Jak posuzovat chuť vína
Jediný doušek vína vám může napovědět, jaké chuťové zážitky vás čekají a ke kterému pokrmu se hodí. Laik rozezná několik ...
Podle čeho správně vybírat víno?
Tisíc lidí, tisíc chutí – to platí i u vína. Ale jak najít tu správnou? Každá lahev skrývá specifické vlastnosti, které s...
Slovník sommeliera: mluvte jako profesionální znalec vína
Ztrácíte se v zvláštních vinařských pojmech, které zní jako v nějaké cizí řeči? Co vlastně říká číšník, když vám nabízí b...
Srpen měsíc broskví: proč jíst toto skvělé ovoce?
Broskve sladce voní i chutnají a v létě si užíváme moučníky i dezerty z tohoto šťavnatého ovoce. Broskve ale přináší naše...
Rozhovor nejen o jídle s Filipem Sajlerem z pořadu Kluci v akci
Dnes přinášíme rozhovor s Filipem Sajlerem, kterého pravděpodobně znáte z kulinářského pořadu Kluci v akci. Filip je neje...
Rozhovor s operním pěvcem Danielem Klánským
Dnešní rozhovor o jídle bude s nadějným operním pěvcem Danielem Klánským. Je laureátem několika pěveckých soutěží, finali...
Palmový olej, co o něm vlastně víte?
Palmový olej, je rostlinný olej, který se dnes běžně přidává do potravin. Vlastně se stal nejběžnějším olejem na trhu. Zí...
Vše o víně, co by jste měli znát
Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...
Top 5 jídel z rajčat
Rajčata najdeme v každém obchodě v oddělení zeleniny. Ale napadlo vás někdy o něm uvažovat jako o ovoci? Ne, to vůbec nen...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
Jaké máte rádi víno? Pokud je vaší odpovědí „dobré,“ jistě vás zajímá, jak ho rozeznáte od špatného a nekvalitního. S výb...
Nic nenalezeno
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou .ze 5.3.2015 recepty