádi kmín? Tak vás potěší výborný kmínový chléb. Dobrý pomocník je pekárna. Zamíchá, nakyne a upeče. ...
Top 6 nejjedovatějších potravin
...ji nahradit zdravějšími variantami, kterými jsou žitná či špaldová mouka nebo čistě bezlepkovými moukami...
Kyselinotvorné a zásadité potraviny
...pak jsou rýže, rýžové mléko, káva, víno, ječná a žitná mouka, sójový olej, sádlo, kuřecí a krůtí maso....
Oblíbený chléb
Každý má svůj oblíbený chléb. Upečte si ho doma. S pekárnou je to snadné a téměř bez práce. ...
Naložená kuřecí prsa
Kuřecí prsa, která si před smažením naložíme, vás příjemně překvapí svou jemností a zajímavou chutí....
Bramborové placky s dýní
Obyčejné jídlo, jehož suroviny můžeme najít na vlastní zahrádce. Jako přílohu můžeme zvolit sezonní zeleninu....
Jak se jedlo za první republiky
...nazbyt a tomu také odpovídala skladba jídelníčku. Žitná káva a žitný chléb byla typická dvojkombinace...
Nahraďte pšeničnou mouku jinými, chutnějšími a zdravějšími alternativami
...obsahuje přirozeně také 10 % až 12 % bílkovin, žitná mouka obsahuje pouze 8 až 10 procent. Obsah vody...
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenino...
Smažené tvarůžky
Lahůdka pro gurmány, která je velmi jednoduchá. Zvládne ji každý začátečník....
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
...namátkou třeba syrná (recept viz níže), žitná, jáhlová. Karel IV. jako už římský císař měl pár...
Tipy, jak založit domácí kvásek. Proč je kvašené těsto lepší než to z droždí?
...Stačí k tomu užší uzavíratelná sklenice, žitná celozrnná mouka, pšeničná chlebová mouka, voda a...
Pikantní plněná vejce
...sezónní zeleninou. Čerstvé pečivo, jako chléb, bageta nebo křupavá houska, jsou tou nejlepší přílohou....
Topinky s rajčaty
Topinky s rajčaty zapečené v troubě připravíme jako lehkou večeři. Můžeme jimi pohostit i návštěvu třeba k vínu nebo pivu...
Tomatová bruschetta (brusketa)
Tomatová bruschetta (brusketa) je jednoduchý a velmi chutný předkrm. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte péct do trou...
Caesar salát s Ančovičkami
Kdo by neznal Caesar salát? Ideální v horkých dnech. Zasytí a přitom osvěží....
Bruschetta
Bruschetta pochází z Itálie. Je to v podstatě opečený chléb s rajčaty, česnekem a bazalkou. Jako předkrm nebo výborná sva...
Toasty s houbami
Když se houbařská sezona naplno rozjede, hrají v kuchyni prim recepty z těchto darů lesa. Co ještě z hub vytvořit? Pokud ...
Česnekové chlebíčky s parmezánem
Česnekové chlebíčky s parmezánem jsou pikantní a jako pohoštění pro návštěvu ,společně se sklenkou dobrého nápoje, budou ...
Okurkové chlebíčky s ředkvičkami
Okurkové chlebíčky s ředkvičkami se hodí třeba jako silvestrovské pohoštění k dobrému vínu. Jsou jednoduché a zdravé....
Francouzská cibulačka
...a koření téměř nic jiného. Samozřejmě francouzská bageta by k ní byla skvělá...
Bruschetta
Bruschettu bychom mohli v podstatě označit za italskou variantu našich klasických topinek. Je to skvělá volba, pokud si c...
Tuňákový chlebíček
Tuňákový chlebíček je chuťovka zapečená v troubě. Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu....
Česnekový chléb
Česnekový chléb je pikantní příloha k masu, nebo klidně k zeleninovému salátu. Také jako pochoutka k pivu či vínu je báje...
Klasická francouzská cibulová polévka
Klasická francouzská cibulová polévka je ta všem flamendrům dobře známá, zklidňující polévka, co nám dělá tak dobře druhý...
Květáková polévka se sýrem Stilton
Květáková polévka se sýrem Stilton je velmi vydatná a sytá. V zimních měsících nás pěkně zahřeje a v letním horku nahradí...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou žitná bageta recepty