Husí játra
Husí játra připravená podle tohoto receptu můžeme podávat jako studený předkrm. Jako příloha je nejvhodnější čerstvé peči...
Vepřová játra
Vepřová játra jsou výborná jako rychlá minutka, třeba k opečeným bramborám. Tento recept ale počítá s pikantní omáčkou, t...
Tradiční anglická kuchyně. Jaká vlastně je?
...evropských kuchyní je anglická kchyně po francouské a italské tou třetí ... najíte, a to i když máte hlouběji do kapsy. Anglická kuchyně je zdravá a největší důraz klade na...
Top recepty na suchý únor - posilte svá játra...
Přinášíme výběr těch nejlepších únorových receptů, které které zachutnají celé rodině . Rozhodli jste se držet suchý únor...
Játra na čínský způsob
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem....
Vepřová játra se slaninou
Vepřová játra se slaninou podáváme s opečenými brambory. Pokud máme dost omáčky, můžeme jako přílohu připravit i rýži. ...
Kuřecí játra v omáčce
Kuřecí játra v omáčce jsou výborným tipem na jednoduchý oběd. Vůně omáčky přiláká strávníky ke stolu....
Top 3 vánoční menu: Ozvláštněte si vaše letošní Vánoce…
Sestavili jsme pro vás seznam top 3 brilantního sedmichodového vánočního menu. Pokud se nebojíte změny a chcete letošní V...
Pochoutka zvaná Foie gras
Názory se rozcházejíFoie gras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji se konzumují ty husí, a jsou považována za ve...
Vepřová játra na slanině
Vnitřnosti nebývají až tak častou složkou našeho jídelníčku a možná je to škoda. Například játra jsou bohatým zdrojem žel...
Vepřová játra jako minutka
Vepřová játra jako minutka nám budou chutnat třeba se smaženými hranolky. Lepší a hlavně zdravější variantou pak budou h...
Drůbeží játra na špejli
Drůbeží játra na špejli připravíme velmi rychle v troubě. Jako přílohu můžeme zvolit brambory, pečené nebo vařené, a čers...
Černá ředkev v naší kuchyni
Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud s...
Podívejte se s námi pod pokličku historie české kuchyně…
...16. století.Do české kuchyně vstupují jídla anglická, italská či francouzská, pouţívá se koření a...
Smažená drůbeží játra
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí bra...
Kuřecí játra na grilu
Kuřecí játra na grilu a k nim vařené nebo pečené nové brambory. Také čerstvé pečivo je dobrou volbou. A ještě třeba zelen...
Kuřecí játra s brokolicí
Kuřecí játra s brokolicí jsou výborná třeba s čerstvě uvařenými bramborami. přílohou ale může být i dušená rýže nebo krup...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
...nezaostávají ani másla australská, irská nebo anglická. Nesolené máslo Nesolené máslo má jemnou chuť,...
Čím se lidé startují na začátku dne jinde ve světě?
...tomu třeba nějaký croissant. Asi každý zná pojem anglická snídaně. Za studentských let si ji mnozí dělají...
Kuřecí játra na cibulce
Kuřecí játra na cibulce jsou nejlepší s dušenou rýží nebo s vařenými brambory. Je to rychlé a snadné jídlo které může ch...
Vepřová játra na grilu
Vepřová játra na grilu podáváme s pečenými brambory, nebo s bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou. Místo tatarské omá...
Vepřová játra
Vepřová játra můžeme podávat s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Čerstvý zeleninový salát k tomu bude vynikající...
Hořčice, jedno z nejoblíbenějších dochucovadel na světě. Jak ji vyrobit doma?
...patří k nejpopulárnějším druhům dijonská či anglická hořčice, ale také ta z města Křemže, která se...
Sezóna rebarbory se blíží. Kdy ji sbírat, a jaké dobroty z ní připravit?
...drobenkový koláč. Velmi populární je i jeho anglická varianta - tzv. crumble, tedy koláč bez těsta....
Obalovaná vepřová játra na roštu
Obalovaná hovězí játra na roštu podávejte s bramborovou kaší nebo s opečenými brambory. Výbornou přílohou je i čerstvý s...
Drůbeží játra na víně
Drůbeží játra na víně jsou rychlou minutkou. Maso je jemné a omáčka lehce pikantní. Přílohou může být bramborová kaše neb...
Kuřecí játra s rýžovými nudlemi
Kuřecí játra s rýžovými nudlemi se hodí i pro bezlepkovou dietu. Chutnat ale budou úplně každému. Navíc, je to rychlovka....
Polévka z vepřových jater
V tomto receptu se dostávají ke slovu podceňovaná vepřová játra, aby jednohlasně bránily svoje místo v našich receptech....
Játrová paštika z kuřecích jater
Játrová paštika z kuřecích jater, kterou si připravíme sami doma, bude skvělou pomazánkou na pečivo při přípravě svačin...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí......
Škračky
Škračky je jídlo známé hlavně na Valašsku. Je rychlé, jednoduché a velmi dobré. Můžete s úspěchem použít i játra kuřecí....
Čočková polévka s anglickou slaninou
Čočková polévka s anglickou slaninou a kořenovou zeleninou zahřeje a zasytí. Luštěniny jsou zdravé. Oblíbenou čočku si n...
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím si můžeme upéci jako rychlý oběd. ...
Bramborový guláš
...Do receptu se dá použít kousek uzeniny i anglická slanina, která guláš krásně ovoní....
Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové
Paní Trhoňová peče báječné pečivo a v jejích knihách často hledám inspiraci. Tyto vdolečky skvěle chutnají i studené, a p...
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry
Rizoto se žampiony a s kuřecími játry můžeme ve finále posypat dobrým strouhaným sýrem. Uvidíte, že toto spojení chutí vá...
Foagra
Foagra, neboli Foie Gras, jsou pochoutkou připravenou z jater vodních ptáků, nejčastěji hus a kachen. Přílohou k této d...
Bramborová polévka s játry
Tento recept je na super lahodnou bramborovou polévku, kterou skvěle obohacuje chuť masa v podobě jater. Recept na tuto b...
Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky se podávájí především v kombinaci s poctivým hovězím vývarem. Návodů na jejich výrobu je mnoho a použív...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky do polévky jsou oblíbenou zavářkou. Jsou jednoduché a polévka bude hned o něco slavnostnější....
Domácí paštika
Domácí paštika z kuřecích jater vám v ledničce nějaký čas vydrží. Recept je jednoduchý a nenáročný....
Kuřecí játrová paštika
Doma připravená kuřecí játrová paštika je skvělým základem pro svačiny a studené večeře. Podáváme většinou s chlebem, ale...
Játrové knedlíčky do polévky
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni j...
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Zapečený toust s drůbežími játry
Zapečený toust s drůbežími játry se hodí třeba na posezení s přáteli u sklenky červeného vína. Nebo to může být jednodu...
Kaldoun s játrovými knedlíčky
Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druh...
Dýně máslová
Dýně máslová má lehce oříškovou chuť a a po upečení svou vůní a chutí opravdu trochu připomíná máslo. Tento recept s kuř...
Pečené kuře se sváteční nádivkou
Ideální recept pro nedělní rodinný oběd, který se hodí také jako velikonoční sváteční pokrm. Nádivku lze péct zvlášť, neb...
Nadívané kuře
Nadívané kuře je klasika, kterou známe už od našich babiček. Neuškodí si ji znovu připomenout....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Anglická jatra recepty