Rybízový džem
Rybíz je velmi zdravý a chutný. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme si udělat rybízovou šťávu, džem nebo upéct rybízový ko...
Rakytníkový džem
Rakytníkový džem nám dodá spoustu vitamínů a prospěšných látek. V sychravých studených zimních dnech to rozhodně budeme p...
Jak udělat nejlepší domácí džem ve čtyřech krocích…
Výroba vlastního džemu vyžaduje trochu času, trpělivosti a lepkavých prstů, ale za odměnu získáte několik sklenic lahodné...
Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina
Sezona jahod je v plném proudu a červené ovoce zaplavilo stánky u silnic, pulty v obchodech i záhony na zahradách. Ovoce ...
Lahodný jahodový džem
Lahodný jahodový džem se v naší spíži určitě dlouho neohřeje. Namazaný na čerstvé pečivo, na lívance, palačinky, do jogu...
Rybízový džem
Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanový...
Výborný džem z jahod a rebarbory
Výborný džem z jahod a rebarbory můžete použít jako náplň do dortů, koláčů a jiných moučníků. Nebo jej přidat do bílého s...
Top 5 sezónních potravin na měsíc srpen 2021…
Záleží vám na tom abyste jedli zdravě a pouze kvalitní potraviny? Nejlepší cestou jak toho docílit je zaměřit se na sezón...
Zamrazování surovin
Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...
Domácí broskvový džem
Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži roz...
Malinový džem
Malinový džem je sladká pomazánka vonící létem a prázdninami. Její příprava doma nedá moc práce a výsledek je vynikající....
Rakytníkový džem
Připravte si doma lahodný rakytníkový džem, který je bohatý na vitamín C. Džem skvěle doplní palačinky či čerstvý chléb s...
Jak na skvrny od jídla
Pokud i vy často bojujete s odolnými skvrnami od různých potravin a nechcete používat drahé a často neúčinné prostředky z...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Angreštový džem
Žluto - zelené plody angreštu dozrávají na začátku léta a výjimečné jsou nejen obsahem vitamínů, ale také pektinu. Díky t...
Dýňový džem
Dýňový džem vám vydrží ve spíži klidně celý rok. A použití se pro něj opravdu najde....
Dýňový džem
Dýňový džem podle našeho receptu na čerstvém pečivu a šálek čaje, to je báječná snídaně. A vůbec není těžké si ho doma uv...
Angrešt plný vitamínů a minerálů
Poklad z naší zahrádkyVěděli jste, že celým jménem se jedná o srstku angrešt nebo také srstku obecnou či meruzalku srstku...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
Z evropských kuchyní je anglická kchyně po francouské a italské tou třetí nejznámější. Takže se v Británii rozhodně dobře...
Šunka na sladko s pečeným hroznovým vínem
Tato, u nás nezvyklá kombinace chutí šunky a sladkého ovoce výborně funguje. Je mimořádně lahodná a příjemně vás překvapí...
Lehký ovocný dezert
Lehký ovocný dezert podáváme horký. Je to výborný moučník třeba k odpolednímu čaji. Nemáme-li jahodový džem, můžeme použí...
Pohankový koláč
Pohankový koláč je moučník, kterým můžete pohostit i ty, co nesnáší lepek. A kromě toho je zdravý a jistě zachutná i všem...
Hurá, jahodová sezóna je tu!
Kdo by nemiloval jahody. A nejvíc na počátku léta, kdy začnou dozrávat, protože právě tehdy voní a chutnají tak jak to má...
Bezinková sezóna vrcholí: tipy jak zužitkovat plody bezu černého
Smradinky, kobzinky či bzinky, i tak se lidově přezdívalo bezu černému, který je jednou z nejoblíbenějších léčivých rostl...
Sladké rohlíčky u listového těsta
Sladké rohlíčky u listového těsta si dopřejeme k snídani nebo k odpolední kávě. Džem použijte svůj oblíbený....
Tropical smoothie
V tomto receptu hraje opět hlavní roli banán. Tentokráte jej ale nechte přes noc v mrazáku. ...
Tropický drink
Tropický drink nás osvěží v letních večerech při setkání s přáteli. Když vynecháte rum, můžete jím pohostit i děti. ...
Tvarohový koláč s ananasem
Tvarohový koláč s ananasemí je vláčný, lehký a recept na něj opravdu jednoduchý. Co třeba k nedělní snídani?...
Havajský marinovaný steak
Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během c...
Klasický mrkvový dort
Klasický mrkvový dort je lehký a vláčný moučník. Určitě s ním uspějeme při každé slavnostnější příležitosti. Ke kávě, vín...
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem
Sladkokyselé vepřové špízy s ananasem mají skvělou chuť a báječně voní pečeným masem a zeleninou. Tenhle tip na letní gr...
Vafle
Kdo má rád sladkou snídani, určitě nepohrdne vaflemi. Kromě džemu a šlehačky je můžeme doplnit čerstvým sezónním ovocem. ...
Ovocný koktejl
Horký ovocný koktejl je skvělý pro zahřátí v zimních měsících. Když ho vychladíme v lednici a podáme s ledem, je z něj os...
Vaflové těsto
Ke snídani nebo k odpolednímu čaji si rádi pochutnáme na moučníku. Dobrou variantou, kterou ocení i děti, jsou vafle. S p...
Kávová poleva
Na každé oslavě, rodinném setkání nesmí chybět dobrý zákusek, perník apod. Poleva z kávy dodá zákusku jedinečnost. Např...
Florentýnky
Florentýnky jsou málo známým vánočním cukrovím. Jsou ořechové a voní meruňkami. Rozhodně je vyzkoušejte a uvidíte, že je ...
Domácí bezová marmeláda
Otrhejte zralé bobule černého bezu a uvařte si lahodný domácí džem se spoustou vitamínů. Marmeládu můžete vylepšit ještě ...
Pečená jablka
Pečená jablka s ořechy jsou jednoduchým moučníkem který zvládne i nezkušený kuchař. ...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Francouzský obrácený koláč z křehkého těsta je plný zkaramelizovaných jablek, a tomu prostě nejde odolat. A když s recept...
Kachní medailonky
Kachní medailonky jsou opravdovou lahůdkou nejen pro labužníky. Můžete k nim servírovat třeba opečené brambory a brusi...
Rychlé tvarohové koláčky
Rychlé tvarohové koláčky z listového těsta, tvarohu a jahodového džemu jsou křehké, lehké, a se všemi ingrediencemi je bu...
Domácí vafle
Domácí vafle můžete podávat s medem, nebo s domácím džemem a třeba ozdobené šlehanou smetanou....
Hruškový koláč
Hruškový koláč ze zralých hrušek voní sladce a podmanivě. Vašim hostům bude ke kávě rozhodně chutnat. Formu na koláč...
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou
Kachní karbanátky s višňovou omáčkou jsou delikatesou mezi karbanátky. Libové kachní maso a chuť a vůně višní, to je pros...
Dominikánské pomerančové košíčky
Dominikánské pomerančové košíčky jsou moučníky vonící po pomerančích. Se sněhovou čepičkou a marmeládou z exotického ovoc...
Glazované kuře s parmezánovými brambory
Glazované kuře s parmezánovými brambory je zdravé, lehké a přitom syté jídlo. Rozhodně to bude skvělá a dobrá večeře pro ...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Ananasovy dzem recepty